Kurcze Górnik to dla mnie drugi klub po Cracovi, kiedys bylem dumny ze wielokrotny mistrz polski nas wspieral, nie olalewali nas nawet pomimo faktu ze gralismy duzo nizej od nich.
Bylo mi glupio i wstyd jak slyszalem bluzgi w ich kierunku, ech... dobrze ze nie bylo ich wiecej.
Na wiosne wybieram sie na Craxe do Zabrza, mam nadzieje ze nie beda chcieli sie zrewanzowac za nasze zachowanie i obedzie sie bez wyzwisk.
Nie musi nas laczyc przyjazn, ale powinien przynajmniej wzajemny szacunek.
-
-
Jak nasze stosunki z KSG?
masz to jak w banku ze obedzie sie bez wyzwisk :)))
Byli Fair!Nie to co My!Jedyne jak sie mozemy zrewanzowac to jechac jak najwieksza ekipa do zabrza i wspolna zabawa!
bilety po 50 dych i po sprawie.
mamy przecierz LIDERA holubionego na forum SWISTAKA moze on sam sie pusci linka jezeli ma odwage
No wlasnie Swistak po co ty tam jestes?Kto jak kto ale ty powinienes wiedziec co wypada a co nie a gornikowi nalerzy sie szacunek!
Jak bym był to pewnie bym nie zdzierżył. Sorry za pytanie ale ilu od nas próbowało dymić z Zabrzem?
30,50 ,100 czy wiecej ?
Bo jezeli to było kilku gości to albo wpierdol ,albo totalny ostracyzm . Tak mi się kmini. A szczególnie jeżeli tak jak wiekszosć mówi że to małolaci czyli 15 -17 jak sądzę.
Właśnie wróciłem z meczu!!
Szkoda, że pewne osoby od Was spierdzieliły całe widowsko!! Zaczynając od butelek i płyt,a kończąc na bluzgach!!
My sie zachowaliśmy w porządku i olaliśmy całą sprawę,a niestety niektórzy z Was chyba nie dorośli do takich rzeczy jak historia i szacunek!!! ciekawi mnie jedna sprawa!! Czemu śpiewaliście "coście tak cicho..." jeśli my dopingowaliśmy praktycznie przez 90 minut????
A ta wasza ochrona to dno-sprawdzali co mamy w dokumentach na przyklad!!! Pirotechniki nie braliśmy, bo i tak nie zostałaby wniesiona(do depozytu poszło kilka transparentów,a nawet niektóre białe szrfy-bo były po prostu białe)---PARANOJA!!!!!!!!!!
NA BOISKU BYŁ REMIS, A NA TRYBUNACH CHYBA MY WYGRALIŚMY!!!!!
Nic tylko Was zaprosić do Zabrza!!!
Pozdrawiam!!
W Zabrzu wiemy co to SZACUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiadomość zmieniona (11-09-04 02:09)
po powrocie z meczu moje uczucia są mieszane. tyle mówiliście że szacunek itp a tu takie rzeczy!!! Cracovie zawsze darzyłem dużą sympatią a tera nie wiem co o tym wszystkim sądzić. pikników jeszcze można olać że bluzgają ale młyn i te "coście tak cicho...." pozostawie to raczej bez komentarza bo kto był lepszy na trybunach to raczej jest pewne
a mi się podobał wyjazd widać było admosfere święta szkoda tylko bluzg szacunek dla normalnych kibiców Cracovii dozobaczenia na wiosne pozdr
no mnie wyjazd tez sie podobal. konkretna liczba i doping zajebisty ino szkoda tych bluzg!!!
Bylem pod wrazeniem Gornika. Bez watpienia najlepiej zorganizowana ekipa jak do nas zawitala od wielu lat ( derbow ?). Co do bluzgow nie tragizowal bym. Raz poszlo coscie tak cicho i raz strzelcie ... gola, i spiewala to mniejszosc. Kazdy ma prawo miec wlasne podejscie do przyjezdnych i tyle. Zabrzmialo to rzeczywiscie glupio bo Gornik na nas nie bluzgal ale mam nadzieje, ze koledzy z Zabrza zrozumieja i dalej bedziemy jedna wieka kibicowska rodzina :)
jako dosc mlody kibic (zgody z GŻ nie pamietam ale PRl ostatki jeszcze tak) mam mimo wszystko do Gornika szacunek
pokazali sie rzeklbym "zajebiscie" w pelnym tego slowa znaczeniue
i pragne przeprosic kibicow GZ za jakies tam bluzgi,
niestety tradycja Cracovii jest to, ze osobniki ktore nawet na wyjazdy nie jezdza bluzgaja na kazdego naszego przeciwnika z gornikiem Polkowice wlacznie i zapewne na Amice Wronki tez pojdzie "cos cie tak cicho.." i ":gola gola gola strzelcie kur.."
ale bez wazeliny wielu z nas was lubi i to jest chyba najwazniejsze, pozdro
własnie - pamietam zgode i to dobrą z Górnikiem - oczywiscie co niektórzy krewcy zrobili z siebie baranów - jak dla mnie - po co były bluzgi ? po co Górnicy jako kibice podobali sie i widac było że są dobrymi kibicami .Ale zdecydowana mniejszośc naszych musiała sie pokazać ciekawi mnie czy to są Ci sami co na wyjazdach siedza na dupie w domu.
tak nie moze byc czy jako kibice w relacjach z innymi musimy pokazac sie z jak najgorszej strony ?
rozumiem nienawisc do kilku klubów - ALE TAKIE DZIAŁANIE NA NASZYM STADIONIE MOZE DOPROWADZIC DO ZAMKNIEDIA STADIONU PAMIETACIE RUCH ? a pozniej wszyscy płakali że stadion moga nam zamknac.
Wstyd!Znowu popis kindersztuby z królewskiego miasta Krakowa!Chyba za długo siedzieliśmy w 3 lidze. Zabrze-mieszkam tam od 10 lat i teraz trzeba będzie świecić oczami przed znajomymi(a oni zawsze mówili że Pasy są w porzo).Na trybunach zagraliśmy gorzej niż Giza i Baran w środku pola...
Myślę że z tymi wyjazdami masz rację. Ja mało zaliczyłem wyjazdów ale swoje wiem. najgorsi są ci co to wypiją trzy piwa i im się wydaje że są niewiadomo kim (mocni tylko w gronie znajomych) a tak naprawdę to może lepiej aby ich nie bylo.
no to może teraz ja:
-do Górnika miałem duży szacunek za przeszłość a wczorajszy mecz i zachowanie Zabrzan może to tylko potwierdzić.
-doping z ich strony bardzo dobry, szczególnie w pierwszej połowie i w koncowce meczu.
-Oprava -bardzo ciekawa no i dużo tego mieli trzeba im przyznac.
-co do bluzgów na Gornika hmmm... po raz kolejny trzeba sie wstydzic za debili. Ja jako rezydent C sekotra musialem wysluchiwac glebokich przemyslen na temat Górnika pewnej dobrze nam wszytkim po grupy pod jakże wiele mowiąca nazwa Hej wydupcaj Ole. Ich zachowanie mnie nie dziwi, bo nie ma meczu zeby nie dali upustu swojej flustracji zyciowej (bo jak inaczej to tłumaczyć) i nie pokrzyczeli paru mąrych zdan. Dziwi mnie natomiast ze nikt nie potrafi zapanowac nad malolatami, ktorzy juz po raz kolejny robia nam przypal.
-co do naszego dopingu to byl w porzadku...bez rewelacji natomiast trzeba cos zrobic z koordynacja bo w pierszej lidze narodzilo nam sie wielu wodzirejów i kazdy chce byc tym najwazniejszym.
Ode mnie też wielkie PRZEPROSINY dla Zabrzan. Wiem że to tylko slowa, ale to jedyne co mozemy zrobic. I obiecac ze jak my zawitamy do was to zostawimy tych debili w domu.
pozdrawiam.
z forum Górnika
--------------------------------------------------------------------------------
Nas około 600 osób, w tym 14 przyjaciół z dębickiej Wisłoki(za co wielkie dzięki) Na boisku remis, na trybunach wygralismy my.
Wyjazd można zaliczyć do udanych!!!!!!!!!!!!!
http://www.gornikforum.com/viewtopic.php?t=1221&postdays=0&postorder=asc&start=140
Pac-Man... śmiem twierdzić że wszyscy (99%) ci co bluzgają na przyjezdnych nigdy nie byli na wyjeździe... przykre niestety... a co do wklejki WolaKSC!, to wszyscy byli i widzieli...
"powiem"(napiszę) tylko tyle zgody , układy i inne sympatie rozumiem doskonale ale wczoraj stadion był podzielony na tych którzy nic do Górników nie mieli oraz na tych którzy bluzgali na nich, trochę szkoda bo niema takiego ciśnienia na Górnika. Nie było w przeszłości zgrzytów z chłopakami z Zabrza, no oprócz meczu reprezentacji (chyba Polska-Rumunia lub Słowacja w Zabrzu '95-nie pamietam :-) % :-)) kiedy to chłopaki powymieniali sie szalikami z Arką (uwczesna jeszcze chyba zgoda Arki) i zaatakowali Zabrzan, wręcz jest wiele sympati po oby stronach. Ja wiem Lech,Arka,Polonia,TYCHY (wiadomo czemu drukowanymi),Sandecja,Korona,Jasło,Tarnovia & Żiżkov. Ale jak słyszałem jak oni śpiewają "szacunek" w odpowiedzi na "nasze" kamienie i butelki, oraz już na trybunach " wygramy wygramy wygramy,PASY pokonamy" to naprawdę potwierdzili to co czytałem na ich tematy -nawet na tym forum. Zachowywali sie z klasą, na "nasze" coście tak cicho co dobrze ktoś zauważył było dosyć zabawne bo Górnicy dopingowali bardzo dobrze, nie odpowiedzieli bluzganiem tylko głośnym "Torcida" SZACUNEK DLA ZABRZA-JEST MI GŁUPIO ŻE TAK WYSZŁO-POZDRAWIAM !!! A nasi niech uczą sie dopingować...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)