No to nic innego nie pozostaje tylko wykonać telefon do Mikulskiego by się tymi zawodnikami czyli Kopytką i Nowakiem z tkp zainteresowal.Jeśli zna ktoś z was telefon do Mikulskiego to niech mu o nich powie by sie zainteresowal i ich sćiagnal do nas .W końcu to jego praca i nikomu łaski nie robi.Ja osobiscie nie znam -ale jak go zobaczę na wielickiej to mu moge napomknąć.
-
-
Nowy napastnik!!!
mosku,kurowski ma 16 lat to raz,hajduk ma lat 19 to dwa ... poza tym takimi zawodnikami ligi sie zawojowac nie da ... 2-3 lata conajmniej trzeba czekac na rozwiniecie ich talentu.szwajdych zostal powolany do kadry,a zadomowil sie w niej?skrzynia tez zostal powolany wiec nie ma co plakac ...
wspominasz korzyma a on wogole w legii nei wybiega na boisko ... porownujesz szczote do olszara,ktory pol europy zjezdzil i gral juz w extraklasie...owszem,polityka sztabu szkoleniowego jest na dzis malo efektywna ale niekotre twoje argumenty sa smieszne i wogole nie prawdziwe.
szybki lopez
jest jeszcze taka możliwość, że Ty po prostu tych argumentów nie rozumiesz.
Wg mnie niczego nie zmienia, czy Kurowski ma 16, czy 17 lat a Hajduk 18, czy 19; czy Olszar zjeździł pół świata, czy nie; czy Szwajdych się zadomowił, czy nie; czy Korzym wybiega, czy nie wybiega (gdybyś był trochę wolniejszy, mógłbyś zauważyć, że wybiega, a nawet strzela bramki). Ja w ogóle pisałem o czymś innym.
Tylko że nie mam najmniejszego zamiaru tłumaczyć Ci (w korespondencji przyjęło się pisać zaimki osobowe z dużej litery, nawet jeśli adresat bardzo Ci się nie podoba), co w każdym przypadku miałem na myśli.
Mośku(imiona i nazwy własne przyjęło się pisać z dużej litery) ależ zmienia i to dużo ... W naszych realiach 16 letni chłopak jest o wiele gorzej rozwinięty fizycznie niż dziewiętnastolatek - dlatego znacznie trudniej toczyć mu boje z rosłymi i dorosłymi obrońcami drużyn przeciwnych dlatego w tym miejscu upada Twój argument, że Pontus i Kurowski zostali "olani" przez trenera. Wspominasz o Olszarze... jeśli chciałbyś zgłębić temat to przekonałbyś się, że menedżerem Olszara jest Pini Zahavi, któremu zależało na tym,żeby Olszar trafił właśnei do Polonii. Mówisz, że Korzym strzela bramki w lidze. To ja się pytam, w której? Na pewno nie w Extraklasie. Być może, którejś lidze mazowieckiej lub rozgrywkach juniorów. Kolejny Twój nie trafiony argument to to, że przeoczyliśmy Kurowskiego - a on gra u nas, był na obozie z pierwszą drużyną i występuję w juniorskim zespole. Ponadto Pontus nie może się przebić do pierwszej jedenastki Lecha Poznań, który przeżywa ogromny kryzys i w pewnym momencie z gry wyłaczeni byli, bądź lekko kontuzjowani wszyscy napastnicy tej drużyny a Pontus, który zarzucił fochem przed naszym trenerem, mimo to nie zagrał. Ponadto trener Michniewicz(jak zauważyłeś w wyliczance w jednym z poprzednich postów) stawia na młodzież (Topolski,Mirosław Goliński,Telichowski) a Pontus nie gra...
Gdybyś uważnie czytał posty a nie unosił się ambicją,gdy ktoś wytknie Ci błąd to przeczytałbyś,że mnie również martwi to, że nie dzieje się nic w klubie w celu pozyskania nowego snajpera.
P.S. też jestem gotów do rozmowy na tematy na kadrowe, jednak po Twoim nonszalanckim wpisie wobec mojej osoby,nie mam ochoty podejmować dyskusji z Twoja osoba
No to ja - w obronie Mośka (nie do końca się z nim zgadzam ale jak toczyć dyskusję, to z użyciem rzeczowych argumentów, a nie inwektyw)
- Marcin Pontus - chłopak ma 193 cm wzrostu więc taki znowu drobny nie jest :-)
- Maciej Korzym - w ekstraklasie nie zagrał, ale zagrał 20 minut w rewanżowym meczu Legii z FC Tibilisi - bramki nie zdobył, ale miał jedną asystę i jedno kluczowe podanie, po którym też padła bramka.
szybkilopez:
[i]W naszych realiach 16 letni chłopak jest o wiele gorzej rozwinięty fizycznie niż dziewiętnastolatek - dlatego znacznie trudniej toczyć mu boje z rosłymi i dorosłymi obrońcami drużyn przeciwnych dlatego w tym miejscu upada Twój argument, że Pontus i Kurowski zostali "olani" przez trenera.[/i]
Trudno stawiać w jednym rzędzie Pontusa z Kurowskim. Pontus jest 3 lata starszy od Kurowskiego, skończył już 19 lat i jak napisał janczer, jest wzrostu Kazka Węgrzyna. A więc pod względem rozwoju fizycznego akurat doskonale spełnia warunki.
Janczer, owszem rzeczowe argumenty:) Jak zobaczyłem Pontusa na sparingu z Ruchem to od razu mi się spodobał,ale potem podobno zachował się jakby wszystkie rozumy pozjadał i był drugim Maradoną a Pasy to jest marka i nie bedzie się jakichś nieopierzonych grajków prosić o zostanie w klubie.
A co do Korzyma to tez jestem fanem jego talentu, widziałem go raz na zywo,w dodatku na hali, podczas turnieju Cracovii i zrobił na mnie swietne wrazenie. Jednak nei mozna mowic,ze nie sciagniecie go do klubu to jest tragedia i najwieksza porazka naszego sztabu. nie takie talenty nie znaczyly duzo w polskiej pilce ...
moim zdaniem ogromnym bledem bylo pominiecie Jacka Ziarkowskiego. mysle,ze on byl wart sporych pieniedzy.
No dobra - ale co z tego ... napisalem,ze Pontus mi sie podobal,ale zachowal sie jakby mial conajmniej 100 goli w extraklasie i 20 wystepow w kadrze,a on w zadnych kklubie nigdy nie gral! panowie , szanujmy sie..."jestesmy Cracovia..."
Blady Niko - a gdzie powiedzialem,ze Pontus jest mikrej postury albo by sobie nie poradzil z obroncami ?:>
225 dni później
Odswiezam temat i przeklejam tresc pierwszego postu. W naszej sytuacji to jedyne wyjscie,bo Bania jaki jest kazdy widzi...
Wszyscy lamentujemy z powodu braku napastnika ... ze nie wzmacniamy tej formacji ... a jest u nas w teamie zawodnik,ktory moim zdaniem z powodzeniem moze wystepowac na pozycji "szpica" , a szkoda by marnowal sie na lawce . chodzi mi o "Gitare" . kazecie mi puknac sie w glowe,ale juz argumentuje ...
1) swietne warunki fizyczne, przy wysokim wzroscie nie jest zawodnikiem ociezalym, jest dobrze wytrenowany,oczywiscie ma sluszna sylwetke,ale nie jest zadnym kotletem ani tez przecinkiem w stylu Rasiaka.
2) jest lewym obronca a na tej pozycji trzeba szarpac od kreski do kreski, toczyl pojedynki z napastnikami,ale takze z obroncami druzyn przeciwnych tak wiek sytuacje kiedy ma pilke przy nodze nie sa mu obce i straszne
3) jest zawodnikiem o piekielnie mocnym strzale co pozwoliloby mu wykonczyc akcje strzalem z okolicy 20 metra,ale mocne uderzenia przydaje sie rowniez w polu karnym
4) jest zawodnikiem dobrze grajacym glowa
5) przy naszym sposobie gry,a wiec atakowaniu duza iloscia graczy moze grac tylem do bramki,rozepchac sie,stworzyc miejsce Drumlaczkowi albo Gizie
6)ktos powie,ze on nigdy nie gral na ataku ... jest to zawodnik doswiadczony, obyty w pilkarskim swiecie i realizacja prostych zalozen przeznaczonych dla srodkowego napastnika nie powinna stwarzac mu problemu
szybkilopez przekwalifikowanie zawodnika w wieku Witka z obrońcy na napastnika jest raczej nie do wykonania. Są pewne nawyki, pewne zagrania, pewne zachowania, których w tym wieku nie wycofasz, nie zmienisz. Poza tym do gry w ataku trzeba mieć spryt i instynkt strzelecki.
a może akurat ?:> mi się to podoba ale nie ryzykowałbym teraz - zobaczyłbym co by wyszło w spraingu jakimś
ja mam prosty przykład u mnie w drużynie chłop całe życie grał lewego obrońce a w ostatnim meczu zagrał z koniecznosci na ataku i strzleił bramke mial asyyste i miał jeszcze jedną sytuacje ...
jestem za :>
Z tym że nam potrzeba dwóch napastników...Mam nadzieje że oprócz Chmiesta który jest już prawie nasz przyjdzie Sosin....
Pasiak - a co probuje sprobowac? Wawrzyczek nie ma dryblowac, miec finezyjnych dogran, ma robic miejsce innym zawodnikom.A Bania cale zycie jest napastnikiem a na starosc nabral zlych nawykow (niewychodzenie do podan, albo wychodzenie na spalony,albo bezsensowne w jego przypadku cofanie sie do pomocy po pilke) Nawet nie tyle w sparingu trzeba to robic,moze byc w lidze,ze bo jak gramy z Bania czy bez Banii to na to samo wychodzi. A strzal dupa Gitara zablokowac tez potrafi.
Napastnik jest potrzebny!!Ale Bania jest dobry tylko on kiwać sie nie umie dostanie piłke i nie wie co zrobić z nią!!
Ponieważ w czasie przerwy letniej prawdopodobnie dojdzie do naszego składu jeden, a może i dwóch napastników to zdecydowałem się wypisać subiektywną listę tych, którzy moim zdaniem mogliby zasilić Cracovię. Starałem się wypisać jedynie w miarę realne kandydatury transferowe.
Co Wy na to? Macie jakieś sugestie? Kto według Was nadawałby się do gry w Pasach? Kogo na tej liście brakuje?
[b]Ireneusz Jeleń[/b] - WISŁA PŁOCK, 22 lata, 184cm/74kg, 72 mecze w I lidze-35 goli w I lidze, 4A (mecze w reprezentacji Polski)/1 gol w reprezentacji Polski;
[b]Jacek Kosmalski[/b] - POLONIA WARSZAWA, 28 lat, 176cm/72kg, 53-10;
[b]Sebastian Olszar[/b] - POLONIA WARSZAWA, 23 lata, 180cm/70kg, 40-7;
[b]Benjamin Imeh[/b] (Nigeria) - POLONIA WARSZAWA, 22 lata, 182cm/76kg, 17-1;
[b]Bartosz Ślusarski[/b] - GROCLIN GRODZISK WLKP., 23 lata, 186cm/80kg, 86-27, 1A/0;
[b]Sebastian Szałachowski[/b] - GÓRNIK ŁĘCZNA, 21 lat, 174cm/70kg, 30-8;
[b]Michał Chałbiński[/b] - GÓRNIK ZABRZE, 28 lat, 180cm/75kg, 126-41;
[b]Grzegorz Kmiecik[/b] - GKS KATOWICE, 21 lat, 192cm/78kg, 16-5;
[b]Dawid Plizga[/b] - GKS KATOWICE, 19 lat, 174cm/74kg, 27-5;
[b]Damian Nawrocik[/b] - LECH POZNAŃ, 24 lata, 177cm/71kg, 33-7;
[b]Grzegorz Pilch[/b] - ARKA GDYNIA, 28 lat, 180cm/78kg, 17-0;
[b]Bartosz Ława[/b] - ARKA GDYNIA, 26 lat, 176cm/68kg, 73-4;
[b]Grzegorz Piechna[/b] - KORONA KIELCE, 28 lat, 180cm/83kg, 0-0;
[b]Jakub Grzegorzewski[/b] - KORONA KIELEC, 23 lata, 180cm/77kg, 0-0;
[b]Piotr Ćwielong[/b] - RUCH CHORZÓW, 19 lat, 171cm/65kg, 0-0;
[b]Paweł Abbott[/b] - HUDDERSFIELD TOWN (Anglia), 23 lata, 185cm/74kg, 8-0;
[b]Marek Saganowski[/b] - LEGIA WARSZAWA, 26 lat, 178cm/78kg, 210-73, 14A/2;
[b]Łukasz Sosin[/b] - APOLLON LIMASSOL (Cypr), 28 lat, 190cm/80kg, 69-27;
chyba juz lepiej poszukac za granica :/
a ztej listy to chyba najbardziej pasowałby Sosin , moze dałoby sie sciagnac Wichniarka ?
Myślę, że na Wichniarka nie mamy szans, byłby to nierealny transfer. Ona tam zarabia pewnie przynajmniej z 600 tysięcy euro, a u nas najwyższy kontrakt to 100 tysięcy, więc odpada. Natomiast fakt faktem poszukiwałbym również zagranicą. Już gdzieś to ktoś napisał i uważam to za dobry pomysł - w II Bundeslidze jest myślę cała masa dobrych napastników i sądzę, że wielu zgodziłoby się grać za ok. 150 tysięcy euro.
Ta sama lista życzeń po lekkim przesiewie i ograniczeniu do naprawdę ciekawych i perspektywicznych napastników:
Ireneusz Jeleń - WISŁA PŁOCK, 22 lata, 184cm/74kg, 72-35, 4A/1;
Sebastian Szałachowski - GÓRNIK ŁĘCZNA, 21 lat, 174cm/70kg, 30-8;
Michał Chałbiński - GÓRNIK ZABRZE, 28 lat, 180cm/75kg, 126-41;
Grzegorz Kmiecik - GKS KATOWICE, 21 lat, 192cm/78kg, 16-5;
Łukasz Sosin - APOLLON LIMASSOL (Cypr), 28 lat, 190cm/80kg, 69-27
Niestety Szałachowski ma podpisany nowy kontrakt z Łęczną (nie znam kwoty odstępnego) a Chałbiński ma ponoć umowę przedwstępną z Zagłębiem. Obawiam się, że także i Jeleń mocno przewyższa nasze możliwości choć akurat na transfer tego napastnika nie żal by było wydawać. Kmiecik wydaje się być idealnym wzmocnieniem, młody, błyskotliwy, trochę w typie Frankowskiego ale tu trzeba by się zderzyć z finansową zaporą Cupiała.
Tak więc chyba się skończy na parze Chmiest-Sosin co aż tak wielkim wzmocnieniem nie jest.
1. Sosin
2. Jeleń (chyba jednak za drogi)
3. Chmiest (dobry w II lidze, jaki będzie w I?)
4. Olszar
Grzegorz Pilch - ARKA GDYNIA, 28 lat, 180cm/78kg, 17-0;
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)