Cytat - www.pogon.v.pl
25.05.04/13:05 Nożownicy z Cracovii w akcji
" W dalszym ciągu głośno o meczu Cracovia - Pogoń. O tym, że prezes Cracovii groził sędziemu meczu, że żywy z Krakowa nie wyjedzie wszyscy juz wiemy. Tymczasem okazuje się, źe sobotniego popołudnia nie tylko na sędziego polowano...
- Po konferencji prasowej grożono mi pobiciem, a jeden z pseudokibiców Cracovii pokazał mi ukryty pod kurtką nóż - mówi trener Pogoni, Bogusław Baniak. - Zostałem przez ochroniarzy pozostawiony sam sobie, do szatni dotarłem przeciskając się przez złowrogi tłum.
Na własnej skórze wściekłość kibiców odczuł menadżer Pogoni Dawid Ptak. - Schodząc do szatni, otrzymałem solidnego kuksańca. Oczywiście żadnego z ochroniarzy wokół mnie nie było - powiedział Ptak.
- Jeszcze przed rozpoczęciem meczu spiker z przekąsem wyrażał się o naszym klubie - dodał Krzysztof Waszak, prezes Pogoni. - Mówił, że Pogoń to jakiś dziwny twór, że to raczej Piotrcovia. Tego, co zastaliśmy w Krakowie, nie zamierzamy puścić płazem. Wczoraj wysłaliśmy do PZPN stosowny protest.
Mimo zakazu do Krakowa udało się kilkudziesięciu fanów Pogoni. Części z nich udało się dostać na obiekt. Z relacji tych, którzy usiedli wśród miejscowych, wiemy, że noże na trybunach Cracovii to już niemal tak powszechny gadżet, jak na innych stadionach klubowy szalik. /mb/ "
To co przeczytalem jest poprostu Śmieszne - Przeciez to parodia
a najlepsze jest to: "Mimo zakazu do Krakowa udało się kilkudziesięciu fanów Pogoni. Części z nich udało się dostać na obiekt. Z relacji tych, którzy usiedli wśród miejscowych, wiemy, że noże na trybunach Cracovii to już niemal tak powszechny gadżet, jak na innych stadionach klubowy szalik. /mb/"
nie dość ze palanty złodzieje i krentacze ufajdane Ptasim gównem to jeszcze konfidenci.
Pisze to w strasznych nerwach jak widze co wyczynia ten Je**** PZPN oraz klub pogoń staraja sie odwrocic kota dogóry ogonem byle by sprawa sedziowania i meczu nie trafila do komisjii. Zamiast szumu wokol sedziego chcia odwrocic uwage na jakies Nieprawdziwe zeczy. Nie mam slow.
-
-
Parodia.
A ja mijałem Baniaka w tunelu po konferencji. Szedł z Pieniążkiem a za nimi 5 ochroniarzy !
Więc moge śmiało powiedzieć że to wszystko brednie ...
ja mowie to co wyczyniaja teraz działacze pogoni ma na celu odwrocenie kota dogory ogonem zeby zwiesc uwage mediow od sedziowania(profesjonalnego) podczas meczu Cracovii z pogonia. Chca zrobisz szum wokol innej sprawy zeby zwieść media zeby PZPN mogl zatuszowac sprawe i myśla pogoni mozna na tym jeszcze wiele zyskac sądząc sie z nami!
Niestety ale ZERO szacunku dla Baniaka i Ptaka jeżeli to nie kaczka dziennikarska!
No ale czego się było po Ptakach spodziewać. Grali ze świadomością ,że mają sędziego, kosili niemiłosiernie. Na koniec takie łajdactwo. ZERO SZACUNKU!
Moim zdaniem zawital tutaj ewidetny przekret.
Widać nie ma żadnej szansy merytorycznego obronienia sędziego. PZPN-owcy i Ptak z Baniakiem zabrali sie za ataki na Prezesa i Klub.
Osobiście widziałem krążącego z uśmiechem na ustach trenera Baniaka
i innych Pogoniarzy z insygniami klubowymi na piersi , między kibicami Cracovii po meczu , mówiącego życzliwe pocieszające teksty. Nikt mu złamanego złego słowa nie powiedział!!!! Powtarzam Zero Szacunku za dzisiejszy tekst z PS (chyba ,że to kaczka dziennikarska).
Niestety obawiam się, że to napewno nie jest kaczka dziennikarska. To samo co w przekręcie pisali dziś w Głosie Szczecińskim. Osobiście nie wierzę w to co Baniak mówi, on często ubarwia swoje wypowiedzi. Pozostaje mi tylko wierzyć, że mecz był czysty, jednak trudno mi to sobie wyobrazić, kiedy obie strony nawzajem się obwiniają o rzeczy, które nie miały miejsca.
X-pert pozdro dla ciebie.
Widze ze was takze dziwi ta sytuacja.
Mnie wyrwało z butów.
Ale gdzie siedzieli ci ludzi z Pogoni że widzieli tyle noży ???
Może jeszcze razem z JG ...
A może u nas każdy piknik ma nóż (plastikowy do krojenia kiełbasek...)
X-pert - ale o co my WAS obwiniamy???
poza konfabulacjami Baniaka i Ptaka - no ale to nius z dzisiaj
Najprawdopodobniej przekręt sportowy wziął materiały z Glosu. O "rzetelności" tej ostatniej gazetki wielokrotnie sie tu wypowiadalem.
Nie ma sensu podgrzewać napiętych stosunków między kibicami.
Natomiast dzialaczom i jednego i drugiego klubu radziłbym [b]wiadro lofdowatej wody na glowę[/b]. Stare polskie przysłowie mówi "Gdzie dwóch się kłóci tam inny korzysta".
Rozdmuchując aferę spowodujecie tylko to, że siedzące teraz cichutko Zagłębie (które to ewidentnie motywowało Żyrę) zmyje z siebie odiium handlarza.
Ręce opadają jak się czyta te brednie.
Reklamują się do tego w całej Polsce jako konfidenci.
Miś ale to widac że to ewidętny przekret i chca ta sprawe nagłośnic aby sprawa sedziowania poszła w kąt i mona o niej zapomniec. To maja na celu te pisma i skargi!
Tylko Pasy - nie, nie to mają na celu. Baniak to zaczł bredzić co mu Ptak po przyjeździe kazał. W pewnym celu. Ale innym. Nie napiszę jakim , bo i tak sytuacja jest juiż przegr(z)ana
Masakra wszyscy bylem na stronce tej calej ptakowi i rece opadaja zero szacunku dla tych co tam sie udzielaja....JAk sie czyta ze na sracovi burackim klubie pelnym mordercow kibice swietnej miejskiej pogoni widza pelno nozy to juz mnie dobilo....Ja chodze na Cracovie jakies 3 lata jestem na praktycznie kazdym meczu i w zyciu nie widzialem zeby ktos wyciagal czy mial noz na stadionie. W zyciu!!! a kibice ze szczecina raz byli i pelno nozy widzieli....masakra!!!
Maniex napisał(a):
> X-pert - ale o co my WAS obwiniamy???
> poza konfabulacjami Baniaka i Ptaka - no ale to nius z dzisiaj
>
Pan Żyro brał udział już w wielu dziwnych meczach. Nie wiem, bo nie widziałem meczu, czy to było ewidentne drukowanie, czy poprostu słabszy mecz arbitra. W skrótach zaprezentowanych w lokalnej telewizji można było doszukać się kilku prób wymuszenia karnego przez zawodników Cracovii oraz jednego, dwóch rzeczywistych przewinień piłkarzy Pogoni. Dlatego chciałbym wierzyć, że to był tylko słabszy dzień sędziego.
X-pert - dalej nie napisałeś o co WAS obwiniamy...
dla ułatwienia: polecam wątek konkursowy....
BTW - czy moge prosić o bana dla śledzia? mam wrazenie, ze sie prosi....
Jeśli ktoś oglądał retransmisję albo nagrany mecz jak ja ,to słyszal słowa wykrzyczane do mikrofonu Polsatu przerz dziennikarzy ze Szczecina....
Dziennikarz krzyczy do mikrofonu bluzgi na Cracovię....wyzywając od najgorszych....
Więc nie dziwmy się że tak napisali...
A swoją drogą to szkoda,że wtedy nie zostały ich ryjki obite.
GORZKI ten tekst... myślałem że tylko przewodniczący SAMOOBRONY potrafi tak kota ogonem obracać - ale widać nie tylko... zresztą teraz wiadomo dlaczego ta partia ma największy elektorat w pomorskim :)
o wiele lepszy jest tekst z tego linka http://www.teraz.pasy.net/2004/04-05/040524-03rozm.htm to dopiero PARODIA
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)