Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Przeciw przemocy!!! Zacznijmy od stadionów!!!

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 09.10.2004 o 06:56
      Ostatnia aktywność 16.10.2004 o 15:53
      1527 wyświetleń
    • Mentny

4K
      530
    • 09.10.2004 o 11:08
      Post #117728 09.10.2004 11:08
    Karolo - czy Ty też nie zastosowałeś właśnie odpowiedzialności zbiorowej? Czy to ts fun nawołuje do przemocy? Nie napisał nic obraźliwego, a wręcz przeciwnie, pod tym apelem podpisze się chyba większość z nas i nie powinno mieć znaczenia, że wyszło to z tamtej strony. Mielec - ja właśnie Cię zrozumiałem i dlatego napisałem mniej więcej to samo co Ty. Chyba Tobie i mnie chodziło o to, że oni nie mają nic wspólnego z kibicami i klubami, za które rzekomo walczą.
    • north

515
      0
    • 09.10.2004 o 11:19
      Post #117730 09.10.2004 11:19
    Karolo A jak wygladałby podobny temat gdyby to chłopak od Was zginął. To nic dziwnego że tutaj nikt nie nawołuje do dalszych morderstw bo było to co najmniej dziwne. Normalne ze niektórzy widza w tym wszystkim juz dno i chcą to zakończyć. Ale to równie normalne że bardziej bliscy znajomi Fujina czy też co bardziej porywczy piszą to co piszą. A nawoływanie do przemocy to z punktu widzenia psychologii znajdziesz tu na każdym kroku. I nie tylko tutaj. Deprecjonowanie wartości swoich przeciwników = jebani ubecy, zomowcy itd itp. Wyraźne odcinanie się i pokazywanie drugiej strony tylko z jednego punktu widzenia, niekoniecznie obiektywnego. My=dobrzy. Oni-źli Czarno na białym. niejeden małolat takie sentencje przyjmuje jak szkolna naukę no bo skoro taki ważny/mądry/szanowany/poważany/znany kibic/forumowicz jak .... (nie będziemy się bawić we wskazywanie palcem) tak mówi i skoro reszta się z nim zgadza i mu przyklaskuje to przecież to musi być prawdą już kiedyś była tutaj podobna dyskusja i nie chcieli niektórzy przyjąć do wiadomości że w sposób nieświadomy przyczyniają się do zaognienie sytuacji nie trzeba komuś dać noża do ręki i powiedzieć "zabij" by to zrobił wystarczy go odpowiednio wychować/umotywować a samemu można mieć wtedy "czyste ręce" bez zrozumienia tego nic dalej nie ruszy małolaty muszą widzieć w kibicu innej drużyny nie "obcego" ale takiego samego chłopaka jak oni sami tyle że z innej dzielnicy/miasta
    • Grzes04

22
      0
    • 09.10.2004 o 11:20
      Post #117731 09.10.2004 11:20
    Mianowicie do tej swietej wojny musicie dodac iz w sobote dzien przed derbami zginął chlopak ktory zostal pobity i wykrwawil sie. prawdopodobinie mial cos na szyji przypominajace logo cracovii. Mialo to miejsce na osiedlu zlocien a wedlug swiadkow sprawcy prawdopodobie byli z biezanowa. CZY TAK MUSI BYC
    • north

515
      0
    • 09.10.2004 o 11:21
      Post #117733 09.10.2004 11:21
    Grzes dziwne rzeczy wypisujesz Czemu nic o tym nigdzie nie mówili czy pisali?
    • Grzes04

22
      0
    • 09.10.2004 o 11:25
      Post #117734 09.10.2004 11:25
    Moze nie mowili o tym nigdzie ale ja mieszkam w bloku obok i kazdy mieszkaniec osiedla moze potwierdzic to co sie wydarzylo. zginal chlopak ktory przyjechal w odwiedziny do kolegi wlasnie z tego osiedla.
    • Dinthalion

1.5K
      0
    • 09.10.2004 o 11:34
      Post #117737 09.10.2004 11:34
    north: jezeli sa dzieciaki ktore pojda zabic dlatego tylko ze "my - dobrzy, oni - zli" to to sa ostre zaburzenia psychiczne. Nikt "zdrowy psychicznie" nie pojdzie zabic czlowieka tylko dlatego ze kibicuje ubekom, tak samo nikt "zdrowy psychicznie" nie zacznie rozjezdzac na ulicy przechodniow bo pogral w Carmagedona.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 09.10.2004 o 11:35
      Post #117738 09.10.2004 11:35
    1. Apel słuszny, ale wg. mnie co my maluczcy mozemy zrobić. Wg. mnie jedynym wyjściem jest jakieś porozumienie naszych bojówek o skończeniu ze sprzętem. Innego rozwiązania nie widzę. 2. North, naprawdę waszego klubu nienawidze, ale w życiu by mi nie przyszło, ze mógłbym kogoś od was zabić. Poprostu istnieje granica ( dla mnie OGROMNA ) między nienawiścią, a zabójstwem. Z przyjemnością nieraz zaśpiewam Wisła to stara k...., ale tylko tyle, albo aż tyle. To są słowa, nie czyny. 3. Sam nieraz nawołujesz do nienawiści, a nam to wypominasz. Przychodzisz na nasze forum i chwalisz się jacy to Wasi kibice są wielcy i jak pasiaków biją. Przez ciebie samego bije nienawiść. Jakiś młody chłopak od was jakis twój post na forum przeczyta i pomyśli: " guru jakiś - chce być taki sam, zbiore pake i pójdziemy na pasiackie osiedle". I rośnie kolejny bandyta. Jak mówiłem, nam wypominasz, sam tak samo czynisz.
    • north

515
      0
    • 09.10.2004 o 11:39
      Post #117739 09.10.2004 11:39
    Fenix Nic tutaj nie pisałem o biciu Waszych. Nie uważam się za czystą osobę, nie uważam się za osobę obiektywną. Zabieram głos z mojego punktu (stronniczego bo jak inaczej?) widzenia w tym temacie. I tyle. Jedyny mój post związany z przemocą na tym forum dotyczył tego że Wasz kolega z forum który przyszedł bić Wisłe, odmówił mi solówki i pobiegł do ochrony. I nie było przy tym żadnego sprzętu, żadnego znęcania się. A chyba wszyscy wiemy ze przemocy nie d asie wyeliminować, mozna ją po prostu ująć w jakieś "sensowne" ryzy jak to się robi w całej niemal Polsce.
    • Mielec

984
      0
    • 09.10.2004 o 11:50
      Post #117744 09.10.2004 11:50
    north----a ta pala ktora laliscie jednego z naszych?????Wiem ze to nie kosa ale i tym krzywde mozna zrobic????Nie dziw sie ze tak reagujemy na ciebie,zobacz sobie w takim samym temacie jak u nas co w zarzucacie nam.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 09.10.2004 o 11:53
      Post #117745 09.10.2004 11:53
    north trzeba dzieciakom wytlumaczyc, ze swiat nie jest czarno-bialy, to nie matrix, ze jest 0 albo 1. Napisalem swoj komentarz wlasnie dlatego, widzisz, staramy sie jak mozem powstrzymac wpisy osob, ktorym sie nie chcialo pomyslec na tym forum. Sam musisz przyznac, ze efekty coraz lepsze. Coraz wiecej osob zastanawia sie co pisze. Sam mozesz zaobserwowac ewolucje kilku forumowiczow, z ktorych teraz jestem naprawde dumny. Sam piszesz, ze zaczyna sie od slow - i mi o te slowa chodzi. Widzisz, ja tam sie z Toba moge spotkac i sie nie bedziemy ciac na noze. I praktycznie z kazdym tak moge zrobic, bo dla mnie jestescie tylko kibicami innego klubu. A wrogiem mi klub, nie kibice :) Szkoda, ze dzieciaki tego zrozumiec nie moga, nie chce i nie potrafia. A oskarzanie o to wszystko co sie dzieiej klubow i kibicow jest dla mnie nieporozumieniem. Gdybysmy byli bogatszym spoleczenstwiem tlukly by sie gangi motocyklowe miedzy soba i co? Oskarzalibysmy producentow motocykli? Ktos sluszsnie zauwazyl, dopoki rodzice, spoleczenstwo i sluzby beda mialy za swoj cel jedynie przetrwanie i wegetacje na pewnym poziomie na wychowanie mlodziezy czasu zabraknie. A skoro osoby i Panstwo za to opdowiedzialne nie moga - to moze my ich "bracia po szalu" powinnismy reedukacje zaczac? ]Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 09.10.2004 o 11:56
      Post #117746 09.10.2004 11:56
    North, jeżeli wypisujesz jakieś informacje dotyczące zdobytych flag, dywanów pasiastych to chyba to wiąże się z przemocą, bo raczej żaden szalik płonacy na derbach nie zostałych przez naszych oddany z uśmiechem na ustach. I najczęsciej jest zbrukany krwią moich pasiastych braci. Chwaląc się tym pokazujesz innym, że nieźle tym pasiakom wpierd...lacie. Ps. Z tekstów jakie wypisujesz uważam cię za w miare rozsądną osobę. Myślę, ze wiesz o co mi chodzi.
    • north

515
      0
    • 09.10.2004 o 12:07
      Post #117749 09.10.2004 12:07
    Mielec Ta "pała" to była przetykaczka do kibla którą w nerwach użył jeden chłopaczek. skoro znasz sytuację to wiesz że zachowaliśmy się ok. Karolo - tak, muszę przyznać że odkąd odwiedzam Wasze forum widze znaczną poprawę i zdarza się że jestem pozytywnie zaskoczony. Fenix - wiem o co Ci chodzi i dla dobra dyskusji udzial w niej zakończę
    • cracus85

353
      0
    • 09.10.2004 o 12:08
      Post #117750 09.10.2004 12:08
    Ludzie o czym wy mówicie !! Możecie sobie pisać posty, kłócić się wyzywać i nie wiadomo co jeszcze, możecie mówic jak jest źle, że ludzie się zabijają, chcecie przestać spiewać na meczach pieśni przeciwko innym drużynom, chcecie żeby nie używać sprzętu !!! Ja też bym tego chciał !!! Ale wiem że takie pisanie niczego nie zmieni, nic nie zdziałamy nie mamy szans!! Tacy co chodzą się napieprzać po osiedlach z nozami siekierami itp. to się smieją z takich tematów jak ten! Forum to forum, życie to życie i to jest ta różnica!!
    • Monday

1.1K
      0
    • 09.10.2004 o 12:16
      Post #117754 09.10.2004 12:16
    Trzeba zacząć od mediów, które zieją nienawiścią do Cracovii, a lansują policyjny klub. Trzeba zacząć od policji, kóra pałuje nas niemiłosiernie pod byle pretekstem, a wiślaków traktuje inaczej. Gdyby na stadionie Cracovii nakęcano taką spiralę nienawiści jak na ostatnim meczu derbowym - to grzmiano by przez miesiąc !!!!!!!!!!!!!!!!! Tymczasem wiślacy dali koncert antysemityzmu i rasizmu i co? Nic! Powiadają, że derby rozegrano w przyjemnej atmosferze ... (tv Kraków) Apeluję: zaprzestać obłudnej propagandy! I wreszcie ustalić surowe prawo dla przestępców! Jak może być dobrze, gdy jedni traktowani sa jak be, a drudzy caca? I ta niesprawiedliwość przede wsystkim wzbudza te najczarniejsze odruchy i najniższe uczucia!
    • Mielec

984
      0
    • 09.10.2004 o 12:17
      Post #117755 09.10.2004 12:17
    cracus85 ale jednak od czegos trzeba zaczac.prawda??Teraz zrozumialem ze dzieje sie zle.Sam mialem na swoim koncie pare bujek ale nie dochodzilo do takich tragedii. Fenix-dobrze gadasz pasowalo by cos z tym zrobic.Pogadac z ludzmi,spotkac sie.Tylko nie dopiero na meczu bo to zapozno north-dobra rozumiem ze wtedy byly nerwy,ale nie rozumiem wpisow na kibicach ze gosc plakal.Wiadomo ze jako kibice nie darzymy sie sympatia i bylo to normalne ze sie czlowiek ratuje ucieczka chocby nawet do ochrony.Bo jak to powiedziales chciales z nim solowke.Daje sobie reke uciac ze jakbys zacza przegrywac koledzy pomogliby ci i skonczylo by sie tragicznie to wszystko dla naszego
    • north

515
      0
    • 09.10.2004 o 12:22
      Post #117758 09.10.2004 12:22
    Mielec - nieścisłości prześlę na meila bo tematu nie ma zaśmiecać
    • Mielec

984
      0
    • 09.10.2004 o 12:27
      Post #117759 09.10.2004 12:27
    north---to jest parodia co sie dzieje na waszym forum!!!!!!!!!!!!!!!Teraz czytam jakie sa reakcje po tym wszystki u was.I KURWA CO WIDZE!!!!!!!!Spojrz sobie na opis RWD "WOJNA",to wszystko teraz sie rozkreci.Nie wiem jaki masz wplyw na RWD i innych ale powiedz im ze mamy zaprzestac temu a nie kreowac nastepne sytuacje
    • cracus85

353
      0
    • 09.10.2004 o 12:28
      Post #117760 09.10.2004 12:28
    Prawda Mielec!! To zacznijcie!! Tylko piszcie jak to zmienić, a nie jak jest źle!! Sam widzisz, że nie jest to takie proste, a ja nawet twierdze, że jest to mało realne żeby to zmienić!!
    • Mielec

984
      0
    • 09.10.2004 o 12:29
      Post #117761 09.10.2004 12:29
    Nie chce teraz robic wody z mozgu ale jezeli my bedziemy chcieli zaprzestac temu a druga strona blon nie,to nic z tego!!!!!
    • DNL_KKS

2.2K
      0
    • 09.10.2004 o 12:30
      Post #117762 09.10.2004 12:30
    Mielec, Z tego co sie orientuje to north jest tym RWD...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie