Wczoraj kibice Górnika pokazali nam jak powinien wygladac dobrze zorganizowany doping. My niestety nie potrafimy sobie poradzic z grupą małolatów i innych buraków, którzy swoim zachowaniem szargają dobre imie naszego ukochanego klubu.
Mam już dość pseudokibiców pijaczków, którzy przychodzą na stadion tylko żeby kogoś obrazić a ich ewentualny czynny udział w widowisku ogranicza sie do odlania się przy płocie. Samozwańczych "wodzirejów" dopingu którzy nie mając pojęcia o historii klubu (o obecnych i dawnych zgodach) intonują kolejne numery kierując się zasadą; im więcej bluzgów tym lepiej.
Mam już dość chuliganów, którzy przychodzą tylko żeby rzucić butelką kamieniem i w dupie mają ewntualne konsekwencje jakie poniesie klub i my wszyscy jednocześnie.
Gornik fan napisał:
"jezeli chodzi o te wyzwiska to po prostu macie problem z dyscyplina na stadionie u nas wszystko jest pod kontrola nikt nie spiewa tego czego ma nie spiewac a jakby chcial to moze dostac w pysk od pewnych ludzi..."
O tego typu dyscyplinie słyszałem już wśród wielu ekip, więc pytam jeszcze raz mimo tego, że kiedyś zostałem wyśmiany przez Craco i innych forumowiczów.
Czy da się coś z tym zrobić ???
Czy nie można klepnąć jednego gówniarza z drugim i wyprowadzić go ze stadionu???
Czy nie można zwrócić uwagę pseudowodzirejom i uciszyć jednego buca z drugim.
Nie ma normalności na stadionie bo nic z tym nie robimy, pieprząc bzdury, że tak jest i będzie a chuligani są potrzebni....pytam tylko czy wszyscy chuligani są nam potrzebni??? również Ci którzy skroili ostatnio auto naszego kibica z przed Enigmy i okradają ludzi przed i po meczu????
Może ktoś ma jakieś propozycje wyjścia z tej sytuacji....
Moje propozycje
*zaostrzyć kontrole przy wejściu (pijani nie wchodzą)
*sprawdzac identyfikatory nawet od Focha
*reagować solidarnie na każdy przejaw debilizmu
*kiedyś była propozycja dwóch młynów i według mnie była to rewolucja na Kałuży, od tego czasu bodajże rozśpiewał sie cały stadion. Z czasem jednak troche się to rozlazło i teraz jak jest wszyscy wiedzą. Chętnych do śpiewania jest jak chyba na żadnym innym stadionie. Czy nie można zrobić kilka polączonych młynów... coś w stylu kina domowego : ) 5.1 czyli pięć młynów i jeden prowadzący. oczywiście młyny musiałyby mieć ze sobą łączność a wszystkim kierowaliby ci sami rozpoznawalni ludzie.
Może wtedy uniknęlibyśmy obciachu jaki miał miejsce wczoraj.
Dla Górników szacunek
-
-
Wyprowadź kogoś z Cracovii
Zgadzam się brakuje nam dyscypliny. A ten dym przed meczem niepotrzebny. wiem ze przez lata do nas nikt nie przyjezdzal ale to nie powod by do kazdego dymic. szacunek dla KSG
popieram popieram
NO ULTRAS NO HOOLIGANS ONLY TORCIDA - hasło klucz! Hasło PRZYKŁAD.
To co miało wczoraj miejsce na trybunach na styku sektora B i D przeszło wszelkie granice. Kibice których znam lata całe z Cracovii doprowadzają do wewnętrznej walki na trybunach i to o co!?!?!? O 4 krzesełka. Żenada sięgnęła dna moi drodzy. Dno dna i 10 metrów mułu.
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik044.jpg[/img]
Co do bijatyki o 4 krzeselka to nie zauwarzylem choc siedzialem na B nie daleko mlynu.
Natomiast co do kilku mlynow to jeden gosc chcial ozywic ludzi na sektorze B kolo klatki ale niestety tam jacys niemrawi ludzie byli tak jak On nazwal same drzewa.
Krejzi zgadzam sie z Toba co do kilku mlynow majacych ze soba lacznosc gdyz byly wczoraj momenty ze kazdy sektor spiewal co innego dzieki tym samozwanczym wodzirejom.
Hmm .. młyn śpiewał ? ekm młyn bełkotał ! moze 50 osob spiewalo .. i to nie na max .. potem sie ludzie przylaczali .. ehh parodia ! młyn to powinno byc miejsce najbardziej zagorzałych kibicow .. ! poprostu brak mi słow na wczorajszy doping !
napewno poszło o krzesełka, zdarzenie miało miejsce kiedy wchodziłem z D na B .. czy to normalne??????? i ???????
jeśli chodzi o młyn...cóż kiedys jak po stadionie można było wędrować... miałem ochotę szedłem sobie na młyn np. na 45 minut...jeżeli nie miałem sił, ochoty itd. śpiewać szedłem gdzie indziej...
teraz na młynie siedzi mnóstwo ludzi, którzy chcą zapłacić za bilet jak najmniej, a dopingowanie maja gdzieś
*reagować solidarnie na każdy przejaw debilizmu - według mnie najlepsze rozwiązanie...
Wiadomość zmieniona (11-09-04 17:01)
najlepiej byloby usunac lawki z sektora D
kto siedzi nie spiewa - stara zasada ;)
wtedy pozbylibysmy sie przypadkowych zgredow
A pytalem na hp, czy se dacie rade bez mnie ;)
Ejj nie panikujcie, na pewno nie jest tak zle..
Pozdro z Kanarow
Dobry pomysł z usunięciem tych ławek, chociaż jak był motyw z czymaniem sie za bary to wsrod stojących niewszystkim się chciało obrócić :/ Doping też nierewelacja ja dziś niemoge mówić szkoda że niewszyscy maja takie podejście jak ja :/ Myśle że na D można by było zrobić dwa gniazda wtedy byłby lepszy kontakt z ludźmi.
z tym ze Swistak sie nie rozdwoi
a dlaczego nie..???? :)
możemy go sklonować, ale to będzie kosztować ;)
"Kibice których znam lata całe z Cracovii doprowadzają do wewnętrznej walki na trybunach i to o co!?!?!? O 4 krzesełka. Żenada sięgnęła dna moi drodzy."
Żenadą, mój drogi, jest również pisanie BZDUR jak i rozsiewanie plotek - poszło o coś zupełnie innego ( i idę o zakład, że zdecydowana liczba piszących tu zareagowałaby w podobny sposób jak zareagowali ci starsi właśnie )
no właśnie i bardzo dobrze, że zareagowali..
a na początku chodziło o krzesełka....nie wiem jak sie dalej potoczyło...
Wiadomość zmieniona (11-09-04 19:55)
Górnik pokazał klasę: jedyny tekst dotyczący naszego klubu brzmiał : "Górniku kochany klubie nasz pokonasz PASY".......w odpowiedzi za pare minut z sektora dał się słyszeć śpiew: "Coś cie tak cicho wy ku..y cos cie tak cicho".....
Żenada i tyle.....
Kiedys to była zgoda Cracovii dziś juz nie jest, ale po co od razu z tymi ku.wami???
Brak szacunku dla Górnika Z. - jednego z najbardziej zasluzonych polskich klubow i naszej niegdysiejszej zgody - to brak szacunku dla histrorii Cracovii...
ale czy można wymagać pamięci i szacunku dla tego co dla naszej przeszlosci cenne od ludzi ktorzy jeszcze 1-2 sezony temu kibicowali nieco albo nawet o pol wieku mlodszym klubom i holubili inne zgody?
Na Cracovię przywiodla ich najczęściej zadymiarska fama naszego klubu i CHCĄ SIĘ REALIZOWAĆ...stare dzieje, stare zgody nic dla nich nie znaczą
No niestety z dopingiem nie jest najlepiej. Ale jest dużo gardeł chętnych do śpiewania i jak się zgra kilka młynów to powinno być super. Co do niektórych przyśpiewek to wiocha straszna rzeczywiście, ale spokojnie pamiętajmy że jeszcze niedawno na Cracovie przychodziło 1tys. osób i pewnych rzeczy nie da się od razu zlikwidować. Jak słysze "wisła to ..." to po prostu tego nie śpiewam i wtedy najlepiej zaintonować : "HEEEJ HEJ CRACOVIA " albo coś innego i zagłuszyć debili. Na pewno ci co bluzgają są w mniejszości. Wczoraj najabrdziej mnie rozbiło jak naśladowali małpe gdy ten brazylijczyk dostał czerwień. Patrzyłem na ludzi i po prostu w głowie mi się nie mieści jak mozna być takim debilem.
Do klasyki można zaliczyć gromkie "Wypierdalaj" jak przyjezdni wchodzą na rozgrzewke - pewnie jaky sobie pojechali spowrotem do Zabrza to byśmy mieli walkowera:D Ale oiektywnie musze stwierdzić, że bluzgów w porównaniu z II ligą słysze o wiele mniej więc trza być dobrej myśli - idzie ku lepszemu.
Popieram Krejzi-ego w 100%.
Byłem wczoraj na D nad gniazdem i słyszałem - jeden koleś zaczął "Coście tak cicho...", poźniej wszyscy jego kumple czy ktoś, później połowa młyna itd. Można to porównać (sorry, że wracam do tego) jak było z Koroną jak grała z KSZO. Jedna osoba coś palnęła na Arkę i wszyscy zaczęli śpiewać...
A co do dwóch gniazd to może by wypaliło. Świstak i np. Wojtek kupili by sobie jakieś tandetne Walkie-Talkie i by się komunikowali na tą odległość, a jakby 5.1 to już by trzeba było zakupić jakiś lepszy sprzęt...
A i jeszcze jedno... co do "bełkotania" to ja się wcale nie dziwię. Pewnie dużo zauważyło - gdy nasi długo nie strzelają bramek, to się odechcewa śpiewać, krzyczeć itp. a gy już strzelą to nawet dziadki wrzeszczą...
piotrek, uwierz, ze tu nie ma takiego walkie talkie ktore by mnie stad zlapalo..
pozdro
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)