Dorwas zapomniał o najbarwniejszej postaci tamtych czasow, czyli o Gacku - pupilu kibicow, ktory nigdy nie gral srednio. albo swietnie, albo - niestety czesciej - tak, ze szczeny opadaly. Gacek strzelil trzecia bramke z Gwardia Szczytno w meczu decydujacym o naszym poprzednim awansie do ekstraklasy. wtedy to - Raf - panowala euforia jakiej jeszcze nie widzialem. po kazdej bramce kibice wbiegali na boisko, bo nie bylo jeszcze siatki "zaslaniajacej".
A pamieta ktos Necka?? hehe
A Kus jezdzi na taryfie w Lajkoniku. Kiedys mnie wiozl.
-
-
Baliga, Bargieł, Kasperek i spółka...
Wątroba jest listonoszem na Dąbiu , pogrywa jeszcze w Dąbskim.
No a co z Cezarym ? Pamiętam że grał pużniej w Niemczech, następie było Lens. A co dalej ? Tobolik - bramka strzelona bezpośrednio z rzutu rożnego ....... komu ? .......Psom i to na Kałuży ;))))))
Mateusz po tym jak zlikwidowano Ks Kabel,w którym grał i trenował trampkarzy, trenuje teraz jakąś drużynę w niższej klasie rozgrywkowej,a co do Olszy II to mimo ,że jest pod chwilową okupacją to na mecze Cracovii jeżdżą regularnie trzy pełne samochody ludzi z trochę starszych roczników,wszyscy absolwenci 96, w której parę ładnych lat temu była szkółka piłkarska Cracovii prowadzona przez wielkiego sympatyka Pasów pana Babireckiego.
Tobolik vel Tobollik jak kazal pisac swoje nazwisko po wyjezdzie zagranice
z rogu strzelil brame Legii z tego co pamietam. bylem na tym meczu
borsuk pamiętam Nęcka , niezłe było z niego drewienko , a ten co jeździ w Lajkoniku to zapewne Kuć , a nie Kus.
BGD chodziłem do TGO a w klasie byłem Markiem Węglem, Wrześniakiem, Chudzikiem i Zientarą.
Marek Podsiadło - Bronowicki kraków
Stasiu Owca - gdzies w niższych ligach grający trener
Bardzo dobrze pamiętam mecz z Widzewem (2:2). Było tylu ludzi, że jak na pół godziny przed meczem przyszedłem z ojcem i dziadkiem, to nie było miejsca żebyśmy w trójkę mogli siedzieć koło siebie. Ludzi musiało być ze 20 tyś.. Oj łza sie w oku kręci.
Staszek Owca? Nie czasem grajacy trener w Piascie Wolowice? Pewnie sie myle ale sie dowiem ;)
masz rację Arena. przejęzyczenie. Kuć, nie Kuś.
Bardzo dobrze pamiętam mecz z Lublinianką o wejście do drugiej ligi.Niestety mecz ten przegraliśmy a Turecki (łopata) wali ze złości pięścią w murawę jak to mogło się stać ,że przegraliśmy u siebie tak ważny mecz ,który decydował o dalszych losach Cracovii.
Wkrótce PASY LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urbanowicz: o którym meczu piszesz? Jeżeli o tym sprzed 30 lat (pamiętne, wstydliwe 1:4), to: raczej Turecki w nim nie grał (ze względu na wiek... ale mogę się mylić) a mecz został sprzedany przez "zaciężną armię z Hutnika". W kolejnych meczach - może grał... (po kolejnej porażce w Kielcach kompletnie zmieniono skład)... po meczu ostatnim (zwycięstwo nad Ksero-so-vią 1:0) ... mimo braku awansu: zawodników na rękach z boiska znoszono
A rekordowe zwycięstwa?
Ja pamiętam mecz z 1989 r. ze Stadionem Kielce wygrany 9:1. 5 bramek strzelił świetnie zapawiadający się snajper młodego pokolenia...Marek "Przynieś sobie koc" Węgiel.
Tak, a chyba jedną świetnie zapowiadający się debiutant Jacek Czarnik.
Staszek Owca jest trenerem Radziszowianki.
Pamietacie jak w jednym meczu kiedy strzelił na 1;0 wszyscy skandowali jego nazwisko,kilka minut potem strzelił drugiego gola tylko samobujczego,
później nie wykozystał karnego i wszyscy wieszali na nim psy ,żeby na samym końcu strzedlił zwycięskiego gola i wygraliśmy 2:1 i znowu zmiana nastrojów wśród kibiców którzy nosili go prawie na rękach!!!
Taki piłkarz ma przechlapane ;-)
Staszek słynął też jako piłkarz który najczęściej nieprawidłowo wykonywał auty ;)
No i Staszek miał super "dynamówy" pod spodenkami z pięknymi zielonymi lampasami.
Mateusz zawsze marzył grać w I-lidze ale Musiał i Smuda Go z.....li
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)