Zainteresowane strony już tę ściągawkę mają ułożoną od tygodni!
-
-
Wystarczy wygrać wszystko (7 lub 9 meczy pod rząd)
ja mysle ze wariant 4b nie jest mozliwy! Pogon nie po to grala przez caly sezon zeby na koniec rozdac punkty i walczyc (ryzykowac!) w barazach. Spokojnie wiec jesli zdobedziemy 12 punktów awansujemy przynajmniej na miejsce barazowe!!
4 dni później
Z mojej spiskowej teorii końcówki ligi - patrz wpis z 25.05. 14:55 - pierwsza pomyłka - jednakże niewiele zminiająca całość.
Mianowicie Stasiak nie wygrał z Radomskiem, lecz zremisował (i to w ostatniej minucie). Czyżby ktoś ich chciał "przytrzymać"?
Wobec tego tabela się po następnych kolejkach zmieni :
po kolejce 32
tabela:
góra:
Pogoń 60
Lubin 57
KSC 54
Bełt 53
Szczak 51
Radomsko 46
dół:
ŁKS 39
Ruch 35
P.B.B. 34
Jaga 33
------
Arka 31
Piast 30
Stasiak 28
Tłoki 24
po kolejce 33
tabela:
góra:
Pogoń 61
Lubin 60
KSC 57
Szczak i Bełt 54
Radomsko 46
dół:
ŁKS 39
Ruch 38
P.B.B. 37
Jaga 33
------------
Stasiak 31
Arka 31
Piast 30
Tłoki 24
po kolejce ostatniej:
Pogoń 62
Lubin 61
KSC 57-60
Szczak 54-57
Bełt 57
Radomsko 46
dół:
ŁKS 39-42
Ruch 38
P.B.B. 37-40
Jaga 36
---------
Arka 34
Piast 33
Stasiak 31
Tłoki 24
baraże o I ligę
ktoś z I ligi - KSC lub Szczakowianka
baraze o II ligę
Arka - Heko Czermno/Stal Rzeszów (coś mi śmierdzi, że raczej Heko - niezły kabaret)
Piast - Unia Janikowo (raczej)
Stasiak - Śląsk (nikt na Śląsk nie chce trafić a Stasiak się jednak załapał)
Tłoki - Radomiak/Kozienice/Gwardia W.
Obym się dalej i to więcej mylił.
Radomsko samo siebie chciało "zatrzymać" - piłkarzom kończą się kontrakty, szukają sobie nowych miejsc pracy a dotychczasowy pracodawca wisi im z kasą.... więc .....
tylko w sumie jaki interes w remisie miał Stasiak, przecież ten remis im na zdrowy rozum nic nie daje.
stawiam jako pewniak: Radomsko - Ruch - zwycięstwo gości
Tak jak w moich typach sprzed kilku dni!
fiufiu no ladnie DZieki za info, i nie martwcie sie zapewne awansujecie :)
ŁKS!
]---D
O Bożeeeno! Co wy tu wyrabiacie Cracusy!?!? Magia liczenia widze że ogarnęła biało-czerwoną część Krakowa wedle zasady "kochajmy się jak bracia - liczmy się jak żydzi";-)))) Ale niemartcie się - te Wasze obliczenia już szlak trafi jak intercity z Jaworzna wparuje 12 czerwca na ul. Kałuży i rozwali ten nadmuchany balon co zwie się Cracovia. I już widzę to forum gdzie będziecie sobie wyzywać wszystkich od złodzieji, aferzystów, porozwiązujecie wątki spółdzielni a trudno Wam będzie stwierdzić że tak naprawde to Wy NIEMACIE DRUŻYNY na I ligę! Więcej szczęścia i bramek zdobywanych niebywałym trafem niż składnych akcji i określenia jakiegoś charakteru gry drużyny. Ale dobra nie będę więcej pisał bo już czuje co się zaraz będzie działo po moim poście.
P.S A w najbliższej kolejce to Zagłębie musi wygrać z Bełchatowem...
wichura, Szczakowianka w tamtej rundzie miała formę, a teraz ma przebłyski. Cracovia u siebie nie przegrywa, zapamiętaj to sobie chłopcze:).
Fenix to gratuluje Ci wiedzy na temat Szczakowianki... Dzięki że chcesz edukować np. mnie bo jesteś częściej na meczach niż ja-)))) No a co do przebłysków to faktycznie na 10 ostatnich meczy 9 zwycięstw i jeden remis to świadczy o tych przebłyskach...
No i super że nazwałeś mnie chłopcze - czuje się przynajmniej 10 lat młodziej!
wichura, Szczakowianka zasługuje na pierwszą ligę, naprawdę macie dobry skład, ale niewiem czy nas będzie wam tak łatwo przeskoczyć. Cracovia jest głównie drużyną swojego boiska.
Naprawdę w tej rundzie Szczakowianka gra w kratkę. W tamtej rundzie byliście bezapelacyjnie najlepsi. Teraz mysle, ze najlepszą drużyną jest Pogoń, gra najrówniej. W Jaworznie wam było ciężko nas pokonać, w Krakowie będzie wam jeszcze ciężej, chodź wiadomo macie szanse:).
Internetowym napinaczom mówimy NIE! Jak będzie okaże się za dwa tygodnie, ale wchodzenie z "gumiakami na dywany" przez jakieś huragany budzi uzasadnione zdziwienie. My mamy dużą szansę, Jaworzno tylko nadzieję...
Choć naprawdę mam dużo dla nich podziwu. Za te -10 pktów i to, że mimo tego nadal mają tą swoją nadzieję. Mają dobry skład, ale są jakby bez przyszłości. Nawet jeśli wejdą (w co wątpię) ich perspektywy wobec braku funduszy są marne. Nie mówiąc już co stać się może gdy nie wejdą.
[img]http://cracovia.strefa.pl/sygnaturki/emoty/7_love_ksc.gif[/img]
Gościu skąd Ty masz takie wiadomości,że Szczakowianka nie ma kasy???Otóż powiem Ci jedno:jeśli okaże się,że Jaworzno wejdzie do ekstraklasy(oczywiście jestem o tym przekonany:-),to sponsorzy i to poważni już są(dla nie wtajemniczonych firmy z branży energetycznej i ubezpieczeniowej).
Lepiej sobie spojrzyj na Wasz "stadion"-wogóle kto dał Cracovii licencję nawet na drugą ligę,skoro nie wpuszcza się kibiców przyjezdnych???
ps.obiektywnie patrząc po grze obu drużyn to my mamy ogromną szansę,a Wy tylko nadzieję
buldog. Wierzcie dalej w te bzdury co opowiada towarzysz Fudała :) o sponsorach. Zresztą, Wy mozecie wierzyć. Dziwne tylko, że Wasi kopacze są tak inteligentni, ze w to wierzą;). Niemniej sponsor nie pomoże. Wiśniewski juz kreci z Pogonią, Bledzewski z Auxerre, Iwański z Wodzisławiem, a Król wraca do Amiki. I to wszystko nawet wtedy gdyby udało się wam wejsć. O tych nieco słabszych nie mowię
A co do stadionu. Akurat [b]Wy[/b] mie macie prawa się przyczepiać. Gracie na stadionie Victorii Jaworzno przekabaconym na "miejski" (moje gratulacje;), a na Wasz to nawet na B-klase licencji byście nie dostali (nie wiem jakim cudem pzpn zgodził się aby rozegrać tam 4 mecze II ligowe
PS: Szacunek za to, ze nie lizecie tylka tzw. pzpn-owi
No właśnie DLACZEGO NIE WPUSZCZACIE PRZYJEZDNYCH? Czyżby to było to o czym pisze fenix? Nie wpuszczacie tylko dlatego by patrzeć jak wasi piłkarze wygrywają kolejny mecz u siebie i zakazać obiektywnego spojrzenia kibiców przyjezdnych na ten mecz? Fenix tu się zgodzę że Cracovia jest drużyną własnego boiska ale jeśli już patrzysz w tabele to sprawdż która ekipa drugoligowa jest najlepsza na wyjazdach! No a z tą grą w kratkę Szczakowianki to naprawde nie wiem o co Ci chodzi?
Pas o pieniądze i fundusze Szczakowianki to się już martwiliście na tym forum w momencie jak bałwany z miodowej wyrzucili nas do II ligi. Ta drużyna miała się rozpaść, Fudała miał iść siedzieć, zawodnicy uciekać do lepszych drużyn itd. i co z tego wynikło? Otóż to że powstała sportowa spółka, poukładano finanse, pospłacano długi, zajęto się sprawa stadionu i zawodnicy w klubie POZOSTALI. I funduszy naprawde NIE BRAKUJE.
A z tych co już odeszli to szkoda tylko Wolańskiego bo chyba przyznasz że Przytuła to tylko statysta... - ale to osobny temat
P.S A co do wchodzenia z "gumiorami" na wasze forum to odśwież troche tematów i sprawdź jak wy "jeździcie po Szczakowej"....
Ty się o Cracovię nie martw, ona sobie jakoś poradzi. My się nie boimy tego, że Szczakowianka wejdzie do pierwszej ligi, bo jej się to należy. Istotnie macie "pakę" zbyt mocną na II ligę, ale dlaczego jesteś taki napięty? Spoko jeszcze tylko dwa tygodnie i co? Sam wiesz! Nic! Wygra PZPN, którego ręka opaczności czuwa nad wami, a nad nami też! A jeśli chodzi o waszą zamożność - to super. Gdy nam braknie pieniędzy to już wiem od kogo będziemy pożyczać. Być może nawet stadion nam odnowicie. A co będziecie dziada udawać skoro was na taaaaaaaaki gest wielkopański stać!!!!!!!!!
Wirtualni sponsorzy? Cracovia ich zna od kilkunastu lat. Myślę jednak, że Twój obiektywizm rodził się w krzywym zwierciadle. Jest doprawdy kilka trudnych warunków do spełnienia, od których zależą szanse Jaworzna. Wygrana w Krakowie może nie wystarczyć... A dla Cracovii może się okazać cennym nawet remis... Zobaczymy jak będą wyglądać Wasi sponsorzy jeśli nie wejdziecie do I ligi.
Swoją drogą, dlaczego nie prowadzicie "swoich" dyskusji na SWOIM forum, tylko szpanujecie na naszym?
P.S. Obiektywnie patrząc po grze obydwu drużyn, to Wy macie tyle samo punktów co my, ale jednak jeden mecz więcej... Doprawdy trudno będzie z 57 punktami dobijać się o I ligę.
Musicie się dobrze sprężać .........tylko żeby smrodu po was nie było
Wielkie g....!
cóż - szczakowiance nalezy się awans znacznie bardziej niz "wielkiemu" zaglębiu, co pokazały mecze brezpośrednie :). Nie miałbym nic przeciwko kolejności:
1. Pogoń
2. Cracovia
3. Szczakowianka (w końcu zaprawiona w barażach, to da sobie radę :)
ale niestety na coś takiego wielkie zagłębie jest za bogate i mecz od Pogoni w ostatniej kolejce "wyżyruje" (nie zdziwiłbym się gdyby ten mecz sedziował tenże świetny pseudosedzia:)
Szkoda mi was, kibice Cracovii - was nie interesują mecze, tylko to kto sprzedał, a kto kupił.
Tak było w III lidze i stąd to tutaj przyszło? Po co wy chodzicie na mecze i jeździcie na wyjazdy? Nie lepiej zasiąść przed komputerem i dalej biadolić?
Najbardziej medialny i jednocześnie najbardziej biadolący, szukający wszędzie winnych własnych niepowodzeń, nieumiejący przegrywać, obwiniający za swoje porażki wszystkich dookoła.
Czy tacy są kibice Cracovii? Niestety, ale chyba tak. Dalej III liga.
I niech tak zostanie - II liga to i tak za wysoko.
No i coście narobili? Zabrał zabawki i poszedł sobie.
[img]http://kynologia.gorzow.pl/galeria/templates/default/smiles/blue_icon_cry.gif[/img]
chyba się zapłaczę z tego powodu :))). Lubię dyskutować, ale nie z ludźmi niereformowalnymi. A kolega od wyzszej szkoły makdonalda w tesko niestety taki jest
żal mi go
BTW: na forum Zaglebia ozywiona dyskusja na temat meczu z Bełchatowem.
http://www.zaglebie-lubin.pl/forum/viewtopic.php?t=211
Oprócz przeklejonej wypowiedzi Kurasa i ciekawej analizy microsa - w tej chwili aż trzy wpisy
Wyobrażacie sobie, wy "III-ligowi" kibice co by sie działo u nas na forum przed takim meczem?
więc chłopina chcial sobie pogadać. Ale zapomniał o podstawowej zasadzie "w gościach bądź grzeczny"
Wiadomość zmieniona (01-06-04 01:21)
aha, po lekturze tej analizy microsa być moze rzeczywiście lepiej wygladałoby zwycięstwo Bełchatowa.
Ale... chociaz micros analizy ma niezle raz już się - niestety pomylił, a szkoda :). Tutaj:
http://www.zaglebie-lubin.pl/forum/viewtopic.php?t=78
Widocznie mamy lepszych moderatorów, którzy nie pozwalają napisanie głupot. . Wy bijecie pianę w kółko o tym samym, najchętniej winiąc za wszystko sędziów i "sprzedawczyków". Nie zauważacie, że Polarowcy od których się wszystko zaczęło jednym tchem obok Zagłębia wymieniali też Cracovię i Pogoń jako kupujących. Więcej krytycyzmu wobec siebie Panowie!
Na koniec powiem Wam, że Pogoń wcale jeszcze nie może być pewna nie tylko pierwszej pozycji ale nawet miejsca w barażach.
Ludzi ale Wy wszyscy macie problemy. Pożyjemy zpbaczymy. Przy tym ukłądzie tabeli może zdarzyć się wszystko.
Głupcze udający mędrca, jesteś żałosny. Przestań tu smrodzić!
..ja proponuję po raz kolejny: zawiesić rozmowy...
.....dla co bardziej nerwowych: kupcie dziecku na DD piłkarzyki na sprężynkach i rozgrywajcie wszystkie mecze następnych kolejek:):):) a jak ktoś może, to niech nawet do tego czasu rozegra te mecze w np. FIFA2004
:):):):)
Najbardziej to mnie sie podoba Mis. Chlopak z duzego miasta, jakim niewatpliwie jest Krakow. Mis nie lubi jak ktos wpisze cos , co mu sie nie podoba lub z czym sie Mis nie zgadza. Mis nie gada z ludzmi glupszymi od siebie ( tzw. niereformowalni ) . Mis wie wszystko, jednakze nie ze wszystkimi chce sie tym dzielic. Mis zna struktury Tesco , Mc Donaldsa, a nawet slyszal o czyms takim jak Wyzsza Szkola! Tego ostatniego pewnie polowa wpisujacych sie nie zna . Wiec Mis jest swego rodzaju przewodnikiem, mediatorem, narratorem, katetycznie za siebie i innych oceniajacych ,, gosci ". Mis jest wrazliwy, czasem placze z roznych powodow, najczesciej krytyka jego ,, Pasow". ,,Pasy" sa tez jego- pamietajcie o tym. W swej dobroci czasem sie nimi dzieli. Mis jest entuzjasta i czlowiekiem o bogatej wyobrazni. Wie zatem co by sie dzialo, przed takim meczem jak srodowy w Lubinie. Mis jest oczytany, zna podstawowe zwrotu grzecznosciowe, a takze maksymy ludowe. W kilku slowach Mis jest nie do ruszenia. Nie bede wiec podwazal jego autorytetu, ktory dla wielu z was jest niepodwazalny. My na Forum nie mamy takiego Misia. MOze dlatego, ze nasze miasto ma 100 tys mieszkancow i u nas sie jeszcze taki nie narodzil albo nie ujawnil. Pocieszajace jest to , ze Mis oglada nasze forum. Nawet je czyta. Moze kiedys wpisze sie sam, osobiscie, na czym pewnie zyska i On i My. On nowych fanow, My Slowo Poznane. Zyczmy wiec Misiowi powodzenia w jego trudnej misji dzwigania kapitolu madrosci i oby szybko sie nie zniechecil
Wielu ludzi z Polski chcialoby Waszego awansu. Ze wzgledu jednak na waszych poprzednikow z przed kilku lat. NIe dla Was. Nie jestescie w stanie udzwignac ciezaru odpowiedzialnosci , jakim jest samoedukacja. Nie umiecie wiec dyskutowac na pewnym poziomie. MOze juz swoja glupota odstraszyliscie wszystkich tych, ktorych wpisy byly ty na granicy mozliwosci inteligencji forum. Pamietajcie,ze Cracovia, to w duzej czesci pilkarze i dzialacze, lecz takze i wy. Robiac im taka ,, reklame " sami sie powoli niszczycie. Mam nadzieje , ze po przeczytaniu tego stac was bedzie na naprawde inteligntna dyskusje , a nie prostackie teksty. Bo porownujac oba fora niczym pozytywnym sie od ,, Bulbina " (Z-(glebia) nie roznicie. Only ZAGLEBIE LUBIN.
nie pozdrawiam , bo po h..
Wiadomość zmieniona (01-06-04 14:09)
Stanisławie, Aleksandzre Małachowski i Jarugo - Nowacki (w jednej osobie) polskiej piłki nożnej... pozwól, że zacytuję: "Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów." ...czy na odwrót... a jeden ch.. (a nie h..)
patrze i się załamuje czytam i to wszystko mnie przeraża.
alkatraz przybył tu aby obrazac no coz wolno mu bo to wolny kraj.
Jednak do czego to nas doprowadzi do tego ze potem my was na waszym forum bedziemy obrazac???? To jest nienormalne !!!! Poczekaj do konca rozgrywek. My wierzymy, my wiemy że awans czeka musimy wygrywać i tyle Wy też wiec niech kazdy robi co trzeba a na koniec sezony przekonamy sie kto jest wielki
my na tym forum bedziemy wierzyc ze Pasy
POZDRAWIAM (bo tak nakazuje kultura:)
Alkatraz nie przybyl tu by obrazac, bo nie czuje takiej potrzeby. Alkatraz chcial po prostu Wam uswiadomic, ze nie tylko Wasza druzyna tworzy Polska pilke nozna, lecz wiele, wiele innych. Wkurza mnie tylko jedno, mianowicie, jesli ktos pochodzi z Krakowa, to nie znaczy , ze jest lepszy czy madrzejszy od kogos z Lubina. Szyderczy ton waszych wypowiedzi odbieram jako przejaw kompleksu malego pisiorka i niespelnionych sportowych abicji. Dla mnie Craxa moze wejsc, oby tylko nie kosztem Zaglebia. I tyle w tym temacie. Jesli zas chodzi o kupowanie meczy, to najpierw patrzcie swemu klubowi na rece , a potem innym.
Drodzy Tacy Dwaj; Rozbawilo mnie to, cyt :Stanisławie, Aleksandzre Małachowski i Jarugo - Nowacki (w jednej osobie) polskiej piłki nożnej... " fajnie , ze znacie sie na polityce i wogule na bierzaco ze sprawami Polski, no ale jakos nie moge tego zrozumiec. Przeanalizowalem swoj post i tylko te zdanie dotyczylo pilki noznej , cyt :Pamietajcie,ze Cracovia, to w duzej czesci pilkarze i dzialacze, lecz takze i wy. Robiac im taka ,, reklame " sami sie powoli niszczycie." Wiec jesli na podstawie tego nazwaliscmnie imionami w./w politykow i dodaliscie rodzaj specjalizacji- pilka nozna , to ja Wam gratuluje. To tak, jakbym wszedl na www.agrohandel.pl i napisal frytki to : pokrojone kawalki ziemniaka zrobione na oleju, a taki ktos ja Wy nazwal by mnie nie wiem Ministrem Agrogospodarki. No pewnie myslicie ze tak sie wybiera ludzi na takie stanowiska. Kurcze , nastepnym razem jak cos bedzie pisac , pomyslcie nad tym ,popytajcie sie nawzajem lub zapytajcie kolezanke z Gimnazjum
nie mialem ochoty sie wtracac, ale kompleks malego pisiorka mial ten gosc, ktory Wam postawil stadion na 40 tysiecy ludzi, a rekord frekwencji to chyba jakies 15 tysiecy (na Milanie, niech zgadne).
Stasiu,
dzięki za zupełnie niezasłuzona laurkę :)
Wy rzeczywiście na forum nie macie [b]takiego[/b] Misia, macie jednak dziesiątki innych Misiów (roman_k, alex_fm, Staś_Alcatraz, MooN, itp.:)
Co do pilki - nie znam się na niej tak jak Ty, jestem jednak zwolennikiem jakiej takiej czystości w piłce. I jak Szczakowianka byla dla mnie do niedawna na samym dnie - tak za godną postawę w tym sezonie zaczyna powoli cześc szacunku odzyskiwać.
Odwrotnie - niestety - z Zagłębiem. Nie twierdzę, że wszystkie mecze kupiło, ale z Tłokami, StasiakNiewiadomoCo czy Piastem - te punkty czyste nie byly. O Polarze to nie ja, ale prasa ;)
Może wasi kopacze umieją sie mobilizować tylko na dobre druzyny.
Zresztą - [b]powinniście miec o 2 pkt mniej - bo tyle wywalczyliście na boisku (nie wnikam w jaki sposób)[/b], więc Wasz awans i tak czysty nie będzie. W cywilizowanym kraju po wycofaniu się druzyny - uznaje się jej mecze, a nieprzystąpienie do kolejnych karzew walkowerem. Ale to nie daje podstaw do machlojek z punktami i kartkami, a pzpn takie gierki uwielbia.
Pomijam już to, ze chcecie odebrać 3 pkt Szczakowiance, która na boisku wyraźnie pokazała Wam, gdzie Wasze miejsce w szeregu. Na pewno po przeczytaniu wpisu na oficjalnym forum klubowym (bo tylko na takim dyskutujecie) jakiś dzialacz już zadzwonił w tej sprawie do swoich kolesiów z pzpn
To, ze wygraliście szczęśliwie z Cracovią 1:0 nie zmienia faktu, że jesteście drużyną słabszą i z takimi zawodnikami nie macie się po co pchać do I ligi.
Wiem - macie bogatego sponsora, ale jakoś nie kwapi się do wzmacniania drużyny (jeden Pach wiosną wiosny nie czyni). Znacznie taniej niz podpisywać kontrakty jest wyżyrować mecze [bo nie ulega watpliwości, że to nie Pogoń motywowała żyrę, a Wy]
[b]P.S.: Moze byś nas lepiej zrozumial, gdybyś na awans swojej drużyny czekał ponad 20 lat, a po drodze Zaglębie pałętało się po III ligach. Moze byś nas lepiej zrozumiał, gdyby 4 lata temu Zagłębie było na dnie, a kibice Zagłębia poszli manifestować w obronie Swojego Klubu pod Urząd Miasta lub KGHM. Moze byś nas lepiej zrozumial, gdybyś miał trochę więcej lat [/b]
Wiadomość zmieniona (01-06-04 21:14)
ach ci pismacy
ciaglę coś przekręcają i wymyśłają :)
dzisiejsza Gazeta.pl nasz ulubiony red. WK
"Z Pogonią nikt nie będzie sobie robił krzywdy - dodaje proszący o anonimowość piłkarz Zagłębia."
Solidarni w Obronie Misiów - Misiu Walcz i dobij ich śmiechem.
I jak zwylkle do znudzenia:
I Liga dla miast od 100 kilo luda w górę.
Nawet McDundalk, Real i sto innych biedronek nie zmieni moich przekonań - futbol na wysokim poziomie jest zjawiskiem wielkomiejskim, czy się to komuś podoba czy nie. Inaczej to wszystko będzie prowizorką i tyle...
To są też poglądy niejakiego Gowarzewskiego i pewnie dziesiątków innych.
klaros - uważaj co piszesz. Bo jeszcze lubinianie to przeczytają i miast chodzić na mecze mnozyć się poczną jak króliki, i co wtedy będzie?
Oni się nie za bardzo mogą mnożyć, bo im arsen z wyrobisk płody deformuje... :)))
no to jescze gorzej. Bo przez ten arsen zmienia się w mutanty. I lubiński lud (każdy bez wyjątku) będzie miał od 100 kilo w górę :))))
Apeluję z uporem maniaka, podyskutujmy normalnie!
Staszek od Alkatraza wpisał się z wrodzoną swadą, ironią i odrobiną złosliwości jednak nikogo z Was nie obraził, nie popadajmy w obłęd.
Parę spraw chciałbym poryuszyć, więc po kolei:
1 Kupowanie/sprzedawanie meczów.
Osądzacie nas-Zagłębie Lubin-na podstawie artykułów prasowych. Tylko. Polecam Waszej uwadzae, że są one pisane przez jednego i tego samego człowieka, pana Brzozowskiego z "Gazety". Polityka "Gazety" w sprawach sportowych jest zaś taka: trzecioligowy Śląsk Wrocław gra mecz o pietruszkę relacja na rozkładówce, Zagłębie, Polar (grające w wyższej klasie rozgrywkowej) grają, w gazecie pojawia się ... wynik i składy czasem krótki tekst. To objaw sympatii w dziale sportowym "Gazety".
Obwiniacie nas za wszelkie zło w lidze, szczególnie "krzywdy" Waszego klubu, pamiętajcie że Cracovia też jes posądzana o kupowanie, (Polar, Bełchatów). Odrobinę rozsądku. Takie podchody pojawiają się zawsze na finiszu rozgrywek. Dla Was wszystkie bramki Zagłębia zdobyte w końcówce lub z karnego są podejrzane, co powiecie na Wasze bramki z Pogonią? Karny i 88 minuta, podejrzane? A Świstak z Podbeskidziem, 90 minuta? Jawny przekręt? A Jagiellonia i zwycięski gol z karnego? Nie popadajmy w obłęd. Mecz trwa 90 minut i w każdej można zdobyć zwycieską bramkę.
Sądzę, że zdecydowanie przeceniacie możliwości wyciągnięcia kasy z KGHM na lewe interesy. Jak każda spółka akcyjna jest on podglądany na bieżąco przez choćby akcjonariuszy, jako dojna krowa Skarbu Państwa jest pod szczególnym nadzorem.
2 Sporo ludzi piszących na tym forum nie potrafi wyartykułować sensownego zdania i klepie to co poprzednik napisał. Nie jest to oczywiście specjalność fanów Cracovii, mało inteligentni ludzie są wszędzie, my jednak staramy się eliminować tego typu teksty. Dyskutować i mieć własne zdanie to przywilej każdego w demokracji (ustrój teoretycznie panujący w naszym kraju), robić to merytorycznie to sztuka, większość zadowala się obrzuceniem adwersarza paroma wyziskami i hasłami typu "Jebać Śląska" lub "Zagłębie kocham po grób" wpisanym koniecznie w barwach klubowych i mozliwie dużą czcionką. Obowiązuje to i u Was, choć przykłady są z mojego Forum. Pod to samo zjawisko podciągam dyskusje o arsenie(skąd akurat arsen?), którego zapewne jest u nas na dole nie więcej jak w Nowej Hucie na trawnikach i zależnościach między poziomem sportowym a ilością mieszkańców. Żenada której nie warto nawet komentować.
3 Na koniec parę słów do Misia:
Możesz rozwinąć myśli:
"powinniście miec o 2 pkt mniej - bo tyle wywalczyliście na boisku" O które 2 punkty chodzi?
"Pomijam już to, ze chcecie odebrać 3 pkt Szczakowiance, która na boisku wyraźnie pokazała Wam, gdzie Wasze miejsce w szeregu."
Chcemy odebrać? MooN, który zamieścił takie info jest Adminem strony, nie prezesem klubu i chyba nie wysyłał w tej sptrawie pisma do PZPN:) Idąc Twoim tokiem rozumowania Wam dla odmiany "miejsce w szeregu" pokazała np Arka. Dlaczego po porażce z 12 zespołem ligi śmialiście dalej walczyc o ekstraklasę? Ciekaw jestem, co by się działo na Forum Cracovii gdyby w Zagłębiu w meczu z Wami grał zawodnik będący w sytuacji Wisniewskiego? Kto w końcu protestował i namawiał inne kluby do bojkotu Szczakowianki? Czasem nie święta Cracovia? "Belki we własnym oku nie widzicie..." Więcej pokory Panowie i Panie.
"Na pewno po przeczytaniu wpisu na oficjalnym forum klubowym (bo tylko na takim dyskutujecie)"
For jest kilka, natomiast faktycznie najbardzie popularne ostatnio jest to na oficjalnej, nie rozumiem co to ma do rzeczy?
"To, ze wygraliście szczęśliwie z Cracovią 1:0 nie zmienia faktu, że jesteście drużyną słabszą i z takimi zawodnikami nie macie się po co pchać do I ligi."
Słabszą? Nie wiem jak się skończą rozgrywki ale na razie to:
2. Zagłębie Lubin 27 54
5. Cracovia 27 51
Wybacz ale o sile zespołu świadczy pozycja w tabeli, póki co to my jesteśmy silniejsi. Co do zawodników i 1 ligi to się mam nadzieję zobaczy. Niewątpliwie w przypadku awansu wzmocnienia będą niezbędne ale nie odmawiałbym tym chłopakom szans. Są zespołem przede wszystkim, mają ogromny potencjał i większość z nich jest w zasadzie u progu kariery. Pożyjemy zobaczymy.
"Znacznie taniej niz podpisywać kontrakty jest wyżyrować mecze [bo nie ulega watpliwości, że to nie Pogoń motywowała żyrę, a Wy"
Odpowiadamy jeszcze za upały w Afryce Równikowej, koklusz i produkcję krawatów Samoobrony. Chcesz przebić "Fakt" i "Super Ekspres"?
"P.S.: Moze byś nas lepiej zrozumial, gdybyś na awans swojej drużyny czekał ponad 20 lat, a po drodze Zaglębie pałętało się po III ligach. Moze byś nas lepiej zrozumiał, gdyby 4 lata temu Zagłębie było na dnie, a kibice Zagłębia poszli manifestować w obronie Swojego Klubu pod Urząd Miasta lub KGHM. Moze byś nas lepiej zrozumial, gdybyś miał trochę więcej lat"
Lepiej zrozumiał co? Wasze oskarżenia za wszystko co złego się Cracovii trafiło w tym sezonie? Negowanie i wysmiewanie wszystkiego co związane z Zagłębiem i Lubinem? Więcej, ze wszystkimi którzy wygrali z Cracovią albo przegrali z jej rywalami w walce o awans? Wybacz, nie zrozumiem.
PS Mam nadzieję, że Zagłębie wróci do ekstraklasy. Mam nadzieję że będzie też tam Cracovia. Piłkarsko i Forumowo.
Pozdrawiam
JasioJasio
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)