Naprawdę szanuję Was za tradycje i tzw. "całokształt". Ale to co wypisują niektórzy kibice na tym forum naprawdę zaczyna mnie irytować - wcześniej była Pogoń, teraz Zagłębie - czyli Wasi rywale w walce o ekstraklasę, którzy grają oczywiście nieczysto. Kto będzie nastepny? Radomsko, Bełchatów?
Założyłem osobny temat, gdyż takie posty pojawiają się ostatnio w różnych tematach. A co w nich jest?
1. Zagłębie kupiło karnego (ręka w polu karnym) w przegranym 1:4 meczu ze Szczakowianką. W drugiej połowie karny dla Szczaksy za takie samo zagranie piłkarza Zagłębia. Oj przekupujemy sędziów, przekupujemy.
2. Zagłębie kupiło remis z bardzo silnymi Tłokami, bo strzeliło bramkę w ostatniej minucie. Czemu nie kupili zwycięstwa, tylko remis? Kiedyś o drużynie która walczy do końca mówiło się , że to drużyna z charakterem (np. Widzew w latach 80-tych), teraz wg kibiców Cracovii to jest tylko podejrzany, ustawiony remis - tak - Zagłębie zadowala 1 punkt ze słabeuszem. Gdybyście prześledzili uważnie ten sezon, to byście zauważyli, że Zagłębie gra do końca w każdym meczu i było ich kilka, które wygrywaliśmy w końcówkach. I to swiadczy o charakterze zespołu.
3. Zagłębie kupiło REMIS z Aluminium - to mnie też ubawiło. Gospodarze reklamowali spalonego - to był argument waszego kibica, że Zagłębie niesłusznie strzeliło bramkę i kupiło oczywiście mecz(1 punkt). pękam ze śmiechu.
4. Mecz z Arką - w każdej gazecie po tym meczu jest napisane, że napastnik Arki słusznie dostał żółtą kartę za próbę wymuszenia rzutu karnego (co potwierdzam bedąc na trybunach) - tylko u Was jest oczywiście inaczej.
Staram się Was zrozumieć - po długiej nieobecności w I lidze jest pewnie duże ciśnienie na awans - ale udowodnijcie jeszcze raz swoją wyższość za kilka dni na boisku (pamiętam wynik z tamtego roku) - będzie to dla mnie na pewno bardziej przekonujące niż te bzdety pisane ostatnio na tym forum. Napisałbym jeszcze więcej, ale ramy ograniczają.
-
-
Zaczynacie mnie irytować
Czym Ty się Zagłębiak przejmujesz. Gdyby człowiek chciał brać śmiertelnie poważnie wszystko , co się tu pisze , to należałoby dojść do wielu dziwnych , zabawnych i sprzecznych wniosków. W poniedziałek przegracie 1-3 a i tak ktoś napisze , że kupiliście tą bramkę...
Wiadomość zmieniona (01-05-04 00:45)
poczytaj sobie co na Waszym forum piszą o Cracovii. A kazda akcja powoduje reakcję, nespa?
Więc daj sobie na luz :)
PS. Ramy ograniczają tylko ograniczonych. :)
Hej Zaglębiak
To co napisałeś jest prawdą. My w cracovi jak czujemy że grunt zaczyna nam się palić pod mogami (przegrana w Lubinie) to szukamy taniej sensacji. Przypominam, że kiedyś byliście małymi rycerzami wiosny.
Pozdrowienia dla kiboli w Lubinie i Gdyni.
o proszę "my w cracovii" mamy łącza w kghm.pl. NASI SĄ WSZĘDZIE :)))
Kolego Vander- Cracovia nigdy nie była rycerzami wiosny :). Dokladnie przeciwnie :P
A brak poczucia humoru najlepiej swiadczy o tym komu się "pali" :)
Misiu jak byś uważnie czytał to rycerze odnosili się do klubu z lubina. a tak przy okazji to pochodzę z Krakowa, a żadna praca nie chańbi
My jesteśmy Walcami Wiosny i wszystko rozwalcowywujemy na blaszkę.
A co do spisku, to koledzy przypominam przysłowie: "Jak się nie ma miedzi to się na d. siedzi"
Wobec tego ciekawe, jest zaprzeczenie tego przysłowia - w sensie logicznym "~" - "Jak się ma dużo miedzi to: ?????"
........... na d. jeździ" ?
lub
.............. nogach stoi" ?
prawda, że nie [b]hańbi[/b], ale sprawia czasem, zmianę "punktu widzenia". A ponieważ jestem misiem o bardzo małym rozumku - z misternej konstrukcji Twoich zdań nijak nie wnioskuję, że rycerze odnosza się do Cracovii. Przeciwnie :). To nie jest forum filozoficzne tylko dla kibiców - na dodatek Cracovii. A zatem trzeba "kawę na ławę", a nie skakać po tematach i czasach :)
Więc może, zanim zaczniesz radzić komuś aby czytał uważnie - pomyśl nad tym, aby zacząć pisać uważnie, nespa?
Wiadomość zmieniona (01-05-04 01:17)
Swoją drogą to Rycerze to chyba z prasłowiańsko-gauleiterskiego zamku Lüben. :))))))
Nadużywanym hasłem jest ostatnio zwracanie uwagi nt. uważnego czytania.
Jedno jest pewne: mnie to nie dotyczy, bo ja nie umiem czytać, ino pisać.
a - na poważnie - Zagłębiak:
napisałem tylko o nieprawdopodobnym szczęściu Zagłębia (które ponoć sprzyja lepszym:). Interpretacja o "nieczystej grze" lubinian wyszła spod Twojej klawiatury (glodnemu chleb na myśli?:)
Przyznaję, że wybor fragmentow sprawozdan był subiektywny, ale [b]TO NIE SA MOJE SŁOWA[/b] - tylko cytaty. Bo dla mnie "wszystkie gazety" nie oznaczają tylko gazet i serwisów lokalnych oraz organu Pana Wachnika :). Czytam po kilka, a czasrem i więcej sprawozdań o każdym meczu
Nie wycofuję się natomiast z uwag o nieczystej grze klubu przeniesionego z Piotrkowa na północ (a zwłaszcza jego szefostwa - właściciela i prezesa)
PS: Wolę, aby (oczywiście razem z Cracovią) do I ligi awansowało Zaglębie, a nie Bełchatów czy Radomsko (sezon 1997/98 pamiętam aż za dobrze:)
A ja tam powtórzę się po raz setny - pierwsza liga dla miast stutysięcznych i większych.
I zabijcie mnie teraz!
Klaros - nie zabiją:) . Po prostu przylączą Wrocław do Lubina jako południową dzielnicę. Stać ich na to :)
Ale - wszystko na to wskazuje, że Gr. i Am. się rozlecą, GP - poleci a GŁ i Zmierzch Stara Stajnia - w tym roku (ale tylko jeszcze w tym roku) się utrzymają. I za 2 lata będzie tak jak chcesz :)
ee a Lubin nie bedzie mial pod 100 tys? Z 80-90 ma napewno.
Cieszy, że pamietacie rycerzy wiosny i późniejszy udział w UEFA - naprawdę szacunek.
Zapomniałem o jeszcze jednej sprawie - po ostatniej srogiej porażce ze Szczakowianką w prasie sportowej komentarze były jednoznaczne - poziom meczu I ligowy - Zagłębie grało ofensywnie, niewiele odstawając od Szczaksy.To tak, żeby Was wynik nie zmylił.
Obyś miał rację - ja od czasu Ochojn i Boguchwał nie mogę patrzeć na wioseczki i miasteczka. Tam mogę sobie jeździć na meczyki lokalne "dla sportu" a nie na poważnie. O, np. na Dziewiarza Tyniec - ups, Tyniec to jest ekipa z miasta 750-tysięcznego :)))
No to niech będzie zamiast tego na mecz Przeciszovii z Sołą Auschwitz o awans do okręgówki.
A co do przyłączania - to tak się np. stworzył Chorzów jako wielkie miasto.
Zagłębiak - bardzo nas to cieszy, ze Twoja druzyna gra ofensywnie a nie muruje bramkę. Może być ładny mecz. I niech wygra lepszy (ostatecznie ten lepszy może też i zremisować - nie obraze się)
A poza tym "Nie musicie nas lubić, wystarczy że się dajecie zirytować" :))
Znowu coś nowego w tym temacie, czyli wielkość miasta Lubina - jest Nas ok. 85 tys. jak na razie, mamy Wyższą Uczelnię,Tesco, Real i McDonalds - jesteśmy napradwę nieźli.
A tak oprócz tych wyznaczników na nasze mecze przychodziło 25 tys. kibiców w latach osiemdziesiątych. A i teraz przychodzi często więcej niż na Wasze. Pomimo takiej rozbieżności w ilości miszkańców.
Póki co to 85<100 więc do drugiej ligi możecie pasować.
Wyższych uczelni to jest już w tym kraju z 200 - więc mnie to nie rajcuje.
TESCów i innych Reali to chyba z 500 - choć jesteście najmniejszym miastem, które ma TESCO - ale tak w ogóle to niezły wyznacznik wielkomiejskości, zresztą tak, jak McDonald.
McDonaldsów i innych śmieciojadłodajni to już chyba w tysiące idzie w całym kraju.
Dodałbym jeszcze, że macie zapewne z 30 sklepów z odzieżą używaną i 16 kiosków korumportera oraz trzy komisy dzwonowanych aut zachodnich.
Ogólnie biorąc metropolis jak nie przymierzając Paryż lub Amsterdam
Ciekawe, czy macie jakąś klubokawiarnię lub remizę.
co do liczby kibiców. Zastanawiam się, czy gdyby istniała - powiedzmy Gwardia Lubin - i grala w LM, to na Wasze mecze też przychodziłoby te 6,000? Więc to, podobnie jak w przypadku Szczecina - nie jest argument
Zresztą (mimo konkurencji ze strony gts - jak graliśmy w latach 80-tych w I lidze) to też przychodzilo 25 tysięcy. A w latach 70-tych (np. na mecz z Górnikiem Zabrze) - 30 tysięcy. Siedzieli na torze i za bramkami - dziś nie do pomyślenia :)
A co do rozrywek - to Aquaparku nie macie (a w Polkowicach jest :PPPP)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)