Dziennik Polski:
Wczorajszy, dopołudniowy trening piłkarzy Cracovii poprzedziła sesja fotograficzna. Choć z nieba lał się żar, zawodnicy stanęli do zdjęcia. W najbliższych dniach mają być wydrukowane plakaty.
A kierownictwo klubu zastanawia się, jak przygotować powitanie piłkarzy, jeśli w Polkowicach postawią kropkę nad i. Wprawdzie wszyscy dmuchają na zimne, ale w klubie mają świadomość, że takiej okazji kibice nie przepuszczą.
Rozważane są dwie wersje:
- sobotnie spotkanie kibiców na stadionie przy ul. Kałuży i wspólne oglądanie meczu z Polkowic na telebimie;
- druga wersja, bardziej prawdopodobna, zakłada, że kibice spotkają się z drużyną w niedzielę na stadionie o godz. 18. Spotkaniu towarzyszyłby koncert zespołu "Rewolucja", swoje piosenki zaśpiewałby zagorzały kibic "pasów" "Makino" Aleksander Kobyliński, być może w spotkaniu wziąłby udział Zbigniew Wodecki.
Na tę okazję muzyk, kompozytor, poeta w jednej osobie, długoletni kibiców "pasów" Maciej Maleńczuk skomponował hymn Cracovii. - Powiedziałem, że napiszę hymn dla "pasów". Hymn jest gotowy, zaśpiewam go w niedzielę na stadionie przy ul. Kałuży.
PLAKATY HYMN FETA REWELACJA!!!
-
-
HYMN DLA PASÓW
no to mój plan na weekend: piatek odpoczywam , sobota Polkowice , powrót do Krakowa odstawienie samochodu małe pijaństwo , niedziela kac na Kałuzy ide kupić trochę więcej HEPATILU :):):)
A nie można zrobić i oglądania w sobotę na telebimie i fety w niedzielę razem z piłkarzami. Może to i nadmiar szczęścia, ale tak się ostanio rozpasaliśmy...
Wiem też, że jeszcze nie jestśmy w I lidze i musimy poczekać. W piłce wszystko jest możliwe i do końca trzeba zachować spokój. Jeszcze nie awansowaliśmy!
P.S.
Kiedy zostanie ustalony terminarz rozgrywek I ligi, bo muszę sobie zaplanować kilka rzeczy...
nie chce sie chwalic ale mialem sesje fotograficzna z pilkarzami dzien wczesniej.......:))))))))))))
[img]http://www.cracovia.tcm.pl/luk/wadek11.jpg[/img]
Wiadomość zmieniona (23-06-04 14:57)
O ty fuksiarzu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A gdzie Drumlak na tym zdjeciu co czyzby juz negocjowal z Portugalia :)))
Drumi był dopiero wczoraj. (On ma jednak daleko do domu...)
wlasnie sie sam zastanawialem gdzie on jest :(( ale Slawka Olszewskiego tez nie bylo......
Wiadomość zmieniona (23-06-04 18:31)
Sławek robił zdjecie a Drumi pomagal mu ustawiac ostrość,ot co.
nareszcie mamy hymn!!!!!!!!a kiedy bedzie go mozna poznac oprucz niewdzeli? np ja nie bede mogla... wiec przydalobysie zeby byl na stronce "pasow" i w TV(to zart) wiec jak??
Ja to kurde normalnie nie wiem jak będzie z tym hymnem. Lubie osobiście kawałki Maleńczuka i wiem że kontrowersyjny jest na maksa, więc różnie może być... trochę się boje tego hymnu :D
Kobian Ty to sobie lepiej przypomnij jaka mielismy zaje.istą podróż z Maleńczukiem i RoManem do i z meczu w Łodzi :) i jak wtedy dawał w dupe... i jak za naszą namową wystąpił na drugi dzień w "Idolu" w Pasiastej koszulce... i nie narzekaj przed usłyszeniem hymnu... malkontencie jeden :P:P:P
Wiadomość zmieniona (23-06-04 23:57)
Mam nadzieje że ten hymn będzie można sobie jakoś ściągnąć na kompa..
Chymn chymnem ciekawe jak będzie z jego śpiewaniem na meczach. Mam nadzieje, że i chymn będzie dobry i śpiewany
Hymn, tak w ogóle :-)
i jak wam sie podobał hymn bo wg mnie to nie była jakaś rewelacja Maleńczuka ludzie uważajaza za gwiazde więc sie chłop mógł troszke bardziej wysilić mi tylko podobała sie jeden fragment : "pamiętaj masz to we krwi pamiętaj to święte słowa nigdy nie zejdziesz na psy" w sumie melodia mi sie wydaje że daje rade tylko że Maleńczuk miałem wrażenie że fałszował tak troche zawodził jak pijak jakby to ktos jeszcze raz a pożądnie zaśpiewał to może bym sie do piosenki przekonał bo hymn to z tego nie będzie moim zdaniem
Poczekajmy jeszcze jak to wypadnie w profesjonalnym wykonaniu. Gdy M. bedzie juz troszke bardziej trzezwy i wystapi z orkiestra. Mnie tez nie wszystko sie na razie podoba... Ale wazne, ze w ogole cos zrobil.
zdałoby się se wgrać na mp3:)
Cracovio Twoje barwy dwie Cracovio po prostu kocham Cię Cracovio cóż bardziej polskie jest niz Twoja czerwień i biel
Ktoś zanotował cały tekst? To prosze o wrzucenie!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)