Jeszcze nie tak dawno bo 3-4 lata temu kiedy na mecze III ligi Cracovii przychodziło po 200-400 osób tylko mogliśmy śnić o marzeniach że może kiedyś zmieni się na lepsze. I nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki , a raczej za sprawą Panów Misiora, Filipiaka i innych zaczeło się wszystko zmieniać! I my sami jako kibice też przyczyniliśmy się do tego- między innymi poprzez ,,Basztową,, I kiedy na meczach jeszcze III ligowej Cracovii zaczęto notować frekwencję cztero-sześcio tysięczną a na meczu z Koroną Kielce pojawiło się ok. 10 tys.ludzi,zacząłem się zastanawiać co będzie dalej? Zacząłem snuć wizję jak na mecze I ligi walą tłumy,że brakuje biletów a na godzinę przed meczem nie ma palca wetknąć! I co? mimo wszystko trochę się przeliczyłem! A przecież jesteśmy w tej I lidze i gramy w niej naprawdę świetnie! a średnia za runde jesienną wyniosła gdzieś ok. 6500 tys. Ani razu nie było kompletu widzów! Nawet na pierwszym meczu w I lidze po 20 latach! Nie chce absolutnie! narzekać bo i tak jest super i mamy chyba najlepszy doping w Polsce,chodzi mi o to abyśmy wspólnie zastanowili się jak możemy naprawdę zapełnić ten stadion! Możliwości jest kilka - gdzieś na stronie hyde-parku przeczytałem aby każdy starał się przyprowadzić na mecz kogoś nowego - kolege,koleżanke,sąsiada itp. - znakomity pomysł! kolejny to sprawa karnetów. Jak to jest że w pewnym klubie , którego nazwa nie chce mi przejść przez klawiature w ciągu 2 tygodni sprzedają ok. 7 tys. karnetów a u nas w ciągu przeszło 2 miesięcy nie można sprzedać nawet 1,5 tys.? I niech mi nikt nie mówi że krucho z forsą bo jak się czegoś naprawdę chce to sie potrafi! Ja pracuje dorywczo (bo nie mam pracy) zarabiam ok. 600 zł. miesięcznie a karnet wykupiłem na początku stycznia. I tak różne przykłady można mnożyć!
WYKUPIENIE KARNETU NA MECZE SWOJEJ UKOCHANEJ DRUŻYNY POWINNO BYĆ ŚWIĘTYM (jak święta ziemia) OBOWIĄZKIEM KAŻDEGO KTO TWIERDZI ŻE MA SERCE W PASY!!!
I to bez kalkulacji czy mi się to opłaca czy nie!? To ma być gest poparcia, miłości i przywiązania do ukochanej Cracovii a nie zimna kalkulacja !
A wtedy nowy stadion na 15.tys. rzeczywiscie może być za mały!
W MOICH ŻYŁACH PŁYNIE BIAŁO-CZERWONA KREW!!!
-
-
Jaka frekwencja na stadionie?
ja mysle ze jak byly baraze! to byl komplet! przypomnijcie sobie gornik polkowice ile bylo ludzi1
sporo w tym racji, ja bym jednak jeszcze wskazal na cos a'la "kultura karnetowa" tzn na Cracovii karnety sa stosunkowo krotko, zreszta wisla ma cos a'la efekt dobra bardzo rzadkiego, wrecz elitarnego, dzieki temu ze w zeszlej rundzie wykupiono wszystkie karnety, wejsciowki na wisle to jest dla nich "rarytas" cos co ciezko dostac, dodatkowy bodziec do kupna karnetu, u nas nie bylo 100% frekwencji na zadnym meczow tej rundzie wiec psychologicznie konsument zostawia sobie luz ze przeciez zawsze moze sie wbic na mecz bo bedzie miejsce. Stad tez uwazam ze czynnikow mobilizujacych do kupna karnetu na Craocovii jest niewiele bo ceny biletow sa nadal niskie (mimo wszystko).
Wiadomość zmieniona (10-03-05 15:09)
Andrzej - a skad masz dane o ilosci sprzedanych u nas karnetow?
Ph.Keith-Wiem z tematu na tym forum w którym ludzie pisali ile karnetów zostało sprzedanych na poszczególne sektory,a poza ym gdyby została sprzedana duża ilość to już dawno zrobiłby się wokół
tego szum medialny.
W moich żyłach płynie BIAŁO-CZERWONA krew!!!
wg mnie duzo robi to ze w 2 lidze bylu ulgowe , tansze dla kobiet i za darmo dzieciaki , wtedy pamietam niektore mecze i naprawde ludzi bylo duuuzo ,a na pewno wiecej niz w 1 lidze na wiekszosci meczy !
W przypadku Wisły trzeba pamiętać jeszcze o tym,że do ilości sprzedanych karnetów dolicza się także te ok 3 tysiące,które telefonika rezerwuje dla swoich pracowników, a które są płacone z ich funduszu socjalnego, u nas narazie COMARCH chyba tego nie praktykuje.
Moim zdaniem jeżeli Cracovia w najbliższych latach będzie walczyć o najwyższe cele, to zaintetesowanie naszymi meczami będzie coraz większe ,a za tym pójdzie też coraz większa liczba sprzedanych przed każdą rundą karnetów.
a ja myślę, że na Ziemi Świętej nie było w zeszłym sezonie szlagierów, czyli meczów z wisłą i legią. na te mecze z pewnością bilety rozejdą się jak świeże bułeczki.
Ja myśle że wszystko przed nami i ta runda będzie o wiele lepsza od poprzedniej jeśli chodzi o frekfencje.
Co do karnetu popieram Andrzeja od I ligi kupuje karnety gdyż jest to świetna sprwa i myśle że jak się chce to zawsze wyskrobie się na ten karnet.
zac napisał(a):
> W przypadku Wisły trzeba pamiętać jeszcze o tym,że do ilości
> sprzedanych karnetów dolicza się także te ok 3 tysiące,które
> telefonika rezerwuje dla swoich pracowników, a które są płacone
> z ich funduszu socjalnego, u nas narazie COMARCH chyba tego nie
Nic podobnego.Telefonika kupuje 6500 karnetów.Resztę (ok.500) kupują kibice.W zeszłej rundzie TF kupiła 9386 szt. a resztę czyli 614 kupili kibice ( w wiekszości milicjanci lub ich rodziny za 50 % wartości ).
no właśnie:-))))) ile w koledze samokrytycyzmu:-)))))
a na powaznie-jest u was cos takiego jak rezerwacje dla pracownikow telefoniki??
pytanie bylo skierowane do dodo64...............ze dodam
hamer napisał(a):
> no właśnie:-))))) ile w koledze samokrytycyzmu:-)))))
>
> a na powaznie-jest u was cos takiego jak rezerwacje dla
> pracownikow telefoniki??
TF dostała ok.350 - 400 szt. karnetów.Era ok. 50-80.Karnety te nie są wliczane do informacji o ilości sprzedanych sztuk.Stąd mój ironiczny post w odpowiedzi do tego co napisał "zac" ale on ma info na pewno z lepszego źródła niż ja :).
No i jeszce wiele osób boi sie przyjść na Cracovię bo wg wielu na Pasy chodzą mordercy gangsterzy itd. wyobraznia i strach niektórym chetnym nie pozwala
Taśma-to nie to! Na meczach z Polkowicami, Koroną było po 10000!
Myślę, że przy atrakcyjnych przeciwnikach (Legia, GTS) też będzie komplet.
Problemem poruszanym w tym temacie jest niedostateczna ilość sprzedanych karnetów!
Przed pierwszym ligowym meczem Barcelona ma sprzedanych 100.000 karnetów!!! Zamiast wypisywać w sygnaturkach jak to kochamy Pasy, napiszcie nr karnetu! Wtedy faktycznie uwierzę, że naprawdę zależy Wam na Cracovii!
Pozdrawiam szczególnie karnetowiczów!
eh ja mam nr 15 sektor B
sektor D nr 0207
Wiadomość zmieniona (11-03-05 14:56)
sektor D 0038
Pozdrawiam
sektor A1, nr. 170
sektor D numer 0024 :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)