Sekcja Szachowa KS Cracovia ma zamiar zorganizowac w najblizsza srode o godzinie 20.00 w Cafe Enigma symultane szachowa (czyli seans gry jednoczesnej) dla wszystkich chetnych. rywalem dla Was bedzie najlepsza, a zarazem najladniejsza szachistka naszej sekcji. bedzie rowniez rozegrac partie blyskawiczne z czolowymi zawodnikami naszej sekcji. tradycyjnie pytam o zainteresowanie - jesli znajdzie sie kilku smialkow, impreza z pewnoscia sie odbedzie - we wtorek popoludniu bedzie mozna znalezc potwierdzenie i dokladne info.
-
-
Symultana szachowa
Stawiam na Ferencvarosa...
Ja też :)
Jestem z kumplem
Bój się malutka!
na zachete maly link do takiej symultany rozegranej niedawno w rosyjskiej Dumie przez arcymistrzynie Aleksandre Kosteniuk:
http://www.memoconsult.com/albums/duma04/pictures/IMG_8096.html
Dzieki chlopaki- ale symultany raczej nie mozna wygrac... ale stawiajcie na mnie i bede tam na pewno :)
Baylay- Zakrzowiecka tez, Pokutynskiego tez, terenem Cracovii jest... :)
potwierdzam i przypominam: jutro, czyli w srode symultana w klubie Enigma. godzina 20.00!!! Obecnosc wskazana!!!
ja się piszę na przyjście - ale raczej grać słabo umię :(
ale zawsze można popatrzeć na grę mistrzów i to przy pianie ;)
Ja bede, ale troszke pozniej..
Grosse szachisto, bedziesz??
Jou , jou maaan!
Adam: wrociles ??
Udalo mi sie zremisowac. Grosse przegral.
Gratulacje dla zawodniczki, organizatorow i uczestnikow.
A ten to przemądrzały....ale ze mną Piotruś przegrywasz...:)))
:)
Wiadomość zmieniona (16-12-04 09:17)
Podziękowania dla pani Joanny za niezła lekcję....
Kolejny fajny pomysł popularyzujący szachy.
Gratulacje.
Tak na marginesie takie gry/imprezy utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że szachy mają jedną podstawową wadę. Nie może w nie grać dwóch graczy na różnym poziomie.
Kiedy bedzie relacja na teraz pasy??
w których uczestniczy drużyna seniorów Cracovii. Remisy udało się uzyskać Józefowi Oleksemu (przypadkowa zbieżność nazwisk ;)), Leszkowi Franiakowi (aktualnemu mistrzowi kibiców Cracovii w szachach), Michałowi Dońcowi i Piotrowi Urbańskiemu. Gratulujemy!
GRATULUJE
KURDE GDYBYM NIE PRZEGAPIŁ TO Z CHĘCIĄ BYM ZAGRAŁ
może bym nawet jakiegoś pionka zbił??!! :)
miło, bo z Joanną Barczyk swoje swego czasu przeżyłem.. znamy się dobrze.. pozdrowienia dla Barczykównej od Ro Mana..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)