Zainteresowane strony już tę ściągawkę mają ułożoną od tygodni!
-
-
Wystarczy wygrać wszystko (7 lub 9 meczy pod rząd)
ja mysle ze wariant 4b nie jest mozliwy! Pogon nie po to grala przez caly sezon zeby na koniec rozdac punkty i walczyc (ryzykowac!) w barazach. Spokojnie wiec jesli zdobedziemy 12 punktów awansujemy przynajmniej na miejsce barazowe!!
4 dni później
Z mojej spiskowej teorii końcówki ligi - patrz wpis z 25.05. 14:55 - pierwsza pomyłka - jednakże niewiele zminiająca całość.
Mianowicie Stasiak nie wygrał z Radomskiem, lecz zremisował (i to w ostatniej minucie). Czyżby ktoś ich chciał "przytrzymać"?
Wobec tego tabela się po następnych kolejkach zmieni :
po kolejce 32
tabela:
góra:
Pogoń 60
Lubin 57
KSC 54
Bełt 53
Szczak 51
Radomsko 46
dół:
ŁKS 39
Ruch 35
P.B.B. 34
Jaga 33
------
Arka 31
Piast 30
Stasiak 28
Tłoki 24
po kolejce 33
tabela:
góra:
Pogoń 61
Lubin 60
KSC 57
Szczak i Bełt 54
Radomsko 46
dół:
ŁKS 39
Ruch 38
P.B.B. 37
Jaga 33
------------
Stasiak 31
Arka 31
Piast 30
Tłoki 24
po kolejce ostatniej:
Pogoń 62
Lubin 61
KSC 57-60
Szczak 54-57
Bełt 57
Radomsko 46
dół:
ŁKS 39-42
Ruch 38
P.B.B. 37-40
Jaga 36
---------
Arka 34
Piast 33
Stasiak 31
Tłoki 24
baraże o I ligę
ktoś z I ligi - KSC lub Szczakowianka
baraze o II ligę
Arka - Heko Czermno/Stal Rzeszów (coś mi śmierdzi, że raczej Heko - niezły kabaret)
Piast - Unia Janikowo (raczej)
Stasiak - Śląsk (nikt na Śląsk nie chce trafić a Stasiak się jednak załapał)
Tłoki - Radomiak/Kozienice/Gwardia W.
Obym się dalej i to więcej mylił.
Radomsko samo siebie chciało "zatrzymać" - piłkarzom kończą się kontrakty, szukają sobie nowych miejsc pracy a dotychczasowy pracodawca wisi im z kasą.... więc .....
tylko w sumie jaki interes w remisie miał Stasiak, przecież ten remis im na zdrowy rozum nic nie daje.
stawiam jako pewniak: Radomsko - Ruch - zwycięstwo gości
Tak jak w moich typach sprzed kilku dni!
fiufiu no ladnie DZieki za info, i nie martwcie sie zapewne awansujecie :)
ŁKS!
]---D
O Bożeeeno! Co wy tu wyrabiacie Cracusy!?!? Magia liczenia widze że ogarnęła biało-czerwoną część Krakowa wedle zasady "kochajmy się jak bracia - liczmy się jak żydzi";-)))) Ale niemartcie się - te Wasze obliczenia już szlak trafi jak intercity z Jaworzna wparuje 12 czerwca na ul. Kałuży i rozwali ten nadmuchany balon co zwie się Cracovia. I już widzę to forum gdzie będziecie sobie wyzywać wszystkich od złodzieji, aferzystów, porozwiązujecie wątki spółdzielni a trudno Wam będzie stwierdzić że tak naprawde to Wy NIEMACIE DRUŻYNY na I ligę! Więcej szczęścia i bramek zdobywanych niebywałym trafem niż składnych akcji i określenia jakiegoś charakteru gry drużyny. Ale dobra nie będę więcej pisał bo już czuje co się zaraz będzie działo po moim poście.
P.S A w najbliższej kolejce to Zagłębie musi wygrać z Bełchatowem...
wichura, Szczakowianka w tamtej rundzie miała formę, a teraz ma przebłyski. Cracovia u siebie nie przegrywa, zapamiętaj to sobie chłopcze:).
Fenix to gratuluje Ci wiedzy na temat Szczakowianki... Dzięki że chcesz edukować np. mnie bo jesteś częściej na meczach niż ja-)))) No a co do przebłysków to faktycznie na 10 ostatnich meczy 9 zwycięstw i jeden remis to świadczy o tych przebłyskach...
No i super że nazwałeś mnie chłopcze - czuje się przynajmniej 10 lat młodziej!
wichura, Szczakowianka zasługuje na pierwszą ligę, naprawdę macie dobry skład, ale niewiem czy nas będzie wam tak łatwo przeskoczyć. Cracovia jest głównie drużyną swojego boiska.
Naprawdę w tej rundzie Szczakowianka gra w kratkę. W tamtej rundzie byliście bezapelacyjnie najlepsi. Teraz mysle, ze najlepszą drużyną jest Pogoń, gra najrówniej. W Jaworznie wam było ciężko nas pokonać, w Krakowie będzie wam jeszcze ciężej, chodź wiadomo macie szanse:).
Internetowym napinaczom mówimy NIE! Jak będzie okaże się za dwa tygodnie, ale wchodzenie z "gumiakami na dywany" przez jakieś huragany budzi uzasadnione zdziwienie. My mamy dużą szansę, Jaworzno tylko nadzieję...
Choć naprawdę mam dużo dla nich podziwu. Za te -10 pktów i to, że mimo tego nadal mają tą swoją nadzieję. Mają dobry skład, ale są jakby bez przyszłości. Nawet jeśli wejdą (w co wątpię) ich perspektywy wobec braku funduszy są marne. Nie mówiąc już co stać się może gdy nie wejdą.
[img]http://cracovia.strefa.pl/sygnaturki/emoty/7_love_ksc.gif[/img]
Gościu skąd Ty masz takie wiadomości,że Szczakowianka nie ma kasy???Otóż powiem Ci jedno:jeśli okaże się,że Jaworzno wejdzie do ekstraklasy(oczywiście jestem o tym przekonany:-),to sponsorzy i to poważni już są(dla nie wtajemniczonych firmy z branży energetycznej i ubezpieczeniowej).
Lepiej sobie spojrzyj na Wasz "stadion"-wogóle kto dał Cracovii licencję nawet na drugą ligę,skoro nie wpuszcza się kibiców przyjezdnych???
ps.obiektywnie patrząc po grze obu drużyn to my mamy ogromną szansę,a Wy tylko nadzieję
buldog. Wierzcie dalej w te bzdury co opowiada towarzysz Fudała :) o sponsorach. Zresztą, Wy mozecie wierzyć. Dziwne tylko, że Wasi kopacze są tak inteligentni, ze w to wierzą;). Niemniej sponsor nie pomoże. Wiśniewski juz kreci z Pogonią, Bledzewski z Auxerre, Iwański z Wodzisławiem, a Król wraca do Amiki. I to wszystko nawet wtedy gdyby udało się wam wejsć. O tych nieco słabszych nie mowię
A co do stadionu. Akurat [b]Wy[/b] mie macie prawa się przyczepiać. Gracie na stadionie Victorii Jaworzno przekabaconym na "miejski" (moje gratulacje;), a na Wasz to nawet na B-klase licencji byście nie dostali (nie wiem jakim cudem pzpn zgodził się aby rozegrać tam 4 mecze II ligowe
PS: Szacunek za to, ze nie lizecie tylka tzw. pzpn-owi
No właśnie DLACZEGO NIE WPUSZCZACIE PRZYJEZDNYCH? Czyżby to było to o czym pisze fenix? Nie wpuszczacie tylko dlatego by patrzeć jak wasi piłkarze wygrywają kolejny mecz u siebie i zakazać obiektywnego spojrzenia kibiców przyjezdnych na ten mecz? Fenix tu się zgodzę że Cracovia jest drużyną własnego boiska ale jeśli już patrzysz w tabele to sprawdż która ekipa drugoligowa jest najlepsza na wyjazdach! No a z tą grą w kratkę Szczakowianki to naprawde nie wiem o co Ci chodzi?
Pas o pieniądze i fundusze Szczakowianki to się już martwiliście na tym forum w momencie jak bałwany z miodowej wyrzucili nas do II ligi. Ta drużyna miała się rozpaść, Fudała miał iść siedzieć, zawodnicy uciekać do lepszych drużyn itd. i co z tego wynikło? Otóż to że powstała sportowa spółka, poukładano finanse, pospłacano długi, zajęto się sprawa stadionu i zawodnicy w klubie POZOSTALI. I funduszy naprawde NIE BRAKUJE.
A z tych co już odeszli to szkoda tylko Wolańskiego bo chyba przyznasz że Przytuła to tylko statysta... - ale to osobny temat
P.S A co do wchodzenia z "gumiorami" na wasze forum to odśwież troche tematów i sprawdź jak wy "jeździcie po Szczakowej"....
Ty się o Cracovię nie martw, ona sobie jakoś poradzi. My się nie boimy tego, że Szczakowianka wejdzie do pierwszej ligi, bo jej się to należy. Istotnie macie "pakę" zbyt mocną na II ligę, ale dlaczego jesteś taki napięty? Spoko jeszcze tylko dwa tygodnie i co? Sam wiesz! Nic! Wygra PZPN, którego ręka opaczności czuwa nad wami, a nad nami też! A jeśli chodzi o waszą zamożność - to super. Gdy nam braknie pieniędzy to już wiem od kogo będziemy pożyczać. Być może nawet stadion nam odnowicie. A co będziecie dziada udawać skoro was na taaaaaaaaki gest wielkopański stać!!!!!!!!!
Wirtualni sponsorzy? Cracovia ich zna od kilkunastu lat. Myślę jednak, że Twój obiektywizm rodził się w krzywym zwierciadle. Jest doprawdy kilka trudnych warunków do spełnienia, od których zależą szanse Jaworzna. Wygrana w Krakowie może nie wystarczyć... A dla Cracovii może się okazać cennym nawet remis... Zobaczymy jak będą wyglądać Wasi sponsorzy jeśli nie wejdziecie do I ligi.
Swoją drogą, dlaczego nie prowadzicie "swoich" dyskusji na SWOIM forum, tylko szpanujecie na naszym?
P.S. Obiektywnie patrząc po grze obydwu drużyn, to Wy macie tyle samo punktów co my, ale jednak jeden mecz więcej... Doprawdy trudno będzie z 57 punktami dobijać się o I ligę.
Musicie się dobrze sprężać .........tylko żeby smrodu po was nie było
Wielkie g....!
cóż - szczakowiance nalezy się awans znacznie bardziej niz "wielkiemu" zaglębiu, co pokazały mecze brezpośrednie :). Nie miałbym nic przeciwko kolejności:
1. Pogoń
2. Cracovia
3. Szczakowianka (w końcu zaprawiona w barażach, to da sobie radę :)
ale niestety na coś takiego wielkie zagłębie jest za bogate i mecz od Pogoni w ostatniej kolejce "wyżyruje" (nie zdziwiłbym się gdyby ten mecz sedziował tenże świetny pseudosedzia:)
Szkoda mi was, kibice Cracovii - was nie interesują mecze, tylko to kto sprzedał, a kto kupił.
Tak było w III lidze i stąd to tutaj przyszło? Po co wy chodzicie na mecze i jeździcie na wyjazdy? Nie lepiej zasiąść przed komputerem i dalej biadolić?
Najbardziej medialny i jednocześnie najbardziej biadolący, szukający wszędzie winnych własnych niepowodzeń, nieumiejący przegrywać, obwiniający za swoje porażki wszystkich dookoła.
Czy tacy są kibice Cracovii? Niestety, ale chyba tak. Dalej III liga.
I niech tak zostanie - II liga to i tak za wysoko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)