tacy dwaj .... wiesz czemu miała służyć ta tabelka, nie temu, że Zagłębie punktowo lepiej w niej wygląda niż Cracovia. Z tej piątki mamy zespół lepszy chyba jedynie od Bełchatowa, co było widać na boisku w ostatnim meczu. Chodziło mi o to, że Wy spokojnie zakładacie zwycięstwo ze Szczakowianką tak jakby tego meczu nie było, a tym czasem zagracie z najsilniejszą drużyną w II lidze. Nie chcę być złym prorokiem ale ....... może lepiej nie będę kończył. Prawda jest taka, że lepiej czujecie się na wyjazdach gdzie można grać z kontry. Z przodu macie szybkich zawodników i szybko 3,4 piłkarzy jest w stanie wyprowadzić doskonały atak. Ale tu zagracie u siebie. A w meczu z Pogonią pokazaliście, że atak pozycyjny to nie jest Wasza najlepsza strona. Niestety gracie niemrawo, niedokładnie, jest za dużo strat a tak dośiadczony zespół jak Szczakowianka pewnie to wykorzysta. Szczakowa z takimi zawodnikami jakich ma z przodu i bardzo solidną (śmiem twierdzić, że najlepszą w II lidze ) obroną może Was "ukłuć" dość boleśnie. Ale zobaczymy........
-
-
ZAGLEBIE vs BELCHATOW
miedziany - piszesz: "lepiej czujecie się na wyjazdach gdzie można grać z kontry" - tak masz rację....
tylko widzisz... ten mecz ze Szczakowianką będzie (poza miejscem, trybunami, dopingiem itp) wyglądac jak mecz wyjazdowy - taka sytuacja będzie, że to oni BĘDĄ MUSIELI WYGRAĆ... nam wystarczy remis (przy założeniu uczciwej gry ze strony innych - czyli "przewidywalnych" wyników)
No prosze RMFa sie nawet sprawa zaintersowalo. Wlasnie idzie krotki reportazyk...
I tez sie zaciekawili czemu Lubin nie chcial transmisji.
Ale fajnie zainsynuwali pare spraw... "koleiki cudow" etc. etc...
tacy dwaj ..... no i widzisz, chyba nie masz racji. Jeżeli Cracovia nie zaatakuje od początku i nie strzeli gola to przegra, czekanie i przyjmowanie ataków takiej drużyny jak Sczakowianka źle się dla Was skończy. Nie sądzę żeby Wasz trenejro zalecił obronę, to zbyt ryzykowne. Musicie pierwsi zdobyć gola, bo jak dacie sobie narzucić styl Szczakowy to Was rozklepią, świetnie grają piłką w środku pola, bardzo dobrze technicznie i ataki są powalające. Pamiętam taką właśnie Szczakowiankę z meczu w Lubinie, było 0:0, ale Kompała spudłował karnego. Na ten mecz nie postawiłbym na żadną drużynę ani złotówki bo może się zdarzyć wszystko.
Tutaj ogromne znaczenie będzie miała taktyka i jej realizacja na boisku, to przemawia na korzyść Szczakowy, są bardziej doświadczeni i po prostu ich "piłkarskie" cwaniactwo może się okazać kluczem do zwycięstwa. Czerwiec,Kompała, Król ..... nie ma co dalej wymieniać. Pozostaje Wam liczyć, że Kazek będzie trzymał całą defensywę ...... tylko czy sam da rade ?
Mam tylko jedną prośbę - czytajcie też inne gazety oprócz FAKT-u i wrocławianina Brzozowskiego - wtedy będziecie mieć pogląd o meczu. Kilka tendencyjnie wybranych przeze mnie cytatów z gazet sportowych:
1. SPORT : "Mecz był interesującym widowiskiem, godnym drużyn walczący o ekstraklasę". "W pierwszej połowie luninianie w sumie jednak przeważali i umiejętnie kontrolowali grę".
2. PRZEGLĄD SPORTOWY: "W pierwszej połowie Zagłębie dominowało na boisku"."Zdumiewająca była za to łatwość wyprowadzania kontr Zagłębia. Dwukrotnie groźnie strzelał Piętka, dwie znakomite sytuacje zaprzepaścił Murdza, a w 70 min. Łobodziński zmarnował 200 - procentową okazję do zdobycia bramki. W 72 min. szarżującego Murdzę ordynarnie sfaulował Berliński i SŁUSZNIE ujrzał najpierw drugą żółtą, a potem czerwoną kartkę".
3. Żadna gazeta nie kwestionuje decyzji arbitrów co do spalonych i bramek.
W trakcie meczu nie było też żadnych protestów piłkarzy Bełchatowa - BO NIE BYŁO DO TEGO PODSTAW.
Zagłębiak: Fucktu nie czytuję, ale "Przekręt Sportowy" to taka sama szmata, jak nie większa. Zatem recenzją z tej "gazetki" mi nie zaimponujesz. W relacji ze "Sportu" natomiast umiejętnie wyciąles to co Ci pasowało. Jacy wladcy klubu - tacy kibice :)))
Gdyby, nie daj Boże Bełchatowowi "udało się" urwac wam punkty, to trener nie krytykowałby sedziego (widzę, że formulkę "graliśmy przeciw 12-tu" Besek wpruł juz na pamięć;) ale potraktowałby ich tak, jak jego wielki poprzednik - Olarewicz - potraktował tych, co osmielili się wygrać w Lubinie
"Chamy, buraki, wyp***dalać do IV ligi"
te slowa waszego byłego (na nasze nieszczęscie:)))) trenera świadczą o dobrym opanowaniu podstaw pięknego języka polskiego.
Ciekaw jestem ile będzie was teraz kosztować przekonanie piłkarzy Radomska, aby te obelgi zapomnieli. Gdybym ja był piłkarzem, to po takim potraktowaniu nie kupilibyscie mnie nawet za cały KGHM. Przeciwnie :)
Miś slowa te: "Chamy, buraki, wyp***dalać do IV ligi" Olarevic wypowiedzial do trenera Ceramiki ktora i tak pokonalismy a oni bronili sie 10 zawodnikami.
Misiu - zgadzam się z Tobą, że Przegląd Sportowy to gazeta szukająca sensacji, podobnie jak wrocławska GW. Gdyby znaleźli ją w Lubinie, na pewno by to opisali. Jej przedstawiciel był jednak na meczu, w przeciwieństwie do Ciebie.
Jednak wszystkie poważne gazety sportowe napisały obiektywnie o meczu Zagłębie - Bełchatów, tylko brukowiec Fakt i GW szukają taniej sensacji. A ta sensacja wynika tylko z wypowiedzi przegranego trenera Bełchatowa - biedny Kuras musiał być bardzo sfrustrowany po porażce (tylko 1:0, powinno być co najmniej 5:0) - wszak zapowiadał zwycięstwo w meczu z Zagłębiem i Pogonią. A to 1:0 było najniższym z możliwych wyników ze słabym GKS.
Drogi Misiu - proszę o relacje mówiące o tym, jak to skrzywdzono słabiutki Bełchatów - sam jestem ciekaw i będę b. wdzięczny. Tylko nie powołuj się znowu na wypowiedzi frustrata Kurasa, który traci pracę, to już znam.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)