CRACOVIA, CRACOVIA, KOCHANY KLUBIE NASZ,
CRACOVIA, CRACOVIA, ŚPIEWAJMY JESZCZE RAZ ....... :)
-
-
13 CZERWCA
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!1000 LAT NIECH ŻYJE NAM!!!!!
"Jej oddałem serce swe
Ona najpiękniejszym snem ........"
Wszystkiego najlepszego Kochanie...
Cracovio!
Z okazji Twoich 98. urodzin życzę Ci przede wszstkim awansu do I ligi, aby każdy mecz przynosił Ci nowe zwycięstwo i oczywiście wiernych kibiców!!!
pozdro
Wiadomość zmieniona (13-06-04 16:05)
Dobrze się trzyma jak na swój wiek..;-)
A jakie ma powodzenie......;-)
Hajda na Europę Cracovio....UEFA, LM...
Zyj jak najdluzej!
Nigdy nie zginie,Cracovia nigdy nie zginie,nigdy nie zginie,Cracovia nigdy nie zginie!
Cracovio Miłości ma wszystkiego najlepszego życze Ci i dodać moge tylko jedno
Kocham, kocham tylko Ją
zawsze zawsze będe z Nią
nawet, nawet w chwili złej
NIGDY NIE OPUSZCZE JEJ !! !!
Wiara i Oddanie na zawsze pozostanie
Ja życzę Ci tylko jednego dziarska staruszko:) ODRADZAJ SIĘ NADAL ,wszak trzeba nadrobić te 50 lat upodlenia!
Wszystkiego NAJ :)
NAJpierw awansu :)
Pozniej PUEFA zeby druzyna oswoila sie z pucharami, dalej juz tylko LM ;)
Ale jak ktos juz tu na forum pow ( chyba icek ?) "Po co komu Puchar Uefa"
1000 lat albo i wiecej :)))
ja mam 17 czerwca i tez chyba mam Ją zapisaną w genach :), kilka pokoleń kibiców Cracovi.
Najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkiego naj najlepszego Cracovio !!
Pozdro od kibica Korony
W niedzielę minęło 98 lat od dnia uznawanego za narodziny klubu "Pasy".
W "Nowej Reformie" z 13 czerwca 1906 r. pojawiło się ogłoszenie o zawiązaniu się Akademickiego Klubu Footbalistów. "Uprasza się wszystkich, którzy chcą do tego klubu należeć, o przybycie do parku dr. Jordana w środę o godzinie 6 wieczorem przed pawilonem" - czytamy w reklamie. Takie były początki Cracovii - najstarszego klubu w Polsce.
Od tego czasu biało-czerwoni piłkarze pięciokrotnie zdobywali mistrzostwo Polski. W piątek zrobili krok w kierunku powrotu do grona najlepszych, zapewniając sobie udział w barażach o ekstraklasę.
Klubowe kroniki odnotowują, że najprawdopodobniej pomysłodawcą nazwy był Józef Lutsgarten. Na sześć powojennych lat (1949-55) Cracovię zastąpiły najpierw Ogniwo, a potem Stal i Sparta. Te nazwy nie utrwaliły się w świadomości krakowian, funkcjonowały tylko w oficjalnej terminologii.
źródło:gazeta wyborcza
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)