Jak co roku Dziennik P.ogłosił plebiscyt na 10 Asów Małopolski.Wśród nominowanych piłkarzy duże poparcie mają Frankowski,Żurawski,
Szymkowiak.Brakuje głosów sympatyków Cracovii.Ciesząc się z jej sukcesów dajmy głos na serce drużyny- K.Węgrzyna.Myślę,że miejsce wśród najlepszych byłoby naszym podziękowaniem za to co robi dla drużyny p.Kaziu.
-
-
10 Asów i K.Węgrzyn
Piotrek Bania z tego co pamietam tez tam jest.
Głos oddałam;)
Ja też głos odałem i Piotrek Bania tez jest :-)
a jak się odbywa glosowanie ?
chyba przez aklamacje
Dementor : w poniedziałkowym dzieniku polskim powinien byc taki kuponik
w dziale sportu wypełniasz to i wysyłasz :-)
PS: może w innych dniach w dzieniku tez jest tylko ja o tym nie wiem:)
Oczywiście mój głos też poleciał :)
W kazdym dzienniku jest w dziale sportu "10 asów małopolski"
Jest tam Bania i Węgrzyn zbierajcie ile się da kuponów i wyślijcie je w kopercie ( w jednej kopercie może być dowolna liczba kuponów) a może jeszcze wygranie jakąś fajną nagrodę. Ja już mam 9 kumpel też coś ma więc uzbieramy tego troche a do 24.12 trzeba wysłać.
Nie dajmy wiślakom być wyżej od nas!!!
4 dni później
10 Asów Małopolski
Plebiscyt "Dziennika Polskiego"
Głosem serca
Trwa nasz tradycyjny plebiscyt na najlepszych sportowców mijającego roku. 7 stycznia poznamy, kto wygrał, kto ze sportowców zmieścił się w honorowej dziesiątce Asów.
Na naszych łamach zamieszczamy głosy ekspertów, działaczy, trenerów, byłych sportowców, znanych przyjaciół sportu. Dziś typuje swą dziesiatkę Zbigniew Ryczek (AZS AWF Kraków), trener szpadzistów, m.in. Michała Sobieraja, wicemistrza Polski. Przypomnijmy, że pierwszy plebiscyt 10 Asów wygrał w 1956 r. właśnie szermierz - Wojciech Zabłocki:
1. Frankowski
2. Żurawski
3. Marczułajtis
4. K. Wieczorek
5. Janusz
6. T. Gollob
7. R. Korzeniowski
8. Jaworski
9. Polaczyk
10. P. Korzeniowski
- Przyznam się, że to głos mego serca - mówi trener Zbigniew Ryczek. - Kibicuję piłkarzom Wisły, a dzięki m.in. dwójce napastników Frankowski - Żurawski "Biała Gwiazda" jest pierwsza w Polsce. Roberta Korzeniowskiego klasyfikuję na siódmym miejscu, doceniając oczywiście jego osiągnięcia, jednak chód nie jest dyscypliną tak popularną. Żałuję, że nie mogę wskazać nikogo z szermierzy, ale nie tracę nadziei, że za rok przynajmniej jeden z trójki utalentowanych szpadzistów krakowskich akademików: Michał Sobieraj, Radek Zawrotniak czy Karol Kostka też będzie kandydował do 10 Asów Małopolski...
Głosują Czytelnicy. Z napływających kuponów zamieśćmy dzisiaj 10 Asów według Stanisława Samka z Tuchowa:
1. R. Korzeniowski
2. K. Wieczorek
3. P. Korzeniowski
4. Żurawski
5. Frankowski
6. Siudkowie
7. T. Gollob
8. W. Wieczorek
9. Sudoł
10. Bieryt
H
Głosujemy do 24 grudnia (decyduje data stempla pocztowego). W kopercie można umieścić dowolną liczbę kuponów, z dopiskiem na kopercie: 10 Asów. Wybieramy do 10 Asów sportsmenki i sportowców tylko z listy 30, zamieszczonej obok.
(JOT)
Paweł Korzeniowski:
Pogromca rekordów
Paweł Korzeniowski bije rekordy Polski jak na zawołanie, a fachowcy zastanawiają się, jakie są możliwości pływaka Dworów Unii Oświęcim. Na razie wygląda na to, że nieograniczone.
Podczas igrzysk olimpijskich w Atenach pływak Dworów Unii Oświęcim miejsce na podium i brązowy medal na 200 m st. motylkowym przegrał dosłownie o długość paznokcia. Fachowcy byli jednak zgodni, że to ogromny sukces 19-letniego debiutanta w tak dużej imprezie. - Za 4 lata w Pekinie się poprawię - zapowiedział wówczas w swoim stylu bez większych emocji popularny w Oświęcimiu "Korzeń".
Od igrzysk utrzymuje olimpijską formę, bijąc w każdym starcie rekordy kraju. W kilku przypadkach "zgolił brodę" sędziwym rekordom swoich świetnych poprzedników, jak Artur Wojdat czy Marcin Maliński.
Podczas MP na krótkim basenie przed 10 dniami w Oświęcimiu urządził prawdziwy popis. Zdobył 4 złote medale, a do tego ustanowił 4 rekordy Polski. To wyczyn, którego dawno nie oglądano podczas krajowych championatów. Zawodnik przyznał, że niektórymi wynikami sam był zaskoczony. Przypomnijmy, że równie dużo powodów do radości miał podczas letnich MP.
Obecnie jest posiadaczem 5 rekordów kraju: na 100 i 200 mot., 400 i 800 dow. oraz 400 zm.
Pod nieobecność odpoczywającej po igrzyskach Otylii Jędrzejczak niektórzy ochrzcili go nową gwiazdą polskiego pływania. Sam zawodnik podchodzi do sprawy spokojnie i koncentruje się na najbliższym starcie. Tym będą ME na krótkim basenie w Wiedniu. Przed rokiem z podobnej imprezy w Dublinie przywiózł "brąz" i to był początek jego niesamowitego przyspieszenia, które dało mu miejsce w ekipie olimpijskiej.
"Korzeń" nie ukrywa, że liczy na medal. Byłby to ostatni krążek zdobyty w barwach Dworów Unii. Od stycznia, po 12 latach treningów w oświęcimskiej sekcji pływak zmienia barwy i będzie pływał już pod szyldem AZS AWF Warszawa. W stolicy już zresztą trenuje od września i tam też studiuje. - To chyba naturalna kolej rzeczy, chociaż łza się w oku kręciła, gdy podczas ostatnich MP stałem na podium i słyszałem swoich kibiców - mówi zawodnik. (BK)
Ja mam już około 50 kuponów wypełnionych następująco :
1.P.BANIA
2.K.WĘGRZYN
3.R.KORZENIOWSKI
4.P.JANUSZ
5.P.KORZENIOWSKI
6.R.KUMOROWSKI
7.D.M.SIUDKOWIE
8.K.WIECZOREK
9.K.BIERYT
10.W.WIECZOREK
A więc jak widać żadnego psa ! W tamtym roku wyłałem około 150 kuponów ! Piszcie i wysyłajcie , niepozwólcie wejść psom wiślackim do dziesiątki - wiecie , że są za słabi
5 dni później
Przypominam że pływak Paweł Korzeniowski jest zawodnikiem Unii Oświęcim - ja bym na niego nie głosował....
Chyba lepiej na niego jak na psów wiślackich !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)