=>=>=> KMP napisał "obywatelami panstwa Izrael sa rowniez wyznawcy Islamu i jest ich chyba ok 1 mln"..... no nie do końca: Izrael jest najbardziej rasistowskim państwem świata. OBYWATELSTWO może uzyskać tylko i wyłącznie Żyd (urodzony z matki Żydówki). sprawa wyznania jest częściowo drugorzędną aczkolwiek ostatnio np. jacyś hindusi starają się udowodnić, że sa żydami stosując m.in. wszelkie przykazania Tory (m.in. dotyczące koszerności)
Wiadomość zmieniona (04-09-04 14:09)
-
-
16-latek z Gambii w Cracovi??
jak to sie dzieje ze w Knesecie zasiadaja parlamentarzysci arabscy, skoro nie sa obywatelami ?
Z tego co usłyszałem na meczu to on już jest zgłoszony do drużyny.
Murzynek ma papiery na granie i w naszej drużynie masię od kogo uczyć. Kariera przed nim.
=>=>=>KMP:
z braku pod ręką źródła: Konstytucja Izraela
żródło GW no.. w takich sprawach, to oni raczej się znają i podają prawdę :):):)
a tam taki fragment:
[b][i]To sądy rabinackie decydują, kto jest Żydem - co jest jednoznaczne z prawem do izraelskiego obywatelstwa. [/i][/b]
Piękne!
:)
no tak bycie Zydem jest jednaki z byciem Izraelita co nie znaczy TD ze Izraelita nie jest Arab ktory sie w Panstwie Izrael urodzi.. chyba sie ze mna zgodzisz ?
sprwadzę w poniedziałek w Konstytucji Izraela i Ci opdpowiem. OK?
OKI DOKI :)
i co ? Jednak fajna Muzina?
a jaka mądra :)
:P
pozdrawiam
wasz rebbe.
Wiadomość zmieniona (04-09-04 22:18)
Tacy dwaj, a o czarnych Żydach (sefardyjskich) Waść nie słyszał?
No i co z tego że chłopaka wezmą jak i tak nasz Coach nie da mu pograć bo przecież musi sie zgrywać z naszą drużyną pare miechów:
-Chcę mieć tego chłopaka u siebie, bo myślę ,że bedzie dużym wzmocnieniem [b]na wiosnę[/b].- skwitował trener Stawowy.
no bo nie da sie tak od razu hop siup wskoczyc do druzyny ... wiem z własnego przykładu
Awaria chłopak już jest wzięty, a co dalej to zobaczymy.
dobry muzin nie jest zły :)
a tak poważnie to chłopak ma niesamowitą szybkość :-)
niech skrzynia poćwiczy wolne bo będzie na muzinie (jak go wpuści ) duuuużo fauli.....
off topic:
niech autor tematu (albo mody, o ile nie wygineły jak dinozaury) poprawią ten temat. Trochę to razi, zwłaszcza, że co chwile wyskakuje na górę ;)
Wiadomość zmieniona (05-09-04 00:19)
Awaria - nie zgadzam się z Tobą - takie natychmiastowe wstawianie niezgranego z drużyną zawodnika nikomu na dobre by nie wyszło. Ani jemu (grałby słabo, więc od razu spadłaby na niego fala krytyki) ani drużynie.
Pamiętajmy co było z Drumlakiem - Stawowy go długo trzymał na ławce - i słusznie jak widać - gdyby wystawił go od razu - jestem przekonany, że skończyłby jak w Lubinie. A teraz gra coraz lepiej - a nasi lubińscy (przede wszystkim) i szczecińscy (w mniejszym stopniu) adwersarze coś dziwnie zamilkli w jego sprawie...
Ale ja tym pajacom przypomnę jeszcze, te genialne przepowiednie typu "Drumlak Was wydyma na kasę, będzie grał padakę i w końcu odejdzie obrażony"
i tu trzeba się zgodzić z Fikusem, choć nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby trener sprawił kibicom radochę i wypuścil Muzine na ostatnie 10-15 minut meczu z Zabrzem
i tu trzeba się zgodzić z Misiem :), w końcu Drumlak też na początku wchodził na owe ostatnie 10 minut
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)