Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wywiad ze Sławomirem Wielochem.

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 23.09.2004 o 21:52
      Ostatnia aktywność 24.09.2004 o 03:01
      89 wyświetleń
    • AjKot

1.2K
      0
    • 23.09.2004 o 21:52
      Post #112142 23.09.2004 21:52
    Z dzisiejszego HOKEJ NET. Chciałbym pomóc Cracovii Są takie sytuacje gdzie partnerów z ataku się czuje, tak się ułożył mecz i cieszę się, że mogłem pomóc drużynie w odniesieniu zwycięstwa. Liczy się dobro drużyny, Cracovia ma mocny skład a z Karelem Hornym znam się jeszcze za czasów jego gry w Unii i się dobrze rozumiemy na lodzie. – mówi w rozmowie z Sebastianem Królickim, napastnik Cracovii Kraków, Sławomir Wieloch. Jak to się stało, że trafiłeś do Cracovii ? - Miałem propozycje z Cracovii jeszcze w grudniu, wtedy jednak grałem w Orliku i teraz myślę, że zrobiłem błąd, bo zaległości zostały w Opolu wobec mnie. Jednak kontakt do trenera Nahuńki i prezesa Zięby miałem i zadzwoniłem do nich i się dogadaliśmy. Pierwszy mecz i od razu 3 asysty. Jak Ci się grało w tym meczu? - Normalnie, gram już trochę w lidze. Są takie sytuacje gdzie partnerów z ataku się czuje, tak się ułożył mecz i cieszę się, że mogłem pomóc drużynie w odniesieniu zwycięstwa. Liczy się dobro drużyny, Cracovia ma mocny skład a z Karelem Hornym znam się jeszcze za czasów jego gry w Unii i się dobrze rozumiemy na lodzie. Jesteś zadowolony, że trafiłeś do Cracovii Kraków? - Myślę, że się opłacało przejść do tej drużyny. Cracovia ma wyrównany skład i jest ciekawa drużyna. Finansowo zespół też stoi nieźle i myślę, że będzie mi się tutaj dobrze grało. Dlaczego nie zostałeś w Oświęcimiu, aby występować w Unii? - Chciałbym zostawić to bez komentarza. Po prostu nie zostałem wyczytany z listy zawodników, którzy będą występować w Unii w tym sezonie. Od prezesa dostałem wolną rękę w poszukiwaniu klubu, byłem przecież od dwóch sezonów wypożyczany do innych klubów. Dziękuje, że mogłem się przygotowywać do sezonu z drużyną, treningi z trenerem Sidorenko do lekkich nie należą jednak na pewno te przygotowania pomogły mi się odpowiednio przygotować do ligi. Jakie masz cele z Cracovią Kraków na ten sezon? - Zakwalifikowanie się do czołowej czwórki, na razie nam dobrze idzie, ale to dopiero początek sezonu. Może powalczymy o coś więcej niż „czwórka”. Zdobyłem z Unią 6 tytułów mistrzowskich oraz 6 wicemistrzowskich. Chciałbym pomóc Cracovii w odniesieniu dobrego miejsca w tym sezonie. Dlaczego w Opolu stało się najgorsze? Drużyna wycofała się z rozgrywek ekstraklasy. - W Opolu był kapitalny klimat do hokeja, świetna publiczność. Klub nie był przygotowany finansowo do gry w ekstraklasie. Byłem na kilku zebraniach klubu jako kapitan zespołu i pieniędzy wciąż nie było i chyba ich nie odzyskamy. W poprzednim sezonie zespół jako beniaminek zdobył dobre 5. miejsce, a powiem, że to była taka zbieranina zawodników. Gdyby były fundusze to można by było stworzyć ciekawy zespół, jednak stało się jak się stało. Dziękuje za rozmowę. - Ja również i pozdrawiam. Rozmawiał: Sebastian Królicki
    • Politykier

38
      0
    • 23.09.2004 o 21:58
      Post #112143 23.09.2004 21:58
    Boże... Co się dzieje? Wieloch gra w Cracovii!
    • Elwood

1.2K
      458
    • 23.09.2004 o 22:43
      Post #112162 23.09.2004 22:43
    On naprawdę tak kaleczy składnię języka polskiego?
    • Mi?

5.5K
      3
    • 24.09.2004 o 00:18
      Post #112180 24.09.2004 00:18
    Elwood - on nie jest od gadania, ale od grania. A to robi świetnie :)
    • Elwood

1.2K
      458
    • 24.09.2004 o 03:01
      Post #112182 24.09.2004 03:01
    Ja myślę że dziennikarz mógłby trochę edytować wypowiedzi sportowca. Żeby dało się je czytać. A jak gra świetnie to się cieszę. Pozdrowienia.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie