7 lipca 2004, 17:00 - Jelenia Góra
Zagłębie Lubin 2-2 FC Slovan Liberec
Bramki dla Zagłębia: Dariusz Jackiewicz, Grzegorz Niciński
Zagłębie Lubin: Mađarić (46 Szmatuła) - Manuszewski, Żytko, Pacan (Pokorný), Kłos (60 Mądrochowski) - Piętka, Salamoński (28 Jackiewicz), Szczypkowski (Todorović), Pach - Niciński (Murdza), Łobodziński (Mierzejewski).
W dzisiejszym meczu sparingowym rozegranym w Jeleniej Górze piłkarze Zagłębia Lubin zremisowali z czeskim zespołem Slovan Liberec 2-2 (1-2).
W lubińskich barwach testowani byli następujący zawodnicy: Pacan, Jackiewicz, Todorović oraz napastnik Legii Warszawa, w ubiegłym sezonie występujący w zespole Świtu Nowy Dwór Mazowiecki - Łukasz Mierzejewski. Następny mecz kontrolny lubinianie rozegrają w sobotę, a ich rywalem będzie Górnik Zabrze.
Mierzejewski chyba nie.
-
-
Nowi w Cracovii
MIerzejewski nie sprawdził sie w 2-ch klubach...chyba dobrze ,że nie
Witek wszystkiego najlepszego i dzięki za wszystko co dla nas zrobiłeś
Ciekawi mnie kim będzie ten doswiadczony I-ligowy napastnik?Do głowy przychodzi mi Czereszewski,Kompała,Nazaruk i kto jeszcze?Tylko podobno oni kontrakty juz podpisali z innymi druzynami.Może Śrutwa albo Bizacki?Ma ktos jakieś info??
Wiadomość zmieniona (08-07-04 01:05)
PIŁKA NOŻNA Tester prawdę powie
Czwartek, 8 lipca 2004r.
Sympatycy piłkarzy Cracovii przygotowywali się na dzisiejszy, pierwszy po krótkiej przerwie urlopowej, trening swoich ulubieńców; już jako pierwszoligowców. Muszą jednak poczekać do soboty, kiedy o godz. 10.30 drużyna spotka się na obiektach przy ul. Wielickiej, po czym uda się do Chorzowa na sparing z tamtejszym Ruchem.
- Nie jest to żadna rewolucyjna zmiana, poza tym wcale nie opóźniliśmy początku przygotowań do nowego sezonu - mówi trener Wojciech Stawowy. - Więcej, zawodnicy trenują już od wczoraj! Są to zajęcia indywidualne. Każdy otrzymał tzw. rozpiskę tego, co ma zrobić, a wszystko jest rejestrowane na indywidualnych testerach, które w sobotę chłopcy oddadzą, a my dokonamy odczytów i analiz. Środa była poświęcona treningowi siłowemu, a dziś i jutro zawodnicy mają zrobić sobie zajęcia tlenowo-biegowe. Nie chcę się powtarzać, ale mam do nich całkowite zaufanie i nawet nie myślę, że ktoś mógłby nie wykonać zadań jakie otrzymał.
Na sobotni sparing z ,niebieskimi" pojadą dwaj nowi piłkarze ,pasów", czyli pozyskani ze Szczakowianki Jaworzno Witold Wawrzyczek i Jacek Wiśniewski. Testy mają też wtedy rozpocząć trzej napastnicy - jeden Chorwat i dwóch Polaków. - Nazwisk nie chcę na razie ujawniać, gdyż szczególnie jeżeli chodzi o Polaków, prowadzimy delikatne rozmowy, ale być może już jutro personalia nie będą już tajemnicą. Odnośnie zaś kadry zawodniczej z ostatniego sezonu, to na dziś mogę oświadczyć, że na 99 procent pozostanie ona w całości i nikt nie odejdzie. W każdym razie ja nie mam zamiaru z nikim się rozstawać - dodaje trener Wojciech Stawowy.
Wojtek powiedz jutro kto, powiedz.. plizzzz
bo rebbe pęknie z ciekawości... a przecież szkoda rabina..
Wiadomość zmieniona (08-07-04 01:59)
Ludzieeeee!!!!!!!!! Powiedzcie kto???? Dzisiaj o 10 wyjeżdżam za granicę i 2 tygodnie bedę odciety od informacji :(
janczer pomysl bedziesz siedzial 2 tyg czekajac jak by na prezent bedziesz niecierpliwy i wogule lajcik nie ?:D
Za www.90minut.pl
Marcin Chmiest, najlepszy piłkarz GKS Bełchatów w minionym sezonie, przeszedł operację kolana
Bełchatowski napastnik ma uszkodzone więzadła krzyżowe. W czwartek przeszedł w Austrii operację. Nie wiadomo na razie, jak długo potrwa jego przerwa w treningach.
Moze dlatego nie chciala go legia i my? ale nie o to chodzi - temat chmiesta definitywnie upadl.
PIŁKA NOŻNA Marek Citko w Cracovii?
Piątek, 9 lipca 2004r.
Piłkarze Cracovii trenują indywidualnie, dostali specjalne rozpiski od trenera Wojciecha Stawowego, a w sobotę spotkają się, by na dobre rozpocząć przygotowania meczem sparingowym z Ruchem w Chorzowie.
Właśnie w tym meczu będą sprawdzani nowi zawodnicy. Wśród nich jeden piłkarz z ,głośnym" nazwiskiem. Chodzi o Arkadiusza Klimka. Polscy kibice pamiętają go z występów w Stomilu Olsztyn, Zagłębiu Lubin. Ostatnio reprezentował barwy Panioniosu Ateny. Gdyby udało się Cracovii zakontraktować tego zawodnika, byłby to prawdziwy hit transferowego polowania. To nie koniec ofensywy. Dzisiaj wyjaśni się sprawa rozpoczęcia treningów z zespołem ,Pasów" przez Marka Citkę. Tego zawodnika nie trzeba nikomu z kibiców przedstawiać. Znany z dobrej gry w Widzewie Łódź, reprezentant Polski miał później gorszy okres, gdy wrócił na boisko po długotrwałej kontuzji. Nie zrobił kariery w Legii, ani później za granicą. Ostatnio występował w Szwajcarii. Cracovia oprócz Klimka w meczu z chorzowianami ma zamiar sprawdzić jeszcze kilku zawodników. Chodzi o młodych piłkarzy, którzy grali dotychczas w III lidze. Ma pokazać się też Amerykanin, grający w lidze chorwackiej. Trener Stawowy bacznie się będzie przyglądał tym postaciom, tak by ewentualnie kogoś próbować w dalszych grach i być może zabrać na obóz do Austrii, na który Cracovia udaje się po meczu sparingowym z Groclinem Grodzisk Wielkopolski (w najbliższy wtorek). Kilku zawodników z obecnej kadry nie będzie już grało w Cracovii w najbliższym sezonie. Bliski przejścia do Jagielloni Białystok jest Wojciech Ankowski, Artur Czerwiec będzie wypożyczony, Robert Kolasa prowadzi rozmowy z prezesem Januszem Filipiakiem w sprawie dalszej gry w ,Pasach". Kazimierz Węgrzyn, który przebywa na urlopie będzie prowadził rozmowy kontraktowe po powrocie. Ma zjawić się w klubie w poniedziałek. Wtedy to krakowianie będą trenowali najpierw na siłowni przy ul. Wielickiej, a następnie zagrają wewnętrzną grę na boisku Skawinki. Wszystkie te ruchy transferowe są przymiarkami i może się okazać, że Cracovia nie wzmocni się już żadnym piłkarzem, a penetrować będzie rynek pod kątem przyszłości.
Żuk - Gazeta Krakowska
klimek .. hm no coz a citko ? emeryt kolejny ? chyba ze ma grac tak jak kazek to biore go w ciemno a amerykanin ?hmm :> w to mi graj
Klimek!!! Zapomniałem o tym chłopaku, a teraz sobie przypomniałem. Twierdziłem kiedyś że to bedzie debeściak, a potem mi jakos umknął. Chciałbym bardzo by grał w Cracovii. A Citko też nie jest przecierz skończony. Dać mu szanse można, jak nie jest patałach to się sprawdzi, a to takich napastników nam trzeba. Tzn nierobów przez 90 min, ale jak trza bramke stzrelić to okazuje się że są na miejscu.
Niemnij jak miałbym teraz wybierać to po trzykroć Klimek!!!
z kimgrał klimk w zaglebiu co taki supr duet mieli?
Klimek - słabo go pamiętam, znajomi twierdzą ,że o ile jest w formie to byłby idealny do uzupełnienia Szczoty i Bani w ataku. SIlny i dobry technicznie o znakomitych warunkach fizycznych i obdarzony dobrą "głową" napastnik.
Arkadiusz
Nazwisko Klimek
Kraj Polska
Data urodzenia 25 marca 1975
Miejsce urodzenia Iława
Wzrost / waga 187 cm / 80 kg
Obecny klub Paniónios GSS (Ateny)
Fot: Zagłębie Lubin Pozycja napastnik
Marek Citko - podobno znakomity facet...boję się jednak ,że przy takich transferach jak Citko Cracovia zamieniałaby się z młodej "żądnej krwi"
drużyny w team dawnych sław... ale z drugiej strony Polkowice zostały "odstrzelone" w znacznej mierze dzięki wracającemu do najwyższej formy Drumlakowi.
Klimek według www.sportowefakty.pl już podpisał kontrakt z Wisłą Płock. Szkoda:-(((((
Arkadiusz Klimek w Płocku
Data: 08.07.04 22:06, Autor: Jan Maruszewski, Źródło: inf. własna
Kolejne wzmocnienie płockiej Wisły. Tym razem Nafciarze podpisali dwuletni kontrakt z 29-letnim Arkadiuszem Klimkiem, byłym już zawodnikiem greckiego Panioniosu Ateny.
Klimek to już drugi napastnik sprowadzony do Płocka w ostatnim czasie (wcześniej działacze pozyskali Sobczaka). Wszystko wskazuje więc na to, że Krzysztof Dmoszyński przygotowuje się powoli na odejście z klubu największej gwiazdy - Ireneusza Jelenia.
Klimek jest znany w naszym kraju przede wszystkim z występów w Zagłębiu Lubin. Wcześniej był także zawodnikiem Stomilu Olsztyn i Jezioraka Iława. Piłkarz ten był już kiedyś "przymierzany" do gry w Płocku, jednak nie udało mu się dojść do porozumienia z działaczami. Teraz powtórzył drogę Adama Majewskiego, który także z Panioniosu wiosną trafił do Płocka.
Operacja Marcina Chmiesta
09 lipiec 2004
Marcin Chmiest, najlepszy piłkarz GKS Bełchatów w minionym sezonie, przeszedł operację kolana
Bełchatowski napastnik ma uszkodzone więzadła krzyżowe. W czwartek przeszedł w Austrii operację. Nie wiadomo na razie, jak długo potrwa jego przerwa w treningach.
Z zespołem nie trenuje również Janusz Jelonkowski, który dostał od klubu zgodę na grę w sparingu w barwach Górnika Polkowice. Jeśli spodoba się tamtejszym szkoleniowcom, GKS rozwiąże z nim kontrakt. Wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu dostał też Jarosław Solarz. Dopiero po odejściu przynajmniej jednego z nich, działacze i trener Mariusz Kuras zdecydują się pozyskać kolejnego nowego zawodnika. Na razie umowy z klubem podpisali Edward Cecot, Radosław Matusiak i Sergiusz Wiechowski.
W sobotę bełchatowianie rozegrają pierwszy tego lata mecz kontrolny. Jego rywalem będzie trzecioligowy Tur Turek, którego trenerem jest Włodzimierz Tylak, przed laty szkoleniowiec GKS.
Do środy upływa ostateczny termin składania do PZPN wniosków licencyjnych. GKS był jednym z klubów, któremu związek odmówił we wtorek wydania licencji. Powód? - Wysyłaliśmy wszystkie dokumenty pod koniec czerwca, a nową umowę z trenerem Kurasem podpisaliśmy w lipcu - wyjaśnia Andrzej Hochman, wiceprezes klubu. - Brakowało więc kopii kontraktu i tylko dlatego dostaliśmy odpowiedź odmowną.
Gazeta Wyborcza
Dobrze, że go nie kupiliśmy
Citko ---> jestem na NIE :)
ale glos nalezy do trenera...zobaczymy najwyzej jak spisze sie w sparingach
za onetem co do Klimka nie wiem za duzo o nim ale Citko moze sie obudzi z letargu jak grał swoja młodziencza werwa to był super napastnik teraz mozna by cos z niego wyciagnac na nowo
Klimek i Citko w Cracovii?!
W sobotę piłkarze Cracovii rozegrają sparing z Ruchem Chorzów. Będzie to okazja to przetestowania kilku nowych zawodników – informuje „Gazeta Krakowska”.
Wśród nich jeden piłkarz z "głośnym" nazwiskiem. Chodzi o Arkadiusza Klimka. Kibice pamiętają go z występów w Stomilu Olsztyn, Zagłębiu Lubin. Ostatnio reprezentował barwy Panioniosu Ateny. Gdyby udało się Cracovii zakontraktować tego zawodnika, byłby to prawdziwy hit transferowego polowania.
To nie koniec ofensywy. Dzisiaj wyjaśni się sprawa rozpoczęcia treningów z zespołem ,Pasów" przez Marka Citkę. Tego zawodnika nie trzeba nikomu z kibiców przedstawiać. Znany z dobrej gry w Widzewie Łódź, reprezentant Polski miał później gorszy okres, gdy wrócił na boisko po długotrwałej kontuzji. Nie zrobił kariery w Legii, ani później za granicą. Ostatnio występował w Szwajcarii.
Więcej w "Gazecie Krakowskiej"
Citko i Rząsa już w Cracovii ten pierwszy musi potwierdzić przydatność w meczu spalingowym z Ruchem!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kontrakt T. Rząsy jest owiany wielką tajemnicą, ale rozmowa zawodnika z prof. Filipiakiem trwała zaledwie kilka minut.
Wszystko jasne!!!!!!!!!!!!
Psy szczekają a karawana jedzie dalej!!!!!!!!!!!!!!
kometa mam nadzieje ze sobie jaj nie robisz bo sie podjaralem!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)