Nie walczyliście nigdy na topory?
To jest tarcza używana.
-
-
CRACOVIA II
Trzech piłkarzy ma duży potencjał patrząc na I polowe - Pestka, Lachowicz i Wierzbicki.
Poziom pożal sie Boże
Fajne te koszulki rezerwa ma! Bardzo mi się podobają ✌️
No i łatwe 2:0, szóste zwycięstwo z rzędu i pewna pierwsza pozycja w tabeli.
No to pewne zwycięstwo 2-0, szósta wygrana z rzędu, tabela wygląda pięknie!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/image-png-37741236.png[/img]
Tabor szósty gol, idzie na króla strzelców. Fajne uderzenie Lachowicza z wolnego. Dziś pokazał parę błysków. Po następnym meczu w Rącznej, jaki obejrzę na żywo myślę, że w pełni wyrobię sobie o nim zdanie.
Madejski w formie. Obronił karnego, pewnie łapał wszystko, co leciało w stronę bramki. Dobrze wiedzieć, że jest w gotowości.
Podoba mi się Bzdyl. Jak na 16 lat to dojrzałość w grze, luz, fajna technika, nieprzewidywalność w grze.
Czekam na jego rozwój i obserwuję bacznie.
Niech ta akademia wypluwa jak najwięcej takich chłopaków...
Do obeznanych w grupach młodzieżowych: kogo my tam jeszcze mamy ciekawego?
- Edytowany
co do bramkarzy to szczerze wg Mnie: Burek > Madejski
I mam na myśli umiejętności czysto bramkarskie oraz ew. potencjał (Burek 6 lat młodszy).
Lachowicz fajnie widzi grę i myślę że ma możliwość pójść wyżej jak dobrze będzie pracować ale na tym poziomie przy zdolnym chłopaku to raczej bym się jakoś bardzo nie podniecał też. Wiem że na treningach w pierwszej drużynie jeszcze sporo pracy przed nim.
O ile Bzdyl w ostatnich debrach CLJ totalnie klapa tak dzisiaj, przynajmniej w drugiej połowie wyglądał dosyć dobrze.
Wierzbicki fajnie się odnajduje w niektórych sytuacjach ale obiektywnie mówiąc to warunki fizyczne bardzo mocno go penalizują i o ile chłopcy grają jeszcze na takim poziomie to spoko, dużo rzeczy przejdzie ale im wyżej pójdą rezerwy tym mniejszy margines i przyzwolenie na takie juniorskie granie trochę.
Reszta chłopców fajnie, zdolna, ale tak szczerze pod kątem pierwszej drużyny, no raczej nikt na chwilę obecną tak naprawdę.
Jest kilku którzy mają pomóc w awansie ale raczej klub nie pokłada w nich żadnych nadzieji pod kątem jakiegoś konkretnego rozwoju czy pierwszej drużyny, myśle przede wszystkim o takich zawodnikach jak Tabor (25lat), Gut, Sutor czy inni ale raczej pociąg odjechał mam wrażenie.
Suma sumarum wszystko cacy i jesteśmy tam gdzie mamy być i nic innego poza awansem nie powinno nas interesować. Ale widać przestrzeń u nas na poprawę w wielu kwestiach jeśli chodzi o młodzież, scouting, szkolenie. Perły typu Rózga obecnie w zespołach młodzieżowych nie widzę jeśli mam być szczery bo w piłkarzy ogrywanych na poziomie w wieku 20+ którzy nagle by mieli odpalić i robić robotę na poziomie pierwszego zespołu to bardziej w kategoriach cudu już trzeba rozpatrywać.
Rafi, umknęło mi, że byłeś :)
Fajne miejsce bo przyznam szczerze, że byłem pierwszy raz. Zdarzało mi się chodzić na juniorów ale na Kablu, tutaj za daleko a dziś idealnie siadł mecz rezerw by obejrzeć ośrodek :) w sumie wszystko już wiedziałem ale zobaczyć zawsze warto.
Właśnie dziś oglądałem na YT, bo nie wyrobiłem się do Rącznej. Dlatego napisałem, że muszę niektórych chłopaków obejrzeć jeszcze raz na żywca.
Ale jak będę mógł, to na rezerwy zajrzę obowiązkowo. W sumie to taka fajna opcja, mieć Cracovię w Ekstraklasie i jednocześnie w niższych ligach, jak za dawnych czasów. Po rocznej banicji doceniam, że drużyna powróciła.
To już wiem czemu bistro było zamknięte a nastawiłem się na to :)
nasz zawodnik Maciej Mrozik który jest obecnie wypożyczony do KSZO, zerwał więzadła. Chłopak zbiera pieniądze na zabieg oraz rehabilitację.
https://zrzutka.pl/ejsbe8
Czy jeden i drugi klub nie poczuwają się do pokrycia kosztów leczenia i rehabilitacji?
Cracovia zapewne pomoże , będzie kontakt z ojcem Maćka i Maćkiem , maja być w Krakowie . My tez możemy dac wsparcie .
[quote]#post1639714 nasz zawodnik Maciej Mrozik który jest obecnie wypożyczony do KSZO, zerwał więzadła. Chłopak zbiera pieniądze na zabieg oraz rehabilitację.
https://zrzutka.pl/ejsbe8[/quote]
KSZO pewnie wyśle go do NFZtu.
ps. zastanawia mnie ile trzeba takich sytuacji, żeby każdy młody zawodnik wykupił dodatkowe ubezpieczenie na wypadek takich sytuacji 🤔 nawet PZPN chyba ma jakąś umowę z PZU specjalnie podpisaną
[quote]#post1639735 [quote]#post1639714 nasz zawodnik Maciej Mrozik który jest obecnie wypożyczony do KSZO, zerwał więzadła. Chłopak zbiera pieniądze na zabieg oraz rehabilitację.
ps. zastanawia mnie ile trzeba takich sytuacji, żeby każdy młody zawodnik wykupił dodatkowe ubezpieczenie na wypadek takich sytuacji 🤔 nawet PZPN chyba ma jakąś umowę z PZU specjalnie podpisaną[/quote]
A klub nie powinien pomóc w takiej sytuacji jeśli to się stało na meczu lub treningu? Tylko pytanie który klub KSZO czy Cracovia
[quote]#post1639736 [quote]#post1639735 [quote]#post1639714 nasz zawodnik Maciej Mrozik który jest obecnie wypożyczony do KSZO, zerwał więzadła. Chłopak zbiera pieniądze na zabieg oraz rehabilitację.
ps. zastanawia mnie ile trzeba takich sytuacji, żeby każdy młody zawodnik wykupił dodatkowe ubezpieczenie na wypadek takich sytuacji 🤔 nawet PZPN chyba ma jakąś umowę z PZU specjalnie podpisaną[/quote]
A klub nie powinien pomóc w takiej sytuacji jeśli to się stało na meczu lub treningu? Tylko pytanie który klub KSZO czy Cracovia [/quote]
To jest oczywiste, że powinien - ale wiemy doskonale, że nie zawsze to robi, szczególnie jak mowa jest o zawodnikach rezerw czy juniorach
ps. wg. mnie skoro jest na wypożyczeniu w KSZO to ten klub powinien zapewnić pomoc
ps2. i jakby co, to mój post nie ma służyć zniechęcaniu do wpłacania na zrzutce - teraz mleko się już rozlało, trzeba pomóc
Wszystko zależy od tego jak mają w umowie wypożyczenia zapisane. Powinno to być określone by nie było przerzucania się problemem gdzie zwłaszcza w niższych ligach to gorący kartofel.
A to, że piłkarze sami się nie ubezpieczają w dzisiejszych czasach to pominę.
Jakieś wieści z Myślenic?
Narazie 0-0, jeszcze ok. 15 mimut gry.
Tak pięknie żarło i zdechło, koniec 0:0.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)