Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • WSTYD NA CAŁĄ POLSKĘ

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 26.05.2004 o 12:15
      Ostatnia aktywność 27.05.2004 o 19:15
      98 wyświetleń
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 03:18
      Post #73922 27.05.2004 03:18
    Mosiek sloneczko ale tego nikt nie akceptuje .. prawda jest taka ze z tym nic szeregowy kibic taki jak ty czy ja nie jest w stanie zrobic .. nie za twoje pieniadze ani nie za moje sie bawia tylko za swoje .. wszyscy o tym wiedza ale nikt z tym nic nie robi .. a podskocz to pozalujesz :D Jedyna opcja bylaby akcja wszystkich kibicow polegajaca na oprotestowaniu handlu meczami i nieudolnosci organow nadzorujacych ale w Polsce to abstrakcja :D
    • bgd

245
      0
    • 27.05.2004 o 10:14
      Post #73940 27.05.2004 10:14
    Ro Man Pomyliłeś lisa ze strusiem albo "pokornym cielem". Chyba potrafię to zrozumieć, czasy trudne o pracę nie łatwo po co się narażać. Niech inni naprawią świat, a ja to pięknie opiszę. Zrozum kolego że świata nie da się naprawić nakazem urzędowym. (Uwaga euro-obywatele od 1.05.2004 czynimy tylko dobro - zgodnie z normami oczywiście) W Polsce będzie uczciwiej kiedy jej obywatele będą uczciwi w swoich małych codziennych sprawach w tym co robią i czym żyją. Jest to proces ciągły, trudny i długotrwały. Postawę człowieka którą proponujesz mój Tata nazywa jednym słowem : "Pływak" ( uwaga nie chodzi o część spłuczki klozetowej) Zastanawiałeś się kiedyś nad tym kogo boją się ludzie których ty się boisz ? Może gdyby zabrakło ludzi którzy nie boją się powiedzieć co myślą pisałbyś teraz w „Trybunie Ludu” albo „Sztandarze Młodych” - ale może to nie ma dla ciebie znaczenia Zmień nicka na : „Konrad W” mg – masz rację Michnik jako wzór cnót i uczciwość błahłałała.... Udławiłbym się własną śliną.
    • Marco*

20
      0
    • 27.05.2004 o 11:20
      Post #73951 27.05.2004 11:20
    Moim zdaniem nie tak łatwo o zmiany. Jesteście jednym z dziesiątków klubów które nie zgadzają sie z decyzjami sędziego. Też niejednokrotnie krew mnie zalewała jak jakiś pieprzony fagas z wąsem odbierał nam punkty, nie uzawał bramki choć piłka odbiła sie pół metra za linią...lub przedłużał mecz o 8 minut aby klub jego kolegi doczołgał sie wreszcie do mistrzostwa. Problem w tym ze te skostniałe struktury pierdzistołków i tzw działaczy to problem ogólnoświatowy. Dlaczego przy dzisiejszej technice FIFA / UEFA wzbrania sie przed korzystaniem z zapisów video, pomocy sędziów asystentów obserwujących macz na monitorach, przerywaniem meczu gdy są wątpliwości??? Przecież koszty zastosowania takich rozwiązań są żadne, o wiele więcej tracą pokrzywdzone kluby!!! Ale co się odpowiada kibicowi?? : że zapis video itp usprawnienia zabijają piękno sportu, że pomyłka śedziowska jest wkalkulowana w precę sędziego i że to też jest piękne...Wszyscy pamiętamy "piękne" porażki Czechów w ostatnich mistrzostwach Europy czy "piękne" sędziowanie na mistrzostwach w Korei i Japońii. Rozpieprzyć to i zbudować od podstaw!!! Oderwać te świnie od koryta. Pozdr
    • icek66

3.2K
      1
    • 27.05.2004 o 11:21
      Post #73952 27.05.2004 11:21
    > Witamy w piłce szczebla centralnego :-) As - masz racje. (nie rozumiem tylko z czego się cieszyć, chyba ,że z tego ,że witamy;-) Powtarzam to co zawsze PALP i zawodowa piłka, zawodowi sędziowie. Sędzia według zapisu Video źle sędziuje 2-a mecze w sezonie i "wypad" do 2-iej (a jeszcze lepiej 3-ej) amatorskiej ligi niech sobie z listkiewiczami obserwatorami radzi jak i gdzie łapówkę zwinąć;-) Mam nadzieje ,że biznesmeni co wchodzą ostatnio w piłkę jak panowie Walter , Filipiak a jest jeszcze kilku co od paru lat "siedzą w temacie", znajdą się wreszcie w większości i zorganizują to na zdrowych zasadach. PZPN zaś zajmie się akcja "piłkarska kadra czeka" i "piłkarska kadra przegrywa jak zawsze";-) Osobiście sądzę ,że jednak jesteśmy na przełomie. Jeszcze kilku poważnych biznesmenów w lidze i rozgoni się tą pzpn-owską hałastrę!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 11:36
      Post #73955 27.05.2004 11:36
    Marco* Ale np. w Anglii zapis video jest już od dawna wiarygodnym i ważnym dowodem. Wprawdzie na podstawie zapisu nie anuluje się jeszcze wyniku meczu, ani - jeszcze - nie przerywa się go, ale już po analizie zapisu zmienia się decyzje sędziów i nakłada bardzo surowe kary. Zapis video jest tam przede wszystkim PODSTAWĄ oceny pracy sędziów, a nie jacyś układowi "obserwatorzy". Tam się da, to znaczy że wszystko zależy od wewnętrznych decyzji, a ani FIFA ani UEFA niczego w tym względzie nie narzucają. Plus - oczywiście - zawodowa piłka i zawodowi sędziowie.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 11:37
      Post #73956 27.05.2004 11:37
    Pusty śmiech mnie napawa obserwując to biedne forum oraz stronkę teraz.pasy.net. Cierpicie na manię prześladowczą. Oto cała II liga gra przeciwko Wam, najlepszemu, najstarszemu i najbardziej zasłużonemu klubowi w europie. Przygotowaliście nawet kilkanaście plików *.avi z których wynika jedynie tyle, że Wasi zawodnicy są mięczakami i symulantami którym plączą się nogi przy każdym kontakcie z przeciwnikiem. A im bliżej pola karnego gości, tym większa plątanina. Nie musi się Wam podobać fakt, że Pogoń powstała przez zmianę nazwy i siedziby Piotrcovii. Nie oznacza to jednak, że taki klub nie ma prawa równać się z Wasza 98 letnią Cracovią. Na boisku takie sprawy nie mają znaczenia. Amica jest klubem o wiele młodszym od Waszego i jakoś nie przeszkada jej to w grze. Poza tym takie kluby Lech Poznań czy Legia Warszawa także przechodzą skomplikowane przemiany własnościowe. Ale nie chcę Wam odbierać dumy. Kibicujcie swojemu klubikowi tak jak chcecie. Oglądajcie I ligę w telewizji bo nie ma w niej dla Was miesca
    • Milus

401
      0
    • 27.05.2004 o 11:44
      Post #73958 27.05.2004 11:44
    emircoo Czemu nie kibicujesz Barcelonie albo MU? Przecież dla ciebie to wszystko jedno - a kluby raczej lepsze od Amici i Piotrcovii.
    • Kamil_ksc

1.4K
      0
    • 27.05.2004 o 11:50
      Post #73960 27.05.2004 11:50
    A może Porto - nomen omen - kojarzy się z portowcami ......
    • hamer

4K
      28
    • 27.05.2004 o 11:51
      Post #73961 27.05.2004 11:51
    bo nie ma Canal+ a tam leci liga angielska i hiszpanska......pozostał mu tylko polsatsport i 2liga..............znalazł sie kibic telewizyjny.........kruca fuks........
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 27.05.2004 o 11:57
      Post #73962 27.05.2004 11:57
    Misiu, po raz kolejny sytuujesz siebie, oraz myślących podobnie popleczników wyżej niż tych, którzy z racji wieku z pewnością zrobili mniej dla Cracovii oraz tych, którzy ośmielają się mieć odmienne zdanie.. jeżeli mam być szczery Misiu to napiszę wprost: wyczucia nie masz za grosz.. duszę kibica owszem i przez szacunek dla niej nie zastosuję wobec ciebie tak mocnych słów, jakich ty w stosunku do mnie nie wahasz się używać.. trzeci raz atakujesz mnie bez żadnego powodu, pisząc dyrdymały na temat stopnia mojej "pasiastości".. moja pasiastość jest moją prywatną sprawą, byłem i jestem z niej bardzo dumny i na pewno nie będę się z niej Tobie tłumaczył ani słuchał Twych, arcysubiektywnych ocen mojej osoby.. proponuję zająć się sobą i przemyśleć moje słowa w tym poście, które nie miały nic innego na celu jak dobro naszej Cracovii.. ups, przepraszam, Twojej Cracovii, bo przecież ja nie mam prawa nazywać się jej kibicem.. na koniec powiem ci, że o ile polemika z innymi uczestnikami tej dyskusji (zwłaszcza z kolegą Klarosem) jest dla mnie twórcza i pouczająca, o tyle rozmowa z Tobą, z Twoim osobistym urazem o nazwie "Ro Man" w roli głównej, nie dostarcza mi zbyt wiele ekscytacji.. nikogo nie pouczam Misiu, mam po prostu swoje zdanie i jest ono dla mnie równie cenne co Twoje dla Ciebie.. nie jestem wszechwiedzący i nieomylny, dziwię się więc, czemu na takiego mnie kreujesz.. kocham Cracovię tak samo jak ty.. pogódź się wreszcie z tą myślą.. pozdrawiam p.s. Klaros, Mosiek55, szacunek i pozdrowienia
    • As

131
      0
    • 27.05.2004 o 12:01
      Post #73963 27.05.2004 12:01
    Mnie też wkurzają wystepki PZPN'u, zmowy, spółdzielnie i inne tego typu zjawiska. Ja w swoim poście napisałem jednak, że Cracovia powinna złożyc protest, Zwróciłem uwage, że publiczne bluzgi na sędziego napewno Cracovii nie pomogą a prof. Filipiak w żadnym wypadku nie powinien zarzucać Listkiewiczowi machlojek. Kiedyś moze trzeba będzie mecz przełożyć, skrócić kare zawieszenia dla zawodnika albo prosić o łagodniejszy wymiar kary bo np. burdach na trybunach, to wszystko załatwia sie w PZPN'ie trzeba o tym pamiętać. Druga sprawa to to, że pomyłki sędziowskie to norma, nawet najuczciwszy arbiter może się pomylić, w futbolu zawsze tak jest, że raz pomyla sie na waszą korzyść a raz na korzyść przeciwnika. Przypomne tylko mecz w Wodzisławiu lub zeszłoroczny Z Katowicami, kiedy sędziowie wypaczyli wynik meczu nie dyktuja ewidentnych karnych, pare razy jednak pomylili się na nasza korzyść i chyba koniec końców bilans wychodzi na zero.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 12:33
      Post #73970 27.05.2004 12:33
    Nie chcieliscie zrozumieć mojej wypowiedzi. Nie mam nic przeciwko tradycji klubowej. Broń Boże! Tak sie składa że na ścianie mojego pokoju wisi plakat FC Barcelona. Nie mogę zrozumieć jednak tego mrugającego loga Pogoni Szczecin naprzemiam z logiem Piotrcovii. Dlaczego Wasz spiker nazwał Pogoń dziwnym tworem?? Skąd w Was taka mania prześladowcza?? Na to nikt z Was mi nie odpowiedział. Czasy komuny się skończyły, nie będziecie już wybierać sobie branży sie Wami zaopiekuje (te niefortunne wybory juz sie nie powtorza). I jeszcze jedno: 8 000 ludzi na takim meczu to wstyd.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 12:35
      Post #73971 27.05.2004 12:35
    emircoo - wiesz, mielismy do wyboru 12-13 tysiecy ludzi i ogladanie pozostalych meczy w TV, lub osiem tysiecy i wstyd. Wybor byl prosty.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 12:41
      Post #73972 27.05.2004 12:41
    buahahaha!! a to dobre Karolo!! co ma piernik do wiatraka!!?? blyskotliwa odpowiedz, nie powiem. posiedze sobie troche czacie, tak do ok 13. przyjdzice to pogadamy, ok?
    • Marcio

526
      23
    • 27.05.2004 o 12:49
      Post #73974 27.05.2004 12:49
    emircoo: co Cię tak bardzo ubawiło, baranie?! Że policja zgodziła się na wpuszczenie tylko 8 000 ludzi? Dla nas to nie było śmieszne, bo ograniczało nam możliwość skasowania większej kasy za tak atrakcyjnie zapowiadający się mecz. Ale Ty o tym oczywiście nie wiesz - ale "buahahaha!!" napisać potrafisz... Zanim coś napiszesz uczyń swą wiedzę pełniejszą (znaczy się: "dowiedz się").
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 12:57
      Post #73976 27.05.2004 12:57
    Marcio, on cierpi z innego powodu: dlaczego przypomina się publicznie, że pochodzenie jego klubu jest z nieprawego łoża. Trudno mu się dziwić, ale - jak sam napisał - skończyły się czasy komuny i już nie da się ukryć prawdy. Swoją drogą, ja nie widziałem na meczu tych "migających herbów". Ale jeśli były, to myślę że niedobrze.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 13:00
      Post #73978 27.05.2004 13:00
    mosku - migajace byly nie na meczu, tylko na teraz.pasy
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 13:03
      Post #73979 27.05.2004 13:03
    Pozostaję przy swoim, że niedobrze.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 13:15
      Post #73980 27.05.2004 13:15
    Na poczatek, zeby byla jasnosc, zgadzam sie z Profesorem i Prezesem. W pelni popieram ich stanowiski, jak rowniez rozumiem to, ze w takiej, a nie innej formie je przedstawili. I to mi wcale nie przeszkadza. Jest dobrze! A do moralizatorow wszelakiej masci - jak napisal Kazik Staszewski "Widze to co widze i wogole sie nie wstydze - niech sie wstydzi ten co ROBI nie ten co WIDZI"
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.05.2004 o 13:32
      Post #73983 27.05.2004 13:32
    jesli mowisz ze prezes i profesor maja racje to pewnie debile biegajace z nozami za kibicami przeciwnej druzyny tez maja racje??

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie