romek dawaj namiary ja sobie już poradze z nimi ;-)
-
-
Oświetlenie stadionu Cracovii zasłania Wawel
Fijałek to taki szmaciarz co codziennie musi mieć aferę a jak jej nie ma to sobie ją sam nakręci. Taka Zosia samosia co jest o niej taki wierszyk:
Sama dam, sama dam,
sama się połorzę, sama majtki zdejmę,
sama sobie włożę:)
"CRACOVIO ma TYŚ chlubą mego miasta jak WAWEL i RYNEK - dla CIEBIE HEJNAŁ gra" ----> to jest jedyna właściwa odpowiedź.
TEN KLUB jest tak ważny, jak te zabytki - co więcej, możliwe że jest ważniejszy bo nie jest z kamienia, to LEGENDA która żyje w naszych SERCACH... i co ważniejsze w I LIDZE!!!
HEEEJ HEEEEEEEJ CRACOVIA!!!
Taki wdzięczny temat miał fijak i zdaje się scykorzył. Wolał pannę wypuścić, żałosny.
Przed kilku laty walka była z zielonymi, teraz innegi rodzaju pasożyty chciałyby kasy. Po prostu ... rzygać się chce, a "koszernej" szybko nie wezmę do ręki. Totalna olewka.
A może to Wawel zasłania stadion Cracovii? Zastanowił się Pan nad tym panie Fijałek ??
takiego textu można sie było spodziewać
tak tylko gwoli ścisłości chciałem sprostowac to, co m.in Karvin napisał
KrakGW zajęła się tez szeratonem i monopolem - w organizowanym przez nich konkursie archiszopa własnie tym inwestycjom przyznano nagrody
jak sądze w przyszłoroczej edycji będą nasze lampki
"CRACOVIO MA TYŚ CHLUBĄ MEGO MIASTA..." :)
Wiadomość zmieniona (07-08-04 18:19)
nie ważne czy to Wyborcza, czy Dziennik, czy Tempo
prawda jest taka że jupitery spierdzieliły widok z Błoń na Wawel :-/
o tak....zdecydowanie. Już widzę te zawiedzione tłumy turystów z aparatami które płaczą i złorzeczą, bo nie mogą zrobić pięknego zdjęcia Wawelu z Błoń...;-)
Wstyd. Jak GW nie ma problemów to polecam ten drapacz przy rondzie Mogilskim, fatalne drogi (niestety chyba najgorsze w Polsce), popękane płyty na Rynku
na temat Sheratona GW pisała wielokrotnie bardzo negatywnie.. widać, że niektórzy nie mają kompletnie pojęcia o czym GW pisze, bądź nie.. przykładem powyższa polemika, z której wynika, że GW po raz kolejny uwzięła się na Cracovię.. tymczasem obok głównego tekstu znajdują się dwa komentarze, jeden (z lubością przez Państwa opluwany) autorstwa Jerzego Lewińskiego, poniżej (kompletnie przez Państwa pominięty) Jerzego Chrzanowskiego, broniący w całej rozciągłości postawionych masztów..
tak naprawdę nie ma się czym ekscytować drodzy Państwo.. każdy nowy element architektury w tak znanym mieście jak Kraków, zawsze będzie szeroko komentowany, poddany licznym polemikom, a nawet doszczętnie opluty.. może nie pamiętacie totalnej afery z ”sikającą żyrafą” - paryską Wieżą Eiffela, która piórami dziennikarzy została totalnie skrytykowana.. przeciez właśnie od tego sa dziennikarze.. mają komentować, pokazywać dwie strony medalu, uruchamiać społeczną dyskusję..
tak jak red. Chrzanowski, również jestem dumny z masztów na Cracovii.. jako kibic tego klubu uważam, że stadion z nimi wygląda świetnie.. o wiele potężniej, dostojniej, groźniej.. kiedy zblizam sie doń z obojetnie której strony stoją dumne, wysokie, niczym wartownicze wieże w czterech rogach twierdzy..
doskonale jednak rozumiem tych, którym owe maszty przeszkadzają.. nie wszyscy bowiem muszą być kibicami Cracovii, wielbicielami piłki nożnej, fanatykami idei upiekszania stadionu przy Kałuży.. podobnie jak my, mieszkają w tym mieście, częstokroć nie mają jednak z Pasami nic wspólnego.. bardzo prawdopodobne, że wielu z nich maszty zasłaniają widok na Wawel.. nawet jeżeli te opinie są przesadzone, powinniście Państwo ich zrozumieć..
jeżeli każdy artykuł, w którym autor nie będzei padał przed Cracovią na kolana, odczytywany będzie jako zamach na Pasy, dojdziemy do zupełnej paranoi.. to zastanawiające, że atakując wielokrotnie na tym forum tezę o ”spisku mediów przeciwko Cracovii” bez przerwy trafiam na tematy w stylu ”moda na Cracovię w Rzeczpospolitej”, ”znowu o nas głośno tu i tu”, ”znów o nas piszą”, ”o Cracovii w ...” itd..
tak, rację ma Tacy Dwaj, kiedy pisze, że Cracovia to najbardziej medialny klub polskiej ekstraklasy.. tylko, że medialność nie oznacza drodzy Państwo 100% monopolu na rację.. zawsze są dwie strony medalu..
tak jak Wieża Eiffela stała się symbolem Paryża, tak samo sądzę, że maszty na Ziemi Świetej wkomponują się jednak w architekturę Krakowa.. emocje są jednak nieuniknione..
pozdrawiam
p.s. Karolo, twoje opinie na temat GW przekonują mnie, że coraz bardziej zapadasz na chorobę zwaną Agorofobią.. uspokój się, proszę.. naprawdę nie jest aż tak źle jak myślisz.. przesadzasz koszmarnie..
pzdrw
Ro Manku, jaki kon jest kazdy widzi...
A poza tym Ro Man widze, ze jednak troche jestes przesiakniety retoryka GW jak prosto z "Dziel Lenina" - kto nie z nami ten przeciwko nam?
Dobra, jestem chory bo nie lubie GW... ciekawe zalozenie.
Wiadomość zmieniona (08-08-04 14:40)
.. o wiele potężniej, dostojniej, groźniej.. kiedy zblizam sie doń z obojetnie której strony stoją dumne, wysokie, niczym wartownicze wieże w czterech rogach twierdzy..
"Władca Pierścieni: Cztery Wieże" :))))
7 kotów - co Ty tak ostatnio czesto tutaj robisz? :)))
Kiedy przerzut? Hmm? ;-) Po derbach pewnie...:)
jak w takim razie RoManie wytłumaczysz fakt, że artykuł o rzekomej katastrofie widokowej spowodowanej przez słupy jest tylko kolejnym etapem w mąceniu wody przez GW, oczywiście gazeta znowu powtórzyła "kontrowersyjne" jej zdaniem okoliczności przetargu na oświetlenie i rozbudowe w ogóle. Przeciez gołym okiem widać że komuś w gw się to nie podoba.
Nie zrozum mnie źle, nie mam agorafobii wręcz przeciwnie, ale nikt jeszcze mi sensownie nie wytłumaczył czemu Fijałek i s-ka doczepili sie do ze wszech miar słusznej rozbudowy naszego stadionu. Może ty zdołasz to wyjaśnić.
Wiadomość zmieniona (08-08-04 21:23)
Krolo, podoba mi się kolorystyka i ta lekka nutka ironii i klasycznego dowcipu angielskiego w postach większości.
Co do przerzutu:
To ja - powiedz czy chciałbys mnie oglądać w barwach Craxy na stadionie. Nu ?!
[img]http://www.gazeta.olawa.pl/2000/reportaz/2001/15r1a.jpg[/img]
Co do tematu:
To juz jest qrva szukanie dziury w całym. Co temu baranowi zaslania ?! Kopiec ?!
A mi przeszkadza, że pewnie jego kundel wali kupska na łące.
Jadą w gazetach, umysły się wypowiadają, kręcą mordami, a jak przyjeżdża europa pograć w piłke to biegną piersi siorbać pisiory, żeby wejściówke dostać.
Zagra Cracovia w pucharach to ten pan z pieskiem co dzwonił do GW pierwszy bedzie po wejściówke lecial oglądnąć mecz przy jupiterach.
Qrva, Kraków to nie tylko landszafciki i alejki dla kolesi z pieskami i ławeczkami dla paniuś opalających swoje grube, owlosione giry.
Kraków to też sport.
Kraków ma majstra w 1 lidze i ekipe która puknie niejedniego w europie, drugą na dorobku, a tym qrva wszystko przeszkadza.
Co innego jakbyście walnęli mur jak wokół PAlestyny Izrael walnął, to można by sie doczepić. Ale te chyde maszciki ?!
7 kotów jak na czworonogów dobrze gadają;-)))
dodam jeszcze coś o czym zapomniałeś. Cracovia i Wisła to są wydawane w znacznym stopniu w Krakowie pieniądze. Coś się dzieje, ludzie zarabiają...nawet takie drobne sprawy jak hektolitry piwa w pub-ach w trakcie i po meczach. Ale najlepiej przegonić Tishmana do Palestyny;-) Motorolę na księżyc a wielką piłkę do Warszawy i Poznania a my utrzymujmy się z wyższego szkolnictwa i turystyki...tylko połowa populacji w biedzie będzie żyła.
7 kotów - klawiatura do zmiany, bo co Ci literówki lecą. ;-)
Co do tematu - malo juz takie akcje jak prezentuje GW inwestorow z tego miasta przegonilo?
Ale zapomniacie, ze Krakow to "stolica kulturalna".
Podstawa to festiwale, ktorych nikt nie oglada.
Koncerty, ktorych nikt nie slucha.
Wernisaze na ktore nikt nie chodzi.
Rzeby, ktorych nikt dotknac nawet nie chce.
No oczywiscie poza "elyta" kulturalno-spoleczna tego miasta, ktora kielbasi sie sama we wlasnym srodowisku. Lizac sobie nawazajem cz tery litery i inne miejsca. Od Piwnicy zaczynajac na ASPowski srodowiskach konczac.
Eh koniec tematu, niech zostawia nam prostym prolom przynajmniej sport :)
a ja bym jakiegoś pozytywu się doszukał w tym wszystkim
otóż "afera widokowa" bardzo dobrze pokazuje przedsmak tego, co by sie działo, gdybyśmy jednak przy Kałuży mieli plany zbudowania większego (np na 20 - 25 tys)
a czasami słychać głosy "czemu taki mały"
otóż własnie "temu"
Oki przyznaję pisali o Sheratonie - jasne że pisali - czytuję Wyborczą choć jej nie lubię... Ale... właśnie hotel Sheraton został wywalony w miejscu które jest kompletnie nieodpowiednie - a sprawa z masztami w oczach pani O. zakrawa o zdradę narodową a faktycznie jest kompletnie bez znaczenia dla uroków widokowych miasta i o to mi chodzi o porównanie kalibru sprawy do kalibru artykułu - pani stażystka za bardzo się swoją rolą przejęła... a tak przy okazji to cała afera jest konsekwencją kilku kolejnych publikacji GW...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)