Proponuje rozpocząć przedstawianie nowych piłkarzy!
1. Na forum Jaworzna pisali o nim "Gitara". To chyba pseudonim. Poza tym w necie niezwykle pochlebne wypowiedzi tym zawodniku. Zawodowiec , gra zawsze na maksa, świetny piłkarz. Wygląda na bardzo solidne wzmocnienie. :-)
2. Grywał ostatnio jako pomocnik ale grał też na obronie. Ciekawe na której pozycji w obronie?
3. Znakomite warunki fizyczne i wieloletnie ogranie w Bundeslidze:-)))
wygląda na gracza co może nam unieść ciężar gry w sytuacjach jak nas mocniejsza drużyna przyciśnie:-)
takie informacje podaje 90minut.pl
Imię Witold
Nazwisko Wawrzyczek
Kraj Polska
Data urodzenia 22 maja 1973
Miejsce urodzenia Rybnik
Wzrost / waga 193 cm / 88 kg {o'Rany chłop jest wielki jak Kazek:-))
Obecny klub Szczakowianka Jaworzno {już Cracovia:-)))
Pozycja pomocnik
Występy: 1994/95 1996/97 2003/04
sezon klub mecze bramki trofea
1993/94 (j) Odra Wodzisław Śląski
1993/94 (w) Ruch Chorzów 8 0
1994/95 Ruch Chorzów 31 2
1995/96 Ruch Chorzów puchar krajowy
1996/97 Ruch Chorzów 27 2
1997/98 FC Energie Cottbus 31 4
1998/99 FC Energie Cottbus 25 4
1999/00 FC Energie Cottbus 25 2
2000/01 FC Energie Cottbus 6 0
2001/02 FC Energie Cottbus 7 0
2002/03 Karlsruher SC 12 0
2003/04 (j) Szczakowianka Jaworzno
2003/04 (w) Szczakowianka Jaworzno
Wiadomość zmieniona (02-07-04 04:23)
-
-
Witold Wawrzyczek-witamy w Klubie!
Ci z Was co widzieli haniebna porazke naszej druzyny (8:1), pewnie zauwazyli wysokiego zawodnika ktory jako jedyny podziekowal nam za doping, to wlasnie byl Witek vel. Gitara.
Bardzo szkoda ze ten zawodnik nas opuszcza!!!!! Wczoraj podczas pierwszego treningu po urlopie, przyjechal i pozegnal sie z nami, dodam ze tylko on sie na to zdobyl, chociaz nie musial.
Mam nadzieje ze wisnia bedzie grzał ławe do konca swojej kariery wrrrrrr, za to Witkowi bedziemy zawsze kibicowac, gdzie kolwiek bedzie grał, Witek trzymaj sie
ps. co ta piłka robi z ludźmi...
Cześć Gitara. Cieszę się, że jesteś u nas i życzę samych sukcesów.
pomocnikow to Cracovia ma 12 ,ale taki defenzywny tez sie przyda .....jeszcze tylko kogos do ataku ktory potrafi strzelic w kazdej pozycji ......
dla wzrokowcow
[img]http://www.fcenergie.de/spieler0001/bilder/wawrzyzek.jpg[/img]
Myślałem, że bardziej spektakularne transfery przeprowadzicie... Nie zrobię krzywdy Wawrzyczkowi, jeśli napiszę, że to taki sobie grajek... Do tego Wiśniewski - słaby pierwszoligowy obrońca. Ataku pierwszoligowego na razie zero. Ciężko wam w lidze będzie...
Wierny Wiśle
na tym zdjeciu widac jak go duma rozpiera, juz wtedy musial byc pewny pracy w Cracovii ;-)
Witamy na Ziemi Świetej!!! Zyczę Ci gry w pierwszym składzie w pucharach!
Czy będzie trudno... no cóż.. zobaczymy... Ale będziemy walczyć
Respect
Witamy
to ten 11 latek tak.......
Gitara to jego ksywa jeszcze z czasow jak gral w Chorzowskim Ruchu. a to dlatego ze ma wielkie stopy
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow tego forum!
Nie kryje,ze wielki smutek zapanowal w jaworznie po odejsciu "gitary", lecz jak sam nam przekazal, chcialby pograc jeszcze na wyzszym poziomie rozgrywek i co sie z tym wiaze odpowiednio wyzszymi apanazami. Sprawa oczywista. Nie mozna go raczej klasyfikowac jako defensywnego pomacnika, gdyz na boisku wystepowal nominalnie jako lewy obronca. W ogolnej statystyce kibicow z jaworzna uplasowal sie w pierwszej trojce z a.bledzewskim i m.iwanskim, co wystawia mu naprawde wysoka note. Doskonaly w grze glowa, fantastyczna lewa noga/zwlaszcza uderzenia z dystansu/ prawa do podpierania,ale to raczej typowe dla zawodnikow z naszego kraju, pewny,choc jush nie tak zwrotny, za co dwukrotnie przeplacilismy waznymi bramkami/belchatow,piast/ale wielce charyzmatyczny i sympatyczny zawodnik.Smiem twierdzic, ze z czasem przy charakterystycznej dla siebie postawie w stosunku do kibicow moze stac sie ulubiencem krakowskiej publicznosci, czego mu z calego serca zycze. Mysle,ze pomimo "dojrzalego" wieku powinien on odegrac kluczowa role w waszym zespole.
Natomiast transferu pana wisniewskiego wam serdecznie wspolczuje, ale to tylko moje skromne zdanie.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PASIASTYCH CRACUSOV
Wiśniewski będzie w rezerwie.
Jako środkowy obrońca zawsze i wszędzie KAZIMIERZ WĘGRZYN będzie.
Czego Wam i sobie gorąco życzę.
Witam pana ,panie Wawrzyczek
Wiadomość zmieniona (04-07-04 17:31)
przydasz się nam chłopie na pewno:) witka
A ja witam mr ''gitarę '' ale również mr ''wiśnię''.Mam nadzieję że Jacek zamknie swoimi występami usta niedowiarkom(przy założeniu że będzie grał jak w Jaworznie z nami: dla mnie wtedy rewelacja.)
Z tego co pamiętam ,w Zabrzu ,trzy -cztery sezony temu, również był wyróżniającą się postacią .
Poczekamy , zobaczymy.Ale dajmy im obu kilka meczy forów.Chłopaki przecież muszą sie zgrać z naszą ekipą. I to pod warunkiem że Wojciech im zaufa.
Wiadomość zmieniona (05-07-04 01:33)
Witaj i ......graj dla naszych barw BIAŁO-CZERWONYCH zawsze z sercem.......ANTYGWIAZDA
Witamy obu panow,jednak musze powiedziec iz to Jacka Wisniewskiego zawsze badziej lubilem za specyficzny wyglad i sposob wypowiadania sie:)
Proponuje nadac mu jedna z dwoch xyw:
"Mordka"(ci,ktorzy go jeszcze nie widzieli, mysle ze zrozumieja czemu;)),albo "Wisienka(nie Wisnia,a Wisienka;)).
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,2169822.html
Witold Wawrzyczek: Zaskoczymy niejednego
Wak 07-07-2004 , ostatnia aktualizacja 07-07-2004 22:35
- Wierzę, że Cracovia dużo może zwojować w ekstraklasie i niejednego zaskoczyć. Szanuję piłkarzy, którzy wywalczyli awans, ale będę walczył o miejsce w podstawowej jedenastce - mówi "Gazecie" nowy nabytek Cracovii.
Waldemar Kordyl: Dlaczego wybrał Pan Cracovię?
Witold Wawrzyczek: Dostałem propozycję z krakowskiego klubu i wraz z żoną doszliśmy do wniosku, że pora spróbować gry w zespole beniaminka ekstraklasy.
Czy to Albin Mikulski przekonał Pana do zmiany barw?
- Absolutnie nie. Mój trener ze Szczakowianki i obecny menedżer Cracovii nie miał nic wspólnego z moim przyjściem do "Pasów". Mam swojego menedżera i to on załatwia moje sprawy.
Grał Pan jako piłkarz Szczakowianki dwa razy przeciwko Cracovii. Raz wygraliście 2:1, a ostatnio doznaliście sromotnej klęski 1:8.
- W tym drugim meczu nie mieliśmy nic do powiedzenia. Dlaczego? Na to pytanie niech odpowiedzą panowie ze spółki piłkarskiej z Jaworzna, którzy odsunęli trenera i najlepszych zawodników.
Gdzie Panu się lepiej gra: w obronie czy w pomocy?
- Jestem lewym obrońcą, choć grałem jako lewy pomocnik w Energie Cottbus.
Ekstraklasowego doświadczenia nabierał Pan w Ruchu Chorzów.
- Do Chorzowa ściągnął mnie menedżer Jerzy Wyrobek i trener Edward Lorens. W wieku 24 lat wyjechałem do Cottbus. Z Energie wywalczyłem awans do pierwszej ligi. Później przytrafiła mi się kontuzja - zerwanie więzadeł krzyżowych - i przez 10 miesięcy nie grałem.
W Energie grał pan z innymi Polakami.
- Najpierw byli Piotr Rowicki i Tomasz Jaworek, a później Andrzej Kobylański i Radek Kałużny.
Dlaczego wrócił Pan do Polski?
- Z powodów prywatnych. Zmarł mój ojciec, mama została sama i postanowiłem jej pomóc. Miałem jeszcze przez rok ważny kontrakt z Karlsruher SC, ale zarząd niemieckiego klubu przychylił się do mojej prośby i pozwolił mi odejść.
W Cracovii panuje system 4-4-2, w którym boczni obrońcy często inicjują akcje w ataku.
- Przez pięć lat w Cottbus biegałem od szesnastki do szesnastki (wymagał tego ode mnie trener Kurt Jara) i jakoś dawałem sobie radę. Szanuję piłkarzy, którzy zdobyli awans, ale będę walczył o miejsce w podstawowej jedenastce.
Czego się Pan spodziewa po grze Cracovii?
- Nie chcę rzucać słów na wiatr. Wierzę, że Cracovia dużo może zwojować w ekstraklasie i niejednego zaskoczyć.
Witold Wawrzyczek
ur. 22.05.1973 r. w Rybniku, 193 cm/88 kg, Kariera: 10 lat w Odrze Wodzisław do 1993, Ruch Chorzów od 1994 do wiosny 1997 (Puchar Polski 1996), w ekstraklasie: 66 meczów/4 gole, Energie Cottbus 1997-2002 (94/10), awans do Bundesligi w 2000 r., Karlsruher SC 2002/2003 (12/0), Szczakowianka Jaworzno 2003/2004.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)