to przytocze tu fragment opisujacy mecz Lech - Legia .Mysle ze czas skonczyc z pieniactwem (który tez mi sie udzielił na forum ) dzieli nas z Pogonia wszystko ale łączy miłość i oddanie dla własnego klubu wiec przynajmniej pokażmy ze mozemy sie zachować OK to bedzie najlepszy pstyk w nos PZPN no i Policji .
Piłka dla kibiców. Cud prawdziwy!
Po pierwszym finałowym meczu 50. edycji rozgrywek o Puchar Polski można by z afrykańska zauważyć: "Polska - ciekawa kraj!". Oto na szczelnie wypełnionym stadionie przy Bułgarskiej usiedli obok siebie - szczerze do tej pory nienawidzący się - kibice Lecha i Legii. Pierwsi w olbrzymiej większości, drudzy - w liczbie około 300. I co? I nic! Żadnych zadym, żadnego lżenia rywali. Każdy, tak jak potrafił najlepiej, dopingował swój zespół. Nie sam mecz, dobry zresztą, a momentami wręcz porywający, okazał się tym razem najważniejszy. Tradycyjni antagoniści w proteście przeciwko bezdusznym, administracyjnym decyzjom wznieśli się nad podziały. I udowodnili, iż znana prawda o tym, że "piłka nożna jest dla kibiców" to nie slogan bez pokrycia. Z obydwu stron wykonano ileś tam gestów, które jeszcze przed kilkoma dniami wydawały się niemożliwe. Kiedy trzy kwadranse przed meczem na płytę boiska wybiegli na rozgrzewkę bramkarze Legii, powitały ich brawa! Gdy wyszli pozostali piłkarze stołecznej drużyny, nieliczne gwizdy natychmiast utonęły w powodzi braw. Szok dla tych, którzy oglądają mecze Lecha i Legii od pół wieku. Cud prawdziwy!
Gdy na stadionie pojawili się sympatycy Legii, ich też powitały ich brawa. Fani gości nie pozostali dłużni. Usłyszeliśmy z ich strony okrzyk: "Lech! Lech! Szacunek". A potem wywiesili dający do myślenia transparent: "Warszawa - Poznań. Wszystko nas dzieli. Jedno łączy". - Postaramy się tym samym odwzajemnić w Warszawie - zapowiedział opiekun stołecznej drużyny, Dariusz Kubicki.
Atmosfera z trybun udzieliła się piłkarzom i szkoleniowcom obydwu drużyn. Nie był złośliwych fauli, grano fair. [...]
-
-
jeśli bedą kibice Pogoni to
Jeśli będą kibice Pogoni to napewno nie w barwach więc nic im nie grozi ...........................
a jesli beda w swoich "chodnikach" to co?? bic czy nie? ucierpi na tym widowisko sportowe!!
Ja jestem za tym żeby nie bić ale nie wiem ilu myśli tak jak ja ..............
Wątpie a żeby ktoś wyrwał sie w barwach Pogoni na stadion
ja tez mysle zeby lepij sie nie bic!! a wszystko jest mozliwe!! ale przekrzyczymy ich jak by co!! nie bedzie tak jakk w szczecinie!! caly krakow uslyszy!! kto dzis wygra mecz? PASY! kto? PASY! kto? PASY PASY PASY! do boju do boju.... i proponuje tak zrobic na poczatku meczu!!
Po przyjeciu Legii przez Lecha zacytuje Dominika:
"Da sie?? Da!"
I tak samo chcialbym zacytowac po jutrzejszym meczu...
Pogoń podobno ma zakaz za hooligańskie wybryki, a typ na podbeskidziu mówił że w szczecinie w tygodniu przychodzi 18 tys, więc albo przyjedzie cała masa, albo nikt.
zobaczymy juz niedługo !
Pozdro !
Podoba mi sie zachowanie Lecha i legii w tym akurat przypadku,to jest cos niesamowitego...jednak na reklamie adidasa nie klamali=) (niemozliwe nie istnieje)
[quote] jeśli bedą kibice Pogoni to[/quote]
niech sie paluja.
O!
Rozumiem, że Pan Bóg ma na świecie różnych lokatorów. Ale chyba nie przypuszczał, że istnieją takie osobniki, jak niejaki Fikus. Trochę sobię pofikuśiował, ale gdzie jest moderator?. Byłbym wdzięczny za usunięcie tego dzieła twórczego.
o której otwierają kasy
Dobra Fikus... Wygrałeś.... Jesteś najlepszy......
Ale q**** nie rob tego więcej.... to przeszkadza...
Ja jestem za takim zachowaniem jak Lech.
Cala Polska zobaczyla by ze umiemy sie zachowac a nie jestesmy mordercami.
+++ONLY PASY CRACOVIA+++
Pewnie 3/4 będzie nas chwalić, a takie ku**y jak wiśła bedą muwić, że sie ich przestraszyliśmy.
BĘDĄ na pewno... z tego co wiem incognito - ale może będzie też zorganizowana grupa - ale wtedy wejdą po rozpoczęciu meczu :)
...albo na drugą połowę się pojawią? Takie rzeczy się już nieraz na Kałuży zdarzały - że kibice drużyny przeciewnej pojawiali się w trakcie spotkania :)
PRZYPUSZCZAM, że dlatego klub zachęca do wcześniejszego wchodzenia na stadion - by zapobiec ew. niespodziankom :)
JESTEM za tym by ich OLAĆ... wogóle ich nie zauważyć :)
Jak będą kibice Pogonii to... jeśli będą chodzić po stadionie to dostaną po mordzie. To nie jest ŁKS który w ramach odpustu będzie miał takie a nie inne prawa u nas na meczu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)