skoro "pół Polski się z nas śmieje" to co robi druga połowa?
PODZIWIA I UWIELBIA
czego wszystkim PASIAKOM, również sobie życzę
Wiadomość zmieniona (09-06-04 18:56)
-
-
ZAGLEBIE&RADOMSKO
Generalnie to pozwolę sobie na dwa słowa do Was, kibiców Cracovii. Szczególnie jednak to forumowicza "Tacy dwaj"
W tym temacie pojawiło się sporo postów, które zawierają delikatnie mówiąc niedokładne:
1 Tacy dwaj: "fajne jest to forum Zagłębia Lubin: jeden temat tylko o naszym forum, wykasowywane wypowiedzi "nie po myśli" - cenzura jak za komuny"
Jestem moderatorem na Forum Zagłębia i to co piszesz to zwyczajne kłamstwo. Tak, kłamstwo. żaden post nie został usunięty tylko dlatego, że poglądy głoszone przez jego autora nie odpowiadają mi lub innemu z modów. Jeżeli natomiast Twoja (bo siebie chyba masz na myśli) wypowiedź zawieerała obelgi czy przekleństwa to tak, została wyrzucona. Na naszym forum wymagana jest elementarna kultura.
2 Neron: "Po meczu znowu kupionym przez zaglebie moze wybuchnac afera."
Poczekaj z ferowaniem wyroków do końca śledztwa PZPN i prokuratury. Co masz na myśli pisząc "znowu"? Jeśli postępowanie prokuratorskie nic nie wykaże to napiszesz że kupiliśmy prokuratora? Zapewne tak będzie.
3. Wardar: "...coz wyglada ze dysponujAC DODATKOWYMI milionaami na awans..."
Jasne. KGHM jest spółką, przepływ pieniędzy jest pod nadzorem wewnetrznym, zewnętrznym, prywatnym i państwowym. "Milionowe" dotacje dla klubu na kupowanie meczów? Szczerze wątpię. Sugerujesz, że kupilismy wszystkie wygrane mecze? 18? Z Wami też?
4. tomsq: "Tutaj zdjęcia których nigdzie nie znajdziecie :"
Ciekawe w jaki sposób zatem Ty je zdobyłeś? Zdjęcia wykonane przeze mnie ZAWSZE są do znalezienai na którejś ze stron:
www.zaglebie-lubin.pl lub www.zaglebie.org
Gdyby ktoś z Was życzył sobie fotki w wyższej rozdzielczości to proszę o maila:)
5. short: "na wasz temat napisala juz chyba kazda gazeta w tym kraju, ze mecz byl.."
Jasne. Na konferencji pomeczowej było tak na oko z sześciu dziennikarzy. Zatem pozostałe redakcje nieźle opanowały "ctrl+C, ctrl+V"
6. tacy dwaj - mój ulubieniec:) "tak dla przypomnienia:
23 kolejka - Tłoki - ZL 1:1 (wyrównanie w doliczonym czasie gry)
24 kolejka - ZL - Piast 1:0 (gol samobójczy w doliczonym czasie gry)
przemilczę: 27 kolejka - Polar - ZL 0:4 (ciąg artykułów o handlu punktami)
29 kolejka - Stasiak - ZL 0:1 (gol w 88 minucie z niesłusznego karnego)
33 kolejka - RKS - ZL 0:1 (gol w doliczonym czasie gry)"
Gol z Piastem? Kowalski strzelał z wolnego a Bodzioch stojąc plecami do bramki około 12 metrów przed linią bramkową zamierzonym uderzeniem wbił do niej pikę? Pół życia by trenował i pewnie by mu nie wyszło. Gdybyśmy kupili mecz to nie sądzę aby Bodzioch czekał z taką ekwilibrystyką, prościej było by bramkarzowi wpuścić karnego, którego strzelał Szczypkowski.
Dla niedowiarków filmik z bramką podeślę na maila, rozdzielczość 320x240, około 1Mb. Mój mail na dole posta.
A co powiesz na to:
kolejka 3 Cracovia-Ruch Chorzów 2:1 Giza 90 minuta
kolejka 7 Cracovia-Błękitni (anulowany) 3:2 Bania 89 minuta
kolejka 28 Crqcovia-Podbeskidzie 3:2 Świstak 90 minuta
Cracovia-Pogoń 2:2 Węgrzyn 90 minuta
??
Ja tam spisków nie wietrzę ale dla Ciebie pewnie to materiał do analizy.
Dodaj jeszcze wykartkowanie podstawowych graczy naszego zepołu w Jaworznie przed meczem z Cracovią przez ... sędziego z Krakowa. Archiwum X?
7. Na zakończenie Działacze z Radomska: "Zarząd RKS Fameg Radomsko skierował do PZPN wniosek o rozwiązanie kontraktów dotyczących profesjonalnego uprawiania piłki nożnej z winy zawodnika z Tomaszem Borkowskim, Rafałem Dopierałą, Bogdanem Jóźwiakiem, Radosławem Kowalczykiem, Zdzisławem Leszczyńskim, Arturem Prokopem oraz Mariuszem Unierzyskim. Powód ? całkowity brak zaangażowania w meczu z Zagłębiem Lubin i narażenie klubu na straty moralne i finansowe."
Zgadnijcie co po meczu Działacze z Radomska - nazwisk nie znam ale poznam na zdjęciu na przykład-mówili do piłkarzy z Lubina?
"Dlaczego tak późno strzeliliście bramkę?" Koniec cytatu. Bezpośrednio po meczu DzR mieli pretensje do sędziów, potem do swoich piłkarzy, potem do naszych. Kibice z Radomska z kolei do swoich piłkarzy, potem do DzR, potem do sędziów, potem do swoich piłkarzy, potem do DzR a na końcu do ludzi z Lubina co objawiło się zniszczoną szybą w autobusie Zagłębia.
Na koniec polecam jeszcze raz do poczytania post gościa z Radomska:
"To dzialacze z Radomska probuja, falszywymi zarzutami, "uwiarygodnic" sie w oczach publiki radomszczanskiej." Taka wypowiedź jednak do prasy czy tv nie trafi, mało sensacyjna jest, a i do Waszej spiskowej teorii dziejów jakos średnio pasuje...
Życzę sukcesu w ostatniej kolejce i wygranych baraży.
Tacy dwaj, zapraszam na forum Zagłębia, jak ktoś wytnie Twojego posta napisz do mnie na PM albo maila.
Pozdrawiam Krakusów.
JasioJasio
jasioski@wp.pl
Jasio,Jasio - a gdzie się podziały dwa post pisane przez niejakiego "miedziana magia", głoszące "mistrzostwo ostatnich minut".... jakoś ich odnaleźć nie mogę...
a nie było tam wulgaryzmów.... bo jeżeli klnę, to głownie na meczu i na naszych piłkarzy (oj mam na to świadków,mam)
uderz w stól, nożyce się odezwą...... czy ja coś sugeruję? Ja tylko przytoczyłem wasze wyniki z podaniem minut i okoliczności (tak jak i ty to zrobiłeś przed chwilą)... czemu przemilczałeś w swym podsumowaniu tego karnego w Ostrowcu? (dla ułatwienia ci odpowiedzi: trener opocznian Palik jest z Krakowa i bardzo jest emocjonalnie związany z Cracovią i stąd pewnie i jego komentarze po tym meczu)
a o kartkowaniu... pomijając moją prywatną opinię o braku "polityki kartkowej" w Cracovii, to powiedz mi która z kartek dla waszych zawodników w BB była choćby trochę naciągana, która niezasłużona... ja źrodłami nie dysponuję, więc chętnie poczytam
tacy dwaj nie w BB tylko w Jaworznie.
..no niech będzie - w Jaworznie - ale poza tym - gdzie te fakty, poddanie w wątpliwość tych kartek?
zgadzam się z kolegą jasiojasio, w ten sposób myśląc popadamy w paranaję. Załóżmy że będziecie mieli ciężki dzień i problemy z trafieniem do siatki w meczu z Jaworznem i szczęśliwie zdobędziecie bramkę w 89min meczu i co to będzie podstawa do tego żeby pisać że Cracovia ten mecz kupiła?? Mówicie że strzelamy bramki głównie w końcówkach meczy, popatrzcie na wyniki przytoczone przez jasiojasio, tylko że jakoś nikt u nas nie sugeruje że te wszystkie wymienione tam mecze kupiliście. Mówicie też często o Polarze, przypomnę wam tylko że przy okazji tej sprawy przewinęły sie oprócz Zagłębia też nazwy Cracovia i Szczakowianka między innymi tylko jak popatrzysz na wyniki Polaru w tej rundzie to trzeba się mocno natrudzić żeby znaleść mecz którego nie przegrali i to różnicą 3 bramek np. więc co cała liga kupiła mecze z Polarem z wami włącznie?? nie róbmy jaj kto jak kto ale Cracovia, Zagłębie czy Szczakowianka nie potrzebują przekrętów żeby wygrać z Polarem. Co do Radomska zaangażowanie zawodników a kupno meczu to nie zawsze rzeczy idące w parze. Taka jest niestety mentalność niektórych zawodników w naszym kraju. Jak wiecie większości z grających w tym meczu piłkarzom kończą się kontrakty i będą szukać szczęścia gdzie indziej więc po co nastawiać karku i narażać się na kontuzje w meczu dla nich o nic tymbardziej że wiedzieli że Zagłębie będzie gryzło trawe żeby zapewnić sobie już awans. Co do kupna to najbardziej dobitne są komentarze przytoczone prze jasiojasio a szczególnie komentarz kibica z Radomska a to o czymś chyba świadczy. Co do bramek w końcówkach to idąc dalej tym tropem popadniemy niedługo w paranoję taką że będziemy mogli wychodzić z meczu w 80min bo oba zespoły będą grać w dziada do końca meczu żeby czasem nie strzelić bramki w 88min bo zaraz cała Polska będzie krzyczeć że mecz sprzedany. To jest poprostu śmieszne. Jeszcze raz życzę powodzenia w meczu ze Szczakowianka
Człowieku wszystkie wymienione tam mecze to były mecze, o jakich Małe Zagłębie może tylko pomarzyć. Mecze walki cios za cios i to w zastraszającym tempie i agresji (czego o meczu Zagłębia Maluczkiego z RKS się powiedzieć nie da). Każdy kto te mecze oglądał nie pomyślał nawet o takich scenariuszach (w zupełnym przeciwieństwie do meczy Waszych) I nie bądź już na tyle bezczelny przypominając nasz mecz z Pogonią, bo taki a nie inny jego przebieg i wydźwięk i całe żyrogate, choć grały Pogoń i Cracovia, to wynik działalności innej instytucji z tej ligi, zgadnij kogo? I nie obrażaj tu niczyjej inteligencji, a tym bardziej swojej, takimi wpisami, bo zaczniemy przypuszczać że jakiś piękny umysł z Ciebie albo inny schizol.
Dla mnie jest kosa z Zagłębiem Lubin bez względu na wszystko inne. Za bezczelność i nieugiętość we wciskaniu kitu, dwulicowość i fałszywośc, chytrość i zazdrość, przekupstwo i chamstwo, niesportowość i megalomanie. Z resztą całościową ocenę tego wszystkiego chyba ładnie oddaje cytat trenera RKS po ostatnim meczu "takiego kur..stwa to jeszcze nigdy nie widziałem", odnosiło się to do piłkarzy RKS, ale wiadomo kto te kur.. wtedy wykorzystał i zapłacił za usługę - Wielkie Zagłębie!!
PS1 Celowo piszę Małe Zagłębie, bo mimo wszystko wielkie to jest jednak do tej pory sosnowieckie, na taki szacunek musicie jeszcze pracować wieki, a osotatnim sezonem to zbliżacie się do poziomu Resovii Cenowej Bomby, nie obrażając chyba nawet tu Resovii.
PS2 Przperaszam za ostry ton wypowiedzi i proszę o niekasowanie postu.
Tacy dwaj
Naszukałem się, bo nazwę złą podałeś:)
Cytat ze statystyk Forum Zagłębia Lubin:
miedzianamagia
[0% z całości / 0.00 postów dziennie]
Zawód:
Zainteresowania:
koniec cytatu.
Puściłem własnie do modów zapytanie o Twoje posty ja ich nie widziałem. Może już pojechałem do Radomska. Widziałem już gdzieś na Waszym forum takie sformułowanie (mistrzowie ostatnich minut)jak podałeś z malutką ale istotną zmianą. Jesli napisałeś tak jak u Was, to sam bym skasował...
"czemu przemilczałeś w swym podsumowaniu tego karnego w Ostrowcu?"
Nie mam w zwyczaju pisać o czymś, o czym nie mam pojęcia. Na tamtym meczu nie byłem, nie bedę więc zmyślał.
Ja też tylko przytoczyłem Wasze wyniki w końcówkach, dla równowagi. Mecz po to trwa 90 minut, żeby bramki zdobywać przez 90 minut. Dziwnym trafem kibice Cracovii prawo do takich zdarzeń zachowują dla Cracovii a odmawiają Zagłębiu. Ciekawe, nie sądzisz?
Moim zdaniem Radomsko było zwyczajnie słabe, może chcieli coś zamanifestować działaczom? Cała sprawa z kupowaniem jest wynikiem psychozy rozpętanej przez dzielnego redaktora Brzozowskiego z "Gazety". Po tym artykule (o Polarze) jakiekolwiek wyniki Zagłębia i tak byłyby "sprzedane" lub "kupione".
A jak już jesteście tacy skrupulatni, to dlaczego zapominacie, że w jednym rzędzie z Zagłębiem jako "kupców" postawiono też Cracovię i Pogoń o Tłokach nie wspomnę?
Jesli się jednak mylę,to sprawę oczywiście należy wyjaśnić i liczyć się ze wszelkimi konsekwencjami. Jeśli...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)