Cracovia i Legia walczą o napastnika
Walcząca o awans do ekstraklasy Cracovia jest zainteresowana pozyskaniem króla strzelców ligi cypryjskiej Łukasza Sosina – informuje "Sport". Napastnika Apollonu Limassol chce również Legia Warszawa.
Wychowanek krakowskiego Hutnika, który występował także w Cracovii, Wiśle i Odrze Wodzisław, jest w trakcie negocjacji z drużyną "Pasów".
"Rozmawiamy z tym zawodnikiem" – potwierdza prezes Cracovii Paweł Misior. – "W przypadku awansu do ekstraklasy przydałby się nam tej klasy piłkarz".
Kolejnym zawodnikiem, który znalazł się na celowniku krakowskiego drugoligowca jest Marek Zając. Były gracz Akcabatu Sebatspor powrócił już z Turcji i rozpoczął rozmowy z Cracovią.
-
-
Polowanie czas zacząć
hmmm ciekawe
I nie tylko tymi zawodnikami interesuje sie Cracovia :)
czy twój prywatny firewall mógłby przepuściś troche informacji na ten temat choćby na mail'a :)
NA FORUM WSZYSTKO wszyscy sa ciekawi :)))
Tylko po co nam potrzebny zgrany rep zając.Nigdzie go nie chcą to u nas chce dograć do emeryturki.Żenada!!!!.
To co powiesz o Kazku?
Ręce (posty) precz od Kazka, toż to święty człowiek :D:D:D....
Najpierw trzeba zdobyć I ligę a następnie myśleć o wzmocnieniach. Taką to kolejność ustaliliśmy siedząc na osiedlowej ławeczce popijając tanie winka, zakupione za wcześniej oddany złom do pobliskiego skupu! Polej Tadziu polej i nie przejmuj się nic!!!!!
Sądzę, że forum może służyć tylko i wyłącznie do komentowania pojawiających się informacji prasowych lub faktów juz dokonanych (o wzmocnieniach, kupnach, sprzedażach). Wszelkie inne "chwalenie się" w stylu: ja wiem i nawet powiem - nie powinny mieć miejsca! Pamiętacie lamenty o "wyciekach" itp.? A przedwcześnie podany zamiar zbyt często okazuje się "niespełnionym faktem"..... jak to mawiali starożytni: "tisze jediesz, dalsze budiesz"
i w związku z tym dwie piosenki.... :):):)
Sza, cicho sza - czas na ciszę
Po cichu. Po malutku cichu
A mamy jeszcze kiełbasę od Fitka. POZDRO DLA KUMATYCH. A jak się ściemni to bengale jeszcze odpalimy mamy jakieś siedemnaście sztuk, chyba że psy nam nie pozwolą, to wtedy atak odeprzemy i krzyczymy zostaw kibica.....
Nie zalezy to, i nigdy nie bedzie zalezec ode mnie- ale naprawde nie chcialbym w naszym klubie grajkow pokroju zajaca. Jest tylu dobrych Węgrów :))))))))))))
ferenc puskas na ten przykład.........:-)))))))))))
Co do transferow:
-Sosin jak najbardziej.
-Zajac-bleeeee:/
Rozmowa red. Janusza Kozioła z Łukaszem Sosinem
===
Nie wystraszyli się
Wśród klubów, które zaproponowały kontrakt królowi strzelców ligi cypryjskiej (21 goli w lidze i 5 w Pucharze Cypru) Łukaszowi Sosinowi grającemu w Apollonie Limassol jest walcząca o miejsce w polskiej ekstraklasie Cracovia. Sosin po rozmowach z prezesem ,Pasów", Pawłem Misiorem, powiedział że ten nie wystraszył się wymaganiami finansowymi piłkarza i do środy ma mu dać odpowiedź czy temat kontraktu będzie kontynuowany. Podstawowym warunkiem przejścia Sosina do Cracovii jest awans drużyny do I ligi.
- Wiadomo, że lepsze rozeznanie co do przyszłości tych rozmów będziemy mieli po meczu Cracovii z Pogonią - mówi Łukasz Sosin. - Niestety nie zobaczę tego spotkania, bo muszę na 3 dni lecieć na Cypr, gdzie odbieram nagrody dla najlepszego zawodnika tamtejszej ligi oraz dla króla strzelców. Ale w środę wracam do kraju i wtedy pewnie spotkamy się z prezesem ,Pasów".
- Kiedy z Cypru dochodziły wieści o twoich sukcesach padały sugestie, że na pewno przenosisz się do Maccabi Hajfa. W Izraelu już cię nie chcą?
- Chcą, ale od pieniędzy ważniejsze jest bezpieczeństwo. Maccabi podtrzymuje ofertę, natomiast ja po rozmowach z rodziną uznałem, że nie powinienem teraz przeprowadzać się w ten rejon świata. To nie byłoby rozsądne. Mam też propozycje z Turcji, Grecji i czołowych klubów cypryjskich, ale przyznam, że ciągnie mnie do Polski, gdzie poza Cracovią oferty złożyły mi Legia i Dyskobolia. Jest w czym wybierać, trzeba tylko wybrać mądrze. Prawda jest taka, że mam jeszcze przez rok ważny kontrakt z Apollonem i nigdzie nie muszę się przeprowadzać za wszelką cenę. Za rok będę przecież miał już kartę w ręku i to byłaby korzystna dla mnie karta przetargowa.
- Kiedy przechodziłeś z Wisły do Apollonu podobno kosztowałeś 250 tys. dolarów. Teraz ta cena będzie dużo wyższa?
- To zależy od człowieka, który teraz jest właścicielem mojej karty i od Apollonu. Ale na pewno będzie to kosztowało więcej. Natomiast co do moich zarobków, to chciałbym, żeby były wyższe niż na Cyprze. Kiedy powiedziałem prezesowi Cracovii wokół jakiej kwoty mogą się toczyć negocjacje przyznał, że to jest dużo, ale się nie wystraszył. Myślę, że to nie pieniądze stanęłyby ewentualnie na przeszkodzie w sfinalizowaniu tej umowy. Cracovia musi najpierw być pewna awansu, a potem musi mieć jakiś plan zakupów, bo przecież jeden transfer nie uczyni z niej czołowego klubu polskiej ligi. A ja chciałbym grać w drużynie, która walczy o europejskie puchary. Wiem, że Cracovia ma ciekawe plany i pieniądze na ich realizację, a z kolei dla mnie powrót do Krakowa zawsze będzie interesujący. Dlatego nie spieszę się z odpowiedzią Legii czy Dyskobolii, te rozmowy z ,Pasami" są co najmniej równie ważne.
Źródło: Janusz Kozioł - Gazeta Krakowska
to on czy Bernas zdobył piękną brame grając w Cracovii ?????????????
coś chyba było ze 30 metrów
ehh ta skleroza :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)