Wiem że nie warto jest roztrząsać postawę tego pana,ale.........Czytając dzisiejszy Dziennik Polski doznałem małego szoku......
cyt(..)Największym wydarzeniem ostatniej kolejki spotkań w krakowskiej drugiej lidze futsalu była konfrontacja walczących o utrzymanie MPK i Comarchu.
Ci pierwsi wygrali 3-2 korzystając ze wzmocnienia byłym wiślakiem Zenonem Małkiem. W ekipie Comarchu zagrał natomiast były reprezentant Polski i uczestnik mistrzostw świata w Korei i Japonii Piotr Świerczewski.
BEZ KOMENTARZA.
-
-
Świerczewski.....raz jeszcze
Wiadać że z profesorem łatwiej się dogadać niż z Wojtkiem.....
Profesor chyba nie jest pamiętliwy i zawzięty..
no to sobie w koncu pogral hehe
no a Swir to teraz bedzie testowany w Austrii tylko nie pamietam w jakim klubie
Mówcie co chcecie, ale bardzo by nam się przydał w Szczecinie... Cóż, zabrakło mu cierpliwości!
Nie zdziwcie sie jak zagra w Legii...
Podobno liczy na to,ze nowy trener Legii go wezmie...
Info wlasne ;)
7 dni później
"Świerczewski wyjechał do Chin
Były reprezentant Polski, Piotr Świerczewski wyjechał do Chin, gdzie podpisał czteromiesięczny kontrakt z zespołem II ligi - Sikotan-Tu. Według umowy ma zarabiać 30 tysięcy dolarów miesięcznie.
- Nie będę ukrywał, że bardzo dobre zarobki, osiem razy wyższe niż w Polsce, miały decydujące znaczenie - powiedział w 32-letni piłkarz w wywiadzie dla "Sportu".
"Świr" po powrocie z Chin na początku marca ma zasilić GKS Katowice i wspomóc go w walce o utrzymanie w lidze.
źródło: Sport"
no ale przecież jemu juz nie chodziło o kase tak stwierdził w jakimś wywiadzie i oto właśnie cały Swierczewski - wcale się nie dziwie że z Lecha poleciał ( chociaż sam powiedział że to on odszedł ) kasa kasa jeszcze raz kasa Panowie
chyba po raz pierwszy będę złośliwy w tematach go dotyczących i zadam pytanie: gdzie ten Sikotan leży i czy łódkę da się tam doprowadzić po wodach Jang-Cy czy trzeba będzie skorzystać z transportu lądowego? Bo to cholernie ważne dla dalszego rozwoju kariery:):):)
szkoda tematu na śmiecia i kłamce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mówił że liczy się gra a nie kasa hehehe
a teraz chwali się że 8 razy więcej zarobi
Ale u nas przeciez nie gral,nie? A jak ma wyjechac poza Krakow to zza sluszna pensje. wiec tak zrobil,ja go w pelni rozumiem. zarobi kase,zwiedzi chiny - ciekawa przygoda.
Co za BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCCCCCCCCC !!!
Po co pierdoli że nie za kasę itd - nigdy go nie lubiłem. Jak to mówią na Śląsku - ciul / podobno to gorzej tu niż chuj /
5 dni później
a co mi tam... fajny temat a podupadł ;-)
Wieszczycki i Świerczewski na Bukowej?
26.11.2004 10:41
Czy Piotr Świerczewski skusi się do gry w Katowicach? / INTERIA.PL
Trener GKS-u Katowice, Mieczysław Broniszewski kontaktował się z Tomaszem Wieszczyckim w sprawie ewentualnej gry byłego pomocnika Groclinu w barwach "czerwonej latarni" ekstraklasy - donosi "Przegląd Sportowy".
"Nie chciałbym zbyt wiele mówić o tej sprawie, powiedzmy tylko tyle, że istnieje taka możliwość" - ujawnił Mieczysław Broniszewski.
Według "PS" oprócz "Wieszcza" (99 goli w ekstraklasie - przyp. red.) wiosną na Bukowej może się również pojawić Piotr Świerczewski.
tam by mogl sie pokazac i nawet do kadry wrocic ;-)
No w Katowicach to napewno dostanie kase.
A co do tych Chin to ja mu polecam makaron zapiekany po wietnamski - zapewniam, ze bedzie go pamietał przez kilka lat (hehhehe)
Chlopaki Swir najzwyczajniej w swiecie zrobił z dziennikarzy DURNI!!! A wy sie podniecacie. Nie ma zadnego klubu w II lidze chinskiej o nazwie Sikotan-Tu. Najlepsze jest to ze Swir powiedział to tylko jednemu dziennikarzowi i chiciał nabrac tylko jego. Niestety dziennikarz ten poleciał do swoich kumpli po fachu i im powiedział wspaniałego newsa. Nikt nawet z tych wspaniałych dziennikarzy nie sprawidził czy taki klub "sikam tam i tu" wogole istnieje. I teraz macie panowie przykład jakimi profesjonalistami sa redaktorki ze Sportu i innych gazet. Jak znam zycie to zemsta bedzie krwawa i za pare dni bedziemy mieli w gazetach stek bzdur które niby wypowiedział Swir.
Jaki jest Piotrek to wszyscy wiedza i nie mam zamiaru go bronic ale jest na pewno wiekszym profesjonalista w swoim fachu niz polscy dziennikarze.
Pozdro z Poznania.
Wiadomość zmieniona (27-11-04 19:05)
buahaha - faktycznie ... nigdzie nie moge znalezc info na temat takiego klubu ... brawo tom23!
ale jest lepszy zonk ... www.national-football-teams.com wsrod polskich klubow I ligowych nie ma Cracovii ... jest 13 zespolow I ligi,ale Naszych Pasow nie ma ... :[
Pisalem o tym w innym temacie ;)
Cala historia byla opisana w Fakcie ;)
Dzis w studiu do meczu PP GKS Katowice - Gornik Zabrze
Pan Swierczewski opowiadał o tym zarciku Mateuszowi Borkowi :-)
Z tego co mowil sam Swierczewski i Dziurowicz wynika ze GKS by go chcial od marca ale nie wiadomo czy beda wstanie mu dac tyle ile by chcial.
Sam Swir nie wykluczyl ze moze wrocic do Poznania.
Tyle o bylym pilkarzu Cracovii II :-)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
6 dni później
[b]Świerczewski w Lechu[/b]
W sobotę kontrakt z Lechem Poznań podpisał Piotr Świerczewski. Umowa będzie obowiązywać od 1 stycznia 2005 roku do 30 czerwca 2006.
32-letni piłkarz w "Kolejorzu" grał już w rundzie wiosennej poprzedniego sezonu. Potem nie porozumiał się z włodarzami Lecha w kwestiach finansowych i przeniósł się do beniaminka pierwszej ligi - Cracovii.
"Świr" nie przebił się jednak w drużynie prowadzonej przez Wojciecha Stawowego i przed kilkoma tygodniami rozwiązał kontrakt z "Pasami".
(Informacja prasowa)
Wiadomość zmieniona (04-12-04 16:57)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)