Staruszek - do "Idola" / który moja zona oglądała / nie znałem go w ogóle/ - ja , ten znawca - muzyki lat 80 i 90 - potem kupiłem jego wszystko - REWELACJA . O ! kur.. coś takiego mi przeleciało przez tyle lat - jestem na siebie zły . Ten gość / pudelsi, homo. , solo / jest zajebisty . Nie słyszałem hymnu ,ale `tak czy owak Maleńczuk jest 3 na miejscu mojej listy debeściaków / po Kaziku i kukuzie /.
PS. Byłem w Chorzowie na Maleńczuku / Boland / - aktorsko średnio ,muzycznie OK ,
-
-
Maleńczuk !!!
Ja sie zgadzam ze staruszkiem. Wpadł, odwalił coś co miało być hymnem i Wielki Bożyszcze z Malenczuka!
Skoro wszyscy go uważają za tak wilekiego artystę - to samo to, powinno zmobilizować go do czegos na miarę tego miana. Mógł to wykonac lepiej pod kazdym względem a co do tekstu, tez mógł się wysilić, bo mam wrażenie ze napisał go w pociągu.
Fete generalnie zawalili organizatorzy, pod każdym względem, głównie organizacyjnym i nagłosnieniowym,
powinna tez być jakaś osoba, która poprowadziłaby cała imprezę,a tak wykonawcy byli nieco zdezorientowani...
Pozdrawiam
kazaa lite poszukaj tam
Heja wszytkim Ktoś napisała że na stronie cracovia.strefa.pl Jest do ściągnięcia ten kawałek Maleńczuka....szukałem i go tam nie mam Gdyby ta osoba lub ktos mógł uściślić gdzie dokładnie można ściągnąć ten kawałek byłbym wdzięczny!!!Pozdro for Wszyscy pasiaści brachole!!!!
jeszcze tego nawet nie nagrał !!!!! a wy już mp3 byście chcieli
No ja ma swoje zdanie . miał byc hymn ktory moze spiewac cały stadion -a to co pokazał Malenczuk to -na szybko cos napisał - na kolanie i powiedział co swoje i szybko uciekł ze sceny - a zeny sie spodobac rzucił zwrotke o zejsciu na psy.
Moim zdanie mogl sie postarac -ale coz prawo artysty - dosc kontrowersyjnego -dodam.Dzien wczesniej w Sopocie nie wyszedł na scene bo był pijany. W niedziele u nas tez nawalony - poprostu nas nie szanuje .
Pasiaste serce spiewane bardziej mi sie podoba - Wawele nic nie mowily nie obiecywały przez rok tylko poprostu cos napisali
Wiadomość zmieniona (30-06-04 21:38)
Gdzie można dostać tą piosenkę chyba nigdzie ale z pewnością wyjdzie za niedługo na cracovia.strefa.pl
Dla mnie spok
hymn jest tu:
http://www.astercity.net/~groszeck/cracovio.mp3
pozdrawiamm
super:D
Tekst może i ok, ale to raczej marsz żałobny po pijackiej fecie, a nie hymn. Wolałbym żeby został stary.."Cracovio ma, tyś dumą mego miasta..."
ma to swoją niewątpliwą klimę :)))))))))
Wg mnie hymnem powinno byc "Pasiaste serce", a nie ten Malenczyka.
pieśń miażdży !
panowie nie chodzi o zadne tam ta lepsza tamta lepsza
to kolejna pieśń o naszej Cracovii !
mnie osobiście baaaaardzo pasuje
Maciek jest prawdziwym king kongiem
szacunek i ze tak powiem respect
1)
Kraków to stolica Polski
Perła ukryta we mgle
Z najdalszych krain zamorskich
Każdy wspomnienia tu śle
Więc chociaż będę daleko
Gdy los mnie rzuci precz
Na zawsze będę pamiętał
Co w życiu mym ważne jest
Ref:
Cracovia i jej barwy dwie
Cracovio po prostu kocham Cie
Cracovio cóż bardziej polskie jest
Niż Twoja czerwień i biel
2)
Chociaż czasami przegramy
Różnie bywało, Ty wiesz
Kochałem Cię w okręgówce
I w 1 lidze też
Ref:
Cracovio, Twoje barwy dwie
3)
Pamiętaj, że jesteś z Krakowa
Pamiętaj, masz to we krwi
Pamiętaj, te święte słowa
Nigdy nie zejdę na psy...
Ref:
Cracovio, Twoje barwy dwie
Wiadomość zmieniona (07-07-04 23:42)
hymn jest tylko jedne... Andrusow!!
A Malenczuk to sobie moze pisac hymny ale dla zapitych zuli!
Piosenka jako piosenka o klubie.. moze byc.. ale nie hymn!!
a i jeszcze mam pytanie kiedy Cracovia była w okregówce?!
O! Wreszcie przeczytałem tekst. Dzięki!!!
O Cracovii napisano juz tyle piosenek, że trudno jest powiedziec która jest najlepsza. A co do hymnu to myślałem że to " Z Mariackiej wierzy...", czy ktos mnie może poprawić jeżeli się myle? I myślałem, że coś naprawde wyjątkowego może to zastąpić.
A że Maleńczuka można lubić lub nie, ale że tzreba szanować jako muzyka to niezaprzeczalny fakt, tak więc sobie myśle że mógłby bardziej się postarać.
I niech mi wreszcie ktos powie czy Pasy mają swój hymn, czy nie bo już się pogubiłem po tych wszystkich newsach.
czy może to ktoś przerobic na plik do ściągnięcia w formacie mp3 ???
piotr. :
Hymn Cracovii
(słowa: Jerzy Czarnecki , muzyka : Aleksander " Makino " Kobyliński)
"Z Mariackiej wieży hejnał płynie,
Z Ratuszem bierze ślub,
Cracovia w całej Polsce słynie,
Biało-czerwony klub.
Cracovia, Cracovia, kochany Klubie nasz,
Cracovia, Cracovia, śpiewajmy jeszcze raz
Floriańską Bramą wiatr nadleciał,
Wiatr, co przez Błonia gna,
I każdy kibic będzie wiedział,
Że dziś Cracovia gra.
Cracovia, Cracovia, kochany Klubie nasz...
Z Kościuszki Kopca światło bije,
I miasto święto ma,
Dziś cały Kraków sportem żyje,
Bo to Cracovia gra.
Cracovia, Cracovia, kochany Klubie nasz..
Wawelski Zamek nad Krakowem,
W rycerski patrzy gród,
Na straży stoi honorowej -
Biało-czerwony klub!
Cracovia, Cracovia, kochany Klubie nasz..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)