Kilka razy zatrzęsło mną w trakcie sezonu ale postanowiłem nie pisąć o tym bo raz był nerwowy sezon dwa myślałem ,że profesjonalizacja i te sprawy....sami dojdą to tego. Jednak znowu się powtarza.
Do kanonów bezpieczeństwa funkcjonowania drużyn sportowych należy trzymanie w tajemnicy miejsca noclegu przed wyjazdowym meczem.
Nie chodzi zresztą tylko o bezpieczeństwo ale np "głośna impreza" pod oknami "przypadkowo" przebywających w tym samym hotelu zagorzałych fanów miejscowych ...itp.
Zapytani o nocleg piłkarze ,trenerzy zwykle odpowiadają "nie wiem tym zajmuje się marketing/administracja/czy coś tam innego.
Tymczasem przed naszym wyjazdem do Gdyni, Aluminium, Lubina, Polkowic, można było dzień wyjazdu a w skrajnym wypadku nawet 2-a dni wcześniej przeczytać w Internecie gdzie BĘDZIE spała drużyna Pasów. Panowie to jest po prostu niebezpieczne i NIEPROFESJONALNE postępowanie. Po co kusić licho???
Że da się postępować inaczej udowodniono przed pierwszym barażem kiedy nawet piłkarze nie wiedzieli gdzie będą zgrupowani przed meczem.
-
-
NIE WOLNO WYSTAWIAĆ DRUŻYNY NA NIEBEZPIECZEŃSTWO!!!
to nie jest ameryka połódniowa. Człowieku. Zresztą nie w każdym meczu walczy sie o najwyższą stawke
To powiedz to Jończykowi , którego wrodzy "kibice" z całego sprzętu 1 drużyny obrabowali...
:/ wiem
ale to było w KrK. W innych miastach takie rzeczy sie nie dzieją. Chociaż o ile paiętam to nikt nie przyznał sie to tego czynu.
Natomiast napewno piłkażą byłoby miło gdyby w jakiejś wiosce pod Wronkami w dzien meczu odwiedziło ich paru pasiaków.
Oczywiście przed niektórymi meczami trzeba trzymać to w tajemnicy, ale tylko przed niektórymi a nie wszystkimi
icek66 a co ma wspólnego sprawa noclegów z kradzieżą na Kablu ??
Nie widze żadnego związku.
Poza tym nigdzie nie pisało przed Polkowicami gdzie będą spać. Chyba że mi to znajdziesz ...
A ja się zgadzam z ickiem66.
Kiedyś pisałem na forum o wielu aspektach związanych z brakiem profesjonalizmu (przecieki do prasy itd...)
Może od razu podajmy do mediów gdzie drużyna spędzi noc poprzedzającą derby (jeśli będzie krótkie przedmeczowe zgrupowanie?) albo noc przed meczem w Szczecinie. Wtedy na pewno media związane z gts do późna będą miały 1000 spraw do piłkarzy i trenera, nie mówiąc już o innych groźnych aspektach.
Na zachodzie jest tak, że Kluby mają swoje zamknięte ośrodki i wtedy wszystko jest ok, ale ich na to stać a nas...sami wiemy. Na dalekie wyjazdy drużyna leci samolotem i też nie ma problemu.
Swoją drogą ciekawy jestem czy autokar i hotel w takim Szczecinie nie wyjdzie drożej od przelotu samolotem na trasie Kraków - Szczecin...
dzięki za poparcie Warszawiak. W temacie samolotu ..."to się Panie nie do" Trener ma syndrom taki jak Łapiński czy Berkamp.
Tak, ale ... po pierwsze W. Stawowy był w Turcji samolotem i mówił, że nie było tak źle.
Po drugie - rts leciał samolotem a Łapiński wsiadał w auto z kierownikiem drużyny i sam leciał...
Szanuję trenera, ale trzeba myśleć racjonalnie...boi się trudno - trzeba to zrozumieć, ale wsiada w auto i jedzie a reszta leci...
wcalosci popieram icka ..........
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)