Testowany jak narazie (www.90minut.pl):
Przebywający na zgrupowaniu w niemieckim Barsinghausen piłkarze Widzewa Łódź pokonali w sparingowym meczu czwartoligową Arminię Hannover 6-3 (2-1).
Arminia Hannover 3-6 Widzew Łódź
Bramki dla Widzewa: Czereszewski 2 gole, Podbrożny, Bonk, Pawlak i Rybski.
W zespole Widzewa zagrał testowany zawodnik Marek Walburg (ostatnio Pogoń Szczecin).
-
-
Walburg w Widzewie
dac psu kosc...
Cwaniak!
Ps.Jak go nie przyjmą w widzewie , przyjdzie do Cracovii.
Temu panu już dziękujemy.........
raczej do Ptakovii
(za stona Pogoni):
Baniak chciałby aby w jego zespole znalazł się m.in. Marek Walburg (fot. z prawej). - Jestem w stałym kontakcie z wieloma zawodnikami. Będę namawiał Marka Walburga, aby jednak wybrał nasz klub, a nie Cracovię.
po prostu szuka, aby podbic bebenek.
A jesli wróci to wprawdzie "nasi" (jak Milkowskiemu) uwierzą, że jest krysztalowy, a chciał sobie pokopać trochę w tym tygodniu. Tyle, ze zaproponuje stawkę trzy razy większa, bo juz go pięć klubow chce (po jednym treningu odbył w Ruchu i w Szczakowiance)
Ja się chłopakowi nie dziwię. Gral rok za darmo, to chce sobie odbić. Dziwie się natomiast dzialaczom, ze nie zasiedli z nim do negocjacji skoro tak sie im spodobał.
Zresztą - może to i lepiej że nie będzie gral w Cracovii. Chlopak by się zmarnił. TO JEST BOWIEM STOPER, a u nas musialby grać w pomocy (bo pozycja Stopera jest zarezerwowana na wieki wieków amen - dla równowagi - DLA POMOCNIKA)
:-)))))) nie dotyczy to Walburga (nie widziałem gościa) tylko Mihau-a
ee tam, herr icek - pijany jestem, to nie wiem co (i gdzie) piszę;)
Najbardzie prawdopodobne wydaję się, że pójdzie do Szczecina, bo wiadomo zawodnik woli grać w rodzinnym mieście nawet za nieco mniejsze pieniądze.
Domyślam sie , że nasi działacze spróbuja go jednak sciągnąć, ale może nie za wszelką cenę.
widze , że się z tą rezerwacją obsady pozycji stopera zmówili co niektórzy Panowie ...
ja jednak pozostanę przy swoim ...
Pan S. zasiądzie na ławie ...
icek zakład stoi ...
RBP - stoi ...acha Mihau-a też bierzemy (pewnie się nawet dorzuci jak ja przegram;-)
pewnie że się dorzucę, a w razie wygranej kolega RBP będzie [b]musiał[/b] wypic piwo (chocby nawet małe). Co Ty na to icek? Dla zobaczenia takiego widoku jestem gotow nawet przeżyć S. na stoperze a Bastera w bramce :)))
ok ...
:-)))
Przypomne pewne utarte powiedzenie : "Nikt Ci nie da tyle ile widzew obieca"
Widzew od dawna jest niewypłacalny i walburg byłby niemądry tam idąc.
Bardziej mozna sie obawiać Ptaka i tego, że bedzie chciał grać w rodzinnym mieście, nawet za mniejszą kasę.
Mnie podobała sie jego gra i fajnie by było jakby do nas trafił, ale jak bedzie to sie pewnie szybko przekonamy.
Z Ptakiem też nie do konca takie jasne. Bała podobno wyjechał ze zgrupowania (bo mu ponoć oferowali 3,000 miesięcznie + premie za mecze), niejaki Chlanda (Pogoń Nowa - obecnie wiceprezes czy sekretarz Ptakovii) stwierdził publicznie do gazet, że wbrew temu co wypisują kibice zarabia 1,800 (prawda zapewne leży "wyżej", ale i tak nie sa to stawki rzucające na kolana). Dymkowski nie może się od 4 dni doczekać na rozmowe z Ptakiem, Walburgiem też nikt się nie interesował do momentu gdy media nie napisały jak to on nie zagrał w sparingu. Mimo, że prawie caly miesiąc siedzial na miejscu w Szczecinie. Ale faktycznie - tam ma dom i rodzinę - i to może zaważyć
Hehe Icek...a jednak sie ktos znalazl ;))
"Robert Kolasa i Marcin Makuch podpisali trzyletnie kontrakty z Cracovią. Późnym wieczorem swój podpis złożył także Marek Baster.
Trwa dogrywanie szczegółów w kontraktach Sławomira Olszewskiego, Łukasza Kubika, Piotra Kluzka, [b]Marka Walburga[/b] i kilku wcześniejszych piłkarzy Cracovii. - Mamy nowy schemat działania i nowe wzory kontraktów - wyjaśnia przeciągające się negocjacje prezes Cracovii Paweł Misior. Szczegóły wykupienia z krakowskiej Wisły Pawła Nowaka są już uzgodnione, ale sama umowa zostanie podpisana dopiero za kilka dni. Jutro rozstrzygnie się, czy Łukasz Szczoczarz ze Stali Rzeszów zostanie kolejnym "Pasem". Trener Wojciech Stawowy zrezygnował z usług Tomasza Radziwona (ostatnio Pogoń Szczecin)."
Gazeta.pl
Wiec moze jednak???
w Widzewie wąptpie patrz na temat warunki uzyskania licencji
fragment z GW łódzkiej .....
Widzewiacy przebywają na zgrupowaniu w niemieckim Bargsinhausen. Na obóz z łódzką drużyną pojechał też Marek Walburg. To 27-letni obrońca, który przez większość swojej kariery piłkarskiej występował w Pogoni Szczecin. W minioną sobotę Walburg wziął nawet udział w meczu Widzewa, tyle, że był w składzie Cracovii, rywala łódzkiej drużyny.
...obojętne co, to nie raczył nikogo nawet o tym poinformować (ponoć pojechał po rzeczy) ...
o cholera..
to mi się już zupełnie nie podoba..
widzew..?
jeszcze niedawno my mieliśmy takie problemy.. :)
Ciekawe czy w klubie o tym wiedza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)