Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Podsumowanie Rundy

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 21.11.2004 o 11:44
      Ostatnia aktywność 29.11.2004 o 10:37
      240 wyświetleń
    • dodo64

343
      0
    • 24.11.2004 o 07:12
      Post #129298 24.11.2004 07:12
    Węgrzyn i Bojarski odkryciami ? Nie ma to jak młode , nowe talenty.Cudotwórca z tego W.S.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 25.11.2004 o 10:14
      Post #129304 25.11.2004 10:14
    runda udana i tyle wynik jest bardzo dobry a na wiosnę przy większej koncentracji powinno być lepiej szkoda tylko tych wypraw mikulskiego za granicę ja bym go posłał w diabły i tyle.PASY ASY
    • Domin

1.5K
      3
    • 25.11.2004 o 10:58
      Post #129310 25.11.2004 10:58
    [b]Drużyna[/b] Pierwszy mecz którego niestety nie miałem okazji obejrzeć sprawił mi dużo radości nawet gdy słuchałem go w radiu.Pierwszy mecz pasów po 20-latach i 5-2. Potem niestety jakto określił trener płaciliśmy frycowe. Trzy mecze przegrane po co by nie mówić prostych błędach.Remis z Górnikiem Zabrze który niczego genialnego nie zwiastował.A jednak.Pasy od tego momentu szły w góre.Pamiętny mecz w Poznaniu i piekne dwie bramki.Następnie o naszej sile przekonały sie wsiury z Grodziska i Psiarnia.Co ztego że remis w derbach.Ale remis zwycięski dla Nas.To my mieliśmy przegrać 6-0 i dostać w dupe.A skończyło sie na wspaniałej walce i zasłużonym remisie.Kolejny mecz z przyjaciółmi i tu też nie byliśmy zbyt mili wygrywając 2-1,choć pod koniec kichałem w gacie z nerwów.A potem już przeplatane wyniki. Zaskoczyła najbardziwj porażka w Katowicach,ale można sie było spodziewać trudności bo nasi nie potrafią grać ze słabeuszami.Cieszy wysoka wygrana z Wisłą P. i wytargany remis w Szczecinie.Runda dobra, Cracovia pokazała że walczyć może już w tym momencie z najlepszymi, ale pokazała też czasami że nie ma tego ogrania pierwszoligowego jakie mają inne zespoły. Dlatego z jeszcze większymi nadziejami podchodze do rundy wiosennej.Pasy które mają za sobą I runde i są w nią bogatsze mają wg. mnie wieksze szanse w w zajęciu jeszcze lepszego miejsca.Przydałby sie jeden z trzech proponowanych napastników ale wydaje mi sie że nawet bez tego Pasy są w stanie powalczyć o europejskie puchary.Tym bardziej że 2 pierwsze mecze wygrać musimy bo gramy u siebie z Zagłębiem i łęczną. [b]Doping[/b] I tu trzeba powiedzieć na począktu że mógł być zdecydowanie lepszy.I nie zgadzam sie z tymi któzy mówią że taki sobie doping jest wina prowadzącego.Niech sami spróbują poprowadzić to zobaczymy co bedzie. Powinniśmy nie śpiewać o Wiśle albo robić to max raz czy dwa ale na pełnej kurwie i dać juz sobie z tym spokój do końca meczu.Chodzimy na Pasy a nie na Antywisłe.Też nie lubie tej ździry i dupodajki ale pamietajcie -wspomagamy Pasy.Niewątpliwie lepszy doping był w II lidze.No ale tA JEBANA podwyżka sprawiła że młyn jest tam gdzie jest.Młyn słychać tak sobie na innych sektorach dlatego na niego powinni chodzic ci którzy naprawde chcą śpiewać a nie dzieci (ja na Amice takich zauważyłem)które rzucają sie nawzajem serpentynami i mają mecz w dupie.Dlatego mówie nie było źle co nie znaczy że nie ma co poprawić bo jest dużo.na początku sezonu doping wygladał dobrze.Od meczu z Polonią powiedziałbym tak sobie.Dlatego czekam na runde wiosenną bo jednak jak nie dopingować na takich meczach jak z Wisłą,Legią ,Lechem czy Pogonią. [img]http://pasy.org/images/gallery/Dscf1607_957699.jpg[/img] [i]Wszyscy na hokej!!![/i] Wiadomość zmieniona (25-11-04 11:02)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 26.11.2004 o 23:28
      Post #129572 26.11.2004 23:28
    Szczerze? Trochę lat kopię już piłkę, ale zabrało mi nieco czasu na przystosowanie się do sposobu gry Cracovii. Polubiłem go w końcu i... bardzo mi się spodobał - powiedział Witold Wawrzyczek, który po raz ostatni zagrał w polskiej ekstraklasie siedem lat temu. Na letnie przejście do "Pasów" zdecydował się głównie za sprawą Albina Mikulskiego, obejmującego w Krakowie stanowisko dyrektora klubu. I... trochę czasu przesiedział na ławce. Trener Wojciech Stawowy miał bowiem - i ma do dziś - ogromne zaufanie do tych, z którymi zaczynał marsz na futbolowe szczyty. - Wierzył w nas niezłomnie - zaznacza Piotr Giza, do dziś mający niepodważalne miejsce w środku pola, obok Arkadiusza Barana. Marek Citko tymczasem w podstawowej "jedenastce" zaczynał tylko trzy ostatnie mecze ligowe. - Nie widziałem wcześniej tak poukładanej drużyny i trenera tak konsekwentnie egzekwującego założenia taktyczne - nie kryje uznania dla kolegów i szkoleniowca Wawrzyczek, a przecież nie zawsze łączyły go ze Stawowym ciepłe stosunki. - Dopiero niedawno usłyszałem od niego jasną deklarację, że na mnie stawia. Porzuciłem więc na razie myśli o rozstaniu z zespołem, choć dostałem trzy atrakcyjne oferty zmiany barw - zdradza "Gitara". Ostatnie kolejki zmieniły nieco jego sytuację w drużynie, wskoczył bowiem do wyjściowego składu. Są jednak w Krakowie rozczarowani swym statusem. Należy do nich na pewno Jacek Wiśniewski, któremu nie dane było zagrać w lidze choćby minuty. Być może więc "Wiśnia" szukać będzie zimą nowego pracodawcy - "na giełdzie" przy jego nazwisku wymienia się Szczakowiankę i sosnowieckie Zagłębie. Wróćmy wszak do samej Cracovii. Zadowolenie z udanej jesieni na pewno zmąciła porażka na koniec rundy z Amicą. - Wszyscy bardzo liczyli na czwarte miejsce. Apetyty bardzo urosły w trakcie rundy, po cichu zaczęto nawet marzyć o Pucharze UEFA - podsumowuje Witold Wawrzyczek. Beniaminkowi momentami brakło chyba boiskowego cwaniactwa. Generalnie natomiast "Pasy" grały piłkę bardzo widowiskową. - Na jeden-dwa kontakty, z bardzo ofensywnymi, bocznymi obrońcami - analizuje "Gitara". I właśnie ten styl zjednał krakusom uznanie i sympatię kibiców. - Byli naszym 12 zawodnikiem i za to im dziękuję - mówi o fanach Cracovii Marcin Bojarski. Nieprzypadkowo też właśnie na stadion przy ul. Kałuży menedżerowie i "skauci" wielu zachodnich klubów zaglądali bardzo chętnie. - Mogliśmy z Amicą zagrać na 0-0 i zadowolić się remisem. Ta drużyna tak grać nie potrafi. Zapłaciliśmy sporą cenę za chęć zwycięstwa, ale... warto. Szóste miejsce jest jak najbardziej adekwatne dla naszych możliwości i w pełni satysfakcjonujące - kończy "Bojar". źródło: sport
    • Poter20

39
      0
    • 29.11.2004 o 08:34
      Post #129744 29.11.2004 08:34
    dawno nie miałem takiego miłego poranku, oj bardzo dawno... tak bardzo ucieszyły mnie statystyki rundy jesiennej zamieszczone w tempie: a wiec jedżmy ze wszystkim co dobre: * TABELA NA KONIEC RUNDY: miejsce 6 - CRACOVIA KRAKÓW * "11" RUNDY JESIENNEJ: 2 pasiaków: ** MARCIN CABAJ** **KAZIMIERZ WĘGRZYN** ( ponadto....8 zawodników wisły i 1 groclinu!!!) * KLASYFIKACJA NAJLEPSZYCH STRZELCÓW: **3 miejsce PIOTR BANIA** 8 bramek * KLASYFIKACJA NAJLEPSZYCH ASYSTENTÓW: **7 miejsce PIOTR GIZA** 4 asysty a teraz najlepsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * "PIŁKARZ SEZONU" : (najlepsza trójka to Frankowski-7,38 Żurawski - 7,23 Szymkowiak - 7,00 miejsce: 10- ** Marcin BOJARSKI - 6,42 15- ** Kazimierz WĘGRZYN - 6,31 15- ** Piotr BANIA - 6,31 19- ** Piotr GIZA - 6,23 19- ** Krzysztow RADWAŃSKI - 6,23 25- ** Arkadiusz BARAN - 6,08 28- ** Paweł NOWAK - 6,00 28- **Paweł DRUMLAK - 6,00 45- **Łukasz SKRZYŃSKI - 5,69 !!! - a więc 9 pasiaków wśród najlepszej 50 ligi!!! (przynajmniej według tempa) * KLASYFIKACJA BRAMKARZY: 1 - (!!!) MARCIN CABAJ (a jeszcze niedawno według większości z nas był za słaby na rezerwowego, a mówię też sa siebie) (6 spośród 9 wymienionych wyżej w klasyfikacji na najlepszego piłkarza rundy 2 lata temu grało w 3 lidze)!!!!!!!!!! - niech mi ktoś jeszcze spróbuje powiedzieć złe słowo na trenera Stawowego !!!!!!!!!! Wiadomość zmieniona (29-11-04 08:38)
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 29.11.2004 o 10:37
      Post #129750 29.11.2004 10:37
    Prezes Cracovii Janusz Filipak ocenia rundę jesienną

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie