8-), lepiej być kibicem zomowskiego klubu GTS, który ponad 40 lat był dziwką MSW.
A co do Polonii, to jest prawdziwy warszawski klub, i pierwsze słysze, by był finansowany przez Milicje.
-
-
POLONIO DZIĘKUJEMY !!!
Ja nie pisze w tym momencie o GTS Wisle tylko o waszej zgodzie z milicyjnym klubem MKS Polonia :-D
z innej beczki.. jak to sie dzieje ze zomowska wisla ktora bodajze do 2003 roku czerpala miliony z MSW ma zgode z antykomunistyczna Lechia Gdansk ?
8-), jak napisał Król Maciuś Pierwszy, jak to co napisałeś jest prawdą to Milicja na Polonii była tylko epizodem. Ktoś bardziej dupsko nastawiał, a tym klubem wiadomo był GTS.
A ile konkretnie było Polonii???Gdzies czytałem ,ze nawet 70 osób.Ja na dworcu Warszawa Gdańska widziałem max.30 Polonistów.
dzieki za podziekowania! :) bylo nas z poczatku 70 (liczac razem z mlodymi) ostatecznie kilka osob odpadlo i nad kanalkiem zameldowalo sie kolo 65 Polonistow. pozdro i do zobaczenia w Cracovie!
Wiadomość zmieniona (30-08-04 19:27)
Bylo nas troche ponad 70. Tuz przed Gdanskim gdy spisywala nas policja bylo nas 76. na gdanskim odpadlo kilka osob ale na lazienkowskiej dolaczyla liczba zblizona do tej ktora zostala pod Gdanskim.
ok,dzięki za info.
POLONIA MILCYJNYM KLUBEM.BREDNIE.MILICYJNO-UBECKIM KLUBEM BYŁA
GWARDIA WARSZAWA.POLONIA ZAŚ TO STARY WARSZAWSKI KLUB.KLUB
STAREJ WARSZAWY.LEGIA ZAŚ TO KLUB PODWARSZAWSKIEJ WIOCHY ,
KTÓRA PRZYJECHAŁA DO WARSZAWY PO WOJNIE.POLONIA BYŁA ZA KOMUNY
J...A.LEGIA WISIAŁA KOMUNIE U CYCKA.LEGIA BYŁA KOMUNISTYCZNYM
PIESZCZOCHEM.TYLE,ŻE BYŁA KLUBEM WOJSKOWYM ,A NIE MILICYJNO-
UBECKIM JAK GWARDIA CZY NASZ KRAKOWSKI GUTS.
ZAWSZE PASY.DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO
Zawsze powtarzam: mamy w Warszawie PRAWDZIWYCH I ODDANYCH PRZYJACIÓL,...pielęgnujmy tę przyjazn bo naprawdę warto
Pozdrowienia dla Czarnych Koszul, Wasz szal mialem jeszcze zanim stalem się posiadaczem tego bialo-czerwonego
polonia ok
dzieki Polonio za wsparcie bylem w warszawie na meczu i widzialem ilu was bylo spokojnie ponad 70 osob i bardzo milo sie zaskoczylem bo myslalem ze bedzie was kolo 40.
Niech sie odwala cwele i psy od naszej zgody z Polonia bo to najstarsza zgoda w Polsce i nikt i nic tej zgody nie zniszczy a ja jestem dumny z kibicow Poloni ze mimo ze jest ich malo w warszawie nie daje sie tym cwelom
Ja wam powiem ,to nie jest zwykła zgoda ,to jest głęboka przyjażń
oparta na podobnym losie obydwóch kubów,to jest wzajemny szacunek
starego Krakowa do starej prawie nie istniejącej Warszawy,która na przekór Hitlerowi ,Stalinowi,czterdziestu latom komuny ostała się.
Dlatego chwała POLONII za to że istnieje że dumnie trzyma w dłoniach
swój święty sztandar.Naprzód STARA WARSZWO.legia iwisła niech się
odp...li .Mogą zdobyć jeszcze po dziesięć tytułów ,a i tak będą zerem
dla starego krakusa i starego warszawiaka .
ZAWSZE PASY.DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
===P=O=L=O=N=I=A=-------=W=A=R=S=Z=A=W=A= ! ! ! ! ! ! !
pas60 pisze,
"POLONIA MILCYJNYM KLUBEM.BREDNIE.MILICYJNO-UBECKIM KLUBEM BYŁA
GWARDIA WARSZAWA.POLONIA ZAŚ TO STARY WARSZAWSKI KLUB.KLUB
STAREJ WARSZAWY.LEGIA ZAŚ TO KLUB PODWARSZAWSKIEJ WIOCHY ,
KTÓRA PRZYJECHAŁA DO WARSZAWY PO WOJNIE. POLONIA BYŁA ZA KOMUNY J...A.LEGIA WISIAŁA KOMUNIE U CYCKA.LEGIA BYŁA KOMUNISTYCZNYM PIESZCZOCHEM."
skoncz czlowieku takie gadki i nie obrazaj ludzi .. Moja rodzina jest bardziej warszawska niz ta cala Polonia ..dziadek walczyl w powstaniu, ojciec cale zycie z komuna a wioche to Ty siejesz takimi tekstami .. Tak ..te Wasze gadki.. Legia to Sulejowek, Wyszkow, Otwock .. Tylko Polonia to rodowici warszawianie.. z krwi i kosci.. Smieszne to jest czlowieku...
Zreszta podobne wrzuty robicie Wisle ..ubecy i wiesniacy. Tylko Wy kurwa tacy krysztalowi i bez skazy ..Troche zimnego lodu na glowe proponuje.
Nazwy: (1915) KS Polonia Warszawa -> (1945) MKS [Milicyjny KS] Polonia Warszawa -> (1945) KS Polonia -> (13.09.1948) ZZK [Związek Zawodowy Kolejarzy] Polonia Warszawa -> (1949) ZKS Kolejarz-Polonia -> (1957) KKS Polonia Warszawa -> (1994?) KS Polonia Warszawa
ciekawa wklejka szczegolnie ze z 90 minut zapewne lub innego portalu prowadzonego przez kibica (L)
fakt do Polonii zostali przydzieleni dzialacze z milicji ale byli u nas tylko chwile i odeszli bo sprzeciw byl za duzy. za to byla kara kilka lat pozniej niestety ale lepiej byc malym niz qr... .
nie bede tu polemizowac z kibicami legii bo szkoda na to czasu i miejsca na tym forum.
przypomne tylko ze legia ma wiele "fun";) klubow na calym mazowszu i szczyca sie tym ze panuja w okolicy co jest prawda. ale to w takim razie cale mazowsze kibicuje legii i na mecze nie jezdzi?
a ze z wawki jezdzi na legie pewnie z 5tys- 6 tys to fakt reszta moim zdaniem to kibice z okolic. a czemu tak sadze ?? wystarczy przypomniec sobie ile pociagow bylo zniszczonych po tym jak legia ostatnio miala majstra.
pzdr dla Pasiakow
Polonia Warszawa
Markbov pisze,
"a ze z wawki jezdzi na legie pewnie z 5tys- 6 tys to fakt reszta moim zdaniem to kibice z okolic. a czemu tak sadze ?? wystarczy przypomniec sobie ile pociagow bylo zniszczonych po tym jak legia ostatnio miala majstra"
nie chcesz polemizowac z kibicami Legii to nie pisz takich kretynizmow .. 5,6 tysiecy to rozumiem Warszawa a reszta co na Legie jezdzi to spoza? ..he he ..dobre , nie ma co. to w takim razie po kazdym meczu ze wszystkich stolecznych dworcow powinno odjezdzac nastepne 5,6 tysiecy ludzi :)) .. a jakos ani o tym nie slychac ..ani tymbardziej tego nie widac ..
To ze wisza rozne fany to tez zaden argument .. czy to znaczy ze jakby Polonia wywiesila na 10 fan 7 spoza Warszawy (razem ze zgodami) to znaczyloby ze 70% jej kibicow jest jak to sam nazywasz z "okolic" ..?
..
Poza tym, idac Twoim tokiem rozumowania ..to Warszawa jakby nie patrzec prawie 2 mln miasto ..to raptem 7..w porywach do 8 tysiecy ludzi chodzacych na mecze.?. te rzekome 5 Legii i 3 Polonii (w przeciwnosci do Ciebie jakos moge to napisac z duzej) ..
hmm.. bardzo interesujace.. ale chyba mimowszystko malo prawdziwe..
Marbkov i edm76 - przypominam Wam że to forum Cracovii - na dalsze polemiki na ten temat zapraszam na fora stron [url]http://polonia.civ.pl[/url] lub [url]http://www.legialive.pl[/url]
pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)