"Nieco ponad trzy tygodnie zostały do rozpoczęcia nowego sezonu I ligi szczypiornistek, a tymczasem nie wiadomo co będzie z Cracovią. Póki co trener Boguchwał Fulara nie ma z kim trenować.
- Nie wiem co będzie - mówi szkoleniowiec - czekam na rozwój sytuacji. Mam w tej chwili sześć zawodniczek bez bramkarki: Pietrzyk, Daniszewską, Hołysz, Stempińską, Żukę i Kubiak, reszta nie podjęła treningów, zrezygnowała z powodu bardzo różnych okoliczności. Sam stoję na bramce na treningach, ale to idiotyczna sytuacja. Do poniedziałku czekam na rozwój wydarzeń. Nic nie wyszło z fuzji z AWF-em, mówi się o kooperacji z Kusym, ale tam są za młode dziewczęta, by mogły udźwignąć ciężar I-ligowych gier. Wznowiliśmy pseudozajęcia 28 lipca. Sam o wszystko walczył nie będę.
Zaangażowany w sprawy piłki ręcznej jest prezes Cracovii Adam Zięba.
- Zarząd spółki zabezpieczył budżet, który wystarczy na finansowanie uczestnictwa w rozgrywkach - mówi. - Lada dzień zostanie podpisana umowa o współpracy z Kusym. Zawodniczki mistrzyń Polski juniorek młodszych przejdą do Cracovii. Mamy kadrowe problemy, ponieważ głównym sponsorem była dotychczas Fundacja Piłki Ręczej, a w związku z wycofaniem się jej, utrzymanie sekcji spoczywa na spółce MKS Cracovia.
Zespół stracił Irinę Rybę, gdyż Cracovia nie była w stanie spełnić jej wymagań finansowych, do Grecji na testy wyjechała Elżbieta Wójtowicz, Kinga Sadowska rezygnuje z gry. Cracovia szukając kooperacji chce mieć dostęp do hali, która pochłania gros środków.
- Kusy byłby podstawą piramidy szkoleniowej- mówi Adam Zięba. - AZS mógłby zapewniać ciągłość szkoleniową, ma też halę i zawodniczki. Pożądana byłaby współpraca trzech środowisk. Chcielibyśmy powołać nowe kierownictwo sekcji, w którym udział mieliby przedstawiciele Kusego i AZS-u.
AZS odniósł się sceptycznie do tej koncepcji. Wciąż więc nie wiadomo w jakim składzie i której lidze wystąpi Cracovia.
"
źródło:Gazeta Krakowska!
Ps.Za badzo nie przepadam za piłką ręczną ,ale kibicuję jej od zawsze, bo to w końcu nasza sekcja :). Podstawowym problemem piłki ręcznej ,jak i koszykówki jest brak własnej hali sportowej.To jest chyba największy problem....
-
-
Co z piłką ręczną???
Czyżby powtórka z hokeja ?
Jest kasa a nie ma osoby odpowiedzialnej za prowadzenie sekcji ?
Zięba zaangażowany w piłkę ręczną ? Zaangażowany nie równa się odpowiedzialny, a po za tym jak wszystko będzie na jednej głowie to on nie da rady !!!
Sekcja bez obiektu do treningu czy gry, to niestety wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Ta sekcja bez własnego obiektu, tułająca się po halach w całym Krakowie, miała w ostatnim dwudziestoleciu osiągnięcia o których pozostałe mogły tylko pomarzyć.
Obecnie jest tylko kilka zawodniczek, biadolący trener i trochę gotówki.
Sytuacja podobna do hokeja, bo tu i tam czekano jakby na ostatnią chwilę.
Ale nie z takich "dołków" wychodziliśmy.
Własny obiekt mają jedynie piłkarze.
Proponuję rozwiązać inne sekcje - przecież to wyrzucanie pieniędzy w błoto!
Panie pizza coś pan,chyba żartujesz .....
To ironiczna odpowiedź na (chyba) nieprzemyślany post Craco.
Hokejowy Klub Sportowy !!!
Na ile obiekt piłkarzy jest własny, he, he.
piłka i hokej wystarczy resztę zlikwidować
taka jest moja opinia
... widać ciebie należy rownież zlikwidować!
Gdy Pasy grały w pucharze mistrzyń np. z Hypo (to bank w W iedniu) to byłeś pewnie na gtesie...
... albo jesteś zbyt młody.......... a co za tym idzie i głupi.
Do likwidowania znaleźli się cwaniaczki - napiszcie jeden z drugim co zrobiliście dla Craxy, że uważacie, że macie prawo likwidować !!!
i...
Nastała cisza wręcz grobowa - nikt nie powiedział ani słowa.
K44
zastanów się co ty cwaniaczku piszesz
a na gts to może chodziłes ty
a piłka ręczna mnie poprostu wali
honwed
..::Mario::..
WYLUZUJ SIE CZŁOWIEKU PO TO JEST FORUM ŻEBY SIĘ WYPOWIADAĆ
a dla CRACOVII zrobiłem wystarczająco zawsze z nią byłem na dobre i na złe
do zobaczenia na stadionie :-))))
marcin_ksc ja i nikt z tu obecnych nie chce Cię obrażać. Ale w dalszym ciągu nie wytłumaczyłes dlaczego chcesz likwidować "inne" sekcje. Jeśli za tym co piszesz kryje się jakaś retoryka to napisz...
Dla mnie klub to nie czysty biznes. To praca wielu ludzi: zawodników, trenerów, masażystów, organizatorów, działaczy, kibiców, zarządu, sponsorów.
Klub to także możliwość rozwijania się wielu talentów, możliwość współistnienia i realizacji (zamiast siedzenia na ławce) dla wielu młodych ludzi.
Nie wszyscy chcą grać w piłkę nożna lub hokej. Nie wszyscy chcą oglądać piłkę czy hokej.
To co budowano przez wiele lat powinno mieć możliwość rozwijania się. I póki są działacze, którzy chcą tworzyć poszczególne sekcje w ramach klubu Cracovia - to dotąd atak na nich to atak na mój ukochany klub. A tu nie ma żartów....
Jeśli idzie o kasę to myslę, że bywało gorzej i jakoś sie układało. Są szanse aby dzięki nowemu układowi wsród właścicieli było naprawdę dobrze...
PS.:
qrcz wstyd się przyznać ale nie byłem na ręcznej, a Wojtasa wyciągam od 2 lat !!! Jak w tym sezonie nie pójdziemy to Ci chyba....
marcin_ksc Tobie też pewnie by Ci się spodobały wygimnastykowane Cracoviaczki w akcji :))
OK niech wam będzie
ja i tak swoje myśle choć już zmienił mi się punkt widzenia
czy ręczna jest pod kasą mks-u ????
pozdro i bez nerwów chłopaki ! :-)))))))))
Mały Kazio muffi - niestety, poza moim imiennikiem .. nikogo nie ma niemal w całym mieście, który by umial i któremu by się chciało zając ta wielce zasłużoną sekcją
a może ktoś kto ma czas by mu pomogł?
Ręczną trzeba ratować fajnie się patrzy jak niezłe dupeczki latają za piłeczką ale najważniejsza jest historia i sukcesy jakie dziewczyny odnosiły!!!
Trza stawiać halę - dla piłkarzy tez konieczna!
Nie mamy bazy....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)