To odbedzie sie ten mecz w koncu czy nie . Jestem z Poznania i planuje przyjechac w piatek do Krakowa wiec chcialbym wiedziec... tak samo mam pytanko gdzie najlepiej u was usiasc ... pewnie najlepszy widok to na sektorach B... od ktorej sprzedaja bilety? i czy pod stadionem jest sklep z pamiatkami bo tak slyszalem ... chce kupic metalowa odznake Cracovii... :) Za wszyskie informacje z gory dziekuje POZDRO FOR ALL CRACOVIA FANS !!!! HEJ HEJ CRACOVIA .... KOLEJORZ KOLEJORZ KOLEJORZ !!! :)
-
-
CRACOVIA - GÓRNIK ŁĘCZNA 0 : 0
VIPER - sektor C jest najlepszy do oglądania, a D do dopingu, tyle że trzeba być jakąś godzinkę przed meczem by spokojnie zająć fajne miejsce
I pod stadionem masz sklepik gdzie można kupić barwy.
A i w Aldze sie dobrego piwa napic z ziomkami tez pod stadionem
Raczej w Whiski Barze...
Piwo w Whisky Barze
Bilet jak nie przeloza meczu mozna zakupic w Aldze od wtorku bodajze
Barwy, pamiatki w Bronxie
Mecz na sektorze B(dobry widok) lub D(młyn).
Wszystkie obiekty znajduja sie na al. Focha tuz obok stadionu.
najlepiej (ogladac) na C, a doping na D :D:)
na D jest najlepiej!
Jaka jest pogoda w Krakowie i jaki jest stan murawy ?
Są jakieś szanse , że odbędzie się piątkowy mecz ?
Pozdrawiam.
Wojtek,dzis ladna pogoda.
Bezdeszczowo i bezsniegowo;)
Dosc cieplo(ok.8 stopni).
Stan murawy,tu sie jedynie mozna domyslac,ale pewnie nie jakis znakomity;)
Wojtek mecz sie odbędzie.
Ilu was bedzie ?
Druga kolejka rundy wiosennej ligowych rozgrywek piłkarskich ma zostać rozegrana zgodnie z planem - poinformował prezes PZPN Michał Listkiewicz. Przy rozgrywaniu meczów ligowych obstaje także trener reprezentacji Paweł Janas.
Do skutku nie doszła pierwsza kolejka rundy wiosennej, która miała być rozegrana w miniony weekend. Obfite opady śniegu spowodowały, że większość boisk w Polsce była zmrożona, dlatego odbyły się tylko mecze na stadionach z podgrzewanymi płytami. Rozegrane było spotkanie Legii Warszawa z MKS Pogoń Szczecin, Groclinu Dyskobolii Grodzisk Wlkp. z Polonią Warszawa oraz awansem Wisły Kraków z GKS Katowice.
Śniegu nadal jest dużo, ale PZPN najbliższej kolejki rozgrywek ligowych nie zamierza odwoływać. "Odwołanie całej kolejki może być spowodowane tylko przez jakiś kataklizm pogodowy - powiedział Liskiewicz - Może zdarzyć się jednak, że sędzia w ostatniej chwili zadecyduje o odwołaniu jakiegoś meczu. Będą to jednak indywidualne sprawy".
Przy przeprowadzeniu meczów upiera się trener reprezentacji Paweł Janas, którego zespół 26 i 30 marca rozegra dwa mecze eliminacji mistrzostw świata, najpierw z Azerbejdżanem, potem z Irlandią Płn. "Selekcjoner życzy sobie tego kategorycznie, bowiem chce zobaczyć na boisku piłkarzy, kandydujących do gry w drużynie narodowej" - dodał prezes PZPN.
źródło: www.wp.pl
Witam. Jeszcze dokładnie nie wiadomo ilu nas będzie.
W środę będę wiedział więcej na temat wyjazdu.
Do zobaczenia , a może do usłyszenia na Kałuży.
Pzdr.
Dzisiaj stan murawy jest nie najlepszy zeby przejść na drugą strone boiska to nie jest sie wstanie nie zamoczyć kostki u nóg!!! Odśnieżone boisko ale bardzo ale to bardzo grzaskie;-(
Prognozy na najbliższe dni zpowiadają opady deszczu to nie wiem jak zagramy ale może sie uda rozegrac ten mecz;-)
KSC1906, myślę, ze jedynie opady śniegu i to obfite mogą zablokowac rozegranie mkeczyku, który wg. mnie musimy rozegrać i oczywiscie wygrać:). Murawa nie zaciekawa, ale innej spodziewać sie chyba nie można było. Trzeba uczulic piłkarzy, aby strzelali z daleka i to celnie:).
Piłkarze Cracovii jadą potrenować do Chorzowa
Wszystko wskazuje na to, że w piątek (o godz. 19) Cracovia rozegra mecz z Górnikiem Łęczna. Przyda się więc solidny trening. W poszukiwaniu sprzyjających warunków krakowianie udadzą się dzisiaj do Chorzowa, by rozegrać grę wewnętrzną na sztucznym boisku wchodzącym w skład kompleksu Stadionu Śląskiego. Wczoraj zaś odbyli trening na siłowni. Uczestniczył w nim Paweł Drumlak, który jednak nie będzie mógł zagrać w pierwszym meczu.
-Nigdzie już nie wyjeżdżamy na zgrupowanie, bo zbyt krótki czas został do pierwszego meczu-mówi tener Cracovii Wojciech Stawowy.-Gdyby nie doszło do meczu, to mamy dwa wyjścia-zostajemy na miejscu, albo zorganizujemy zgrupowanie zagraniczne, pod warunkiem, że będą podczas niego załatwione gry kontrolne.
-Pełnowymiarowe boisko w Chorzowie jest lepsze niż to pod balonem w Skotnikach dodaje Piotr Wrześniak, trener bramkarzy.-Nawierzchnia jest inna, zawsze lepiej grać na zewnątrz. Jeśli warunki na to pozwolą, to w środę chcielibyśmy trenować już na boisku przy ul. Kałuży, w ostateczności w czwartek.
-Nastroje są coraz lepsze mówi Krzysztof Przytuła. Pogoda się poprawia, czekamy na to, by boisko doszło do siebie i by można było zacząć rundę. Podchodzę spokojnie do tego meczu, choć kilka miesięcy nie graliśmy spotkania o coś. Czucie piłki będzie. Trenując mamy sprawdzian tego czy się rozumiemy na boisku. Choć nowa będzie taktyka, to nie są to radykalane zmiany, by były z tym wielkie problemy. Jeśli wszyscy będą skoncentrowani odpowiednio, by realizować założenia, to będzie dobrze. Oby tylko ktoś nie "przysnął". W każdym razie czekamy niecierpliwie na pierwszy mecz. Wtóruje mu Marcin Bojarski. Na pewno każdy z nas chciałby już zagrać mówi prawy pomocnik ,"Pasów". Tęsknimy za boiskiem i kibicami, którzy są naszym dwunastym zawodnikiem. Mam nadzieję, że już w piątek damy naszym fanom powody do satysfakcji. Myślę, że na 99 procent ten mecz odbędzie się. Zdajemy sobie sprawę z tego, że murawa nie będzie idealna, zwłaszcza znając jej specyfikę, ale powinno się obyć bez horroru, bo prognozy są dosyć dobre. To prawda, że nie graliśmy długo w meczu o stawkę, ale rozmawialiśmy z trenerem o tym. Jesteśmy w pełni profesjonalnym zespołem, mamy zaufanie do siebie i do sztabu szkoleniowego. 2-3 sparingi więcej na pewno by nam nie zmieniły formy. Wszystko leży w sferze psychiki. Będzie brakować czucia piłki, ale nie trzeba się załamywać, gramy swoje. Lepiej już przestać czekać i wreszcie grać!
Źródło: Gazeta Krakowska - Jacek Żukowski
Cracovia - Górnik 1:2. ( Bez napinki :) ).
Bania - Madej , Popiela.
Może być taki scenariusz? ;)
A tak na poważnie , to remis też byłby dla nas niezłym osiągniecięm.
Myślę , że pomimo ciężkich warunków jakie zapewne będą w piątek , będzie to ciekawy mecz.
To już nie jest ten sam Górnik , co w tamtej rundzie.
Niech wygra lepszy. / Górnik ;)
Pzdr.
Ale sie ten temat zmienil ... w sensie ze tego nie mail dotyczyc co teraz jest .... ale ok ... Spoko ... Pozdrawiam wszystkich kibicow pilki w Polsce !! HEJ KOLEJORZ .... Zjawimy sie u was w kwietniu i bedzie hucznie :))) HEJ LECH
'Łeczniak' nie chce Cie zmartwic ale Twoje prognozy sa daleko za bardzo optymistyczne , nasza twierdza jest nie do zdobycia dla Górnika , stad malo kto wywozi pkt jak gramy SWOJE , ja jestem spokojny o bagno , pamietam kilka meczy z 2 ligi na bagnie , i dosc dosc szlo nam to :) Cracovia-Górnik 3-1 , lub jak wejdziemy w trans od razu to 4-0 :) pozdro
Czy można dzisiaj już kupić bilet na piątkowy mecz na Wielickiej?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)