Zamiast utyskiwać na podwyżki cen biletów- należy kupić karnet w PROMOCYJNEJ cenie! Do 1 maja jeszcze parę dni!
-
-
Od 1 maja - 7% VAT-u od biletów na mecze...
A co z karnetami przeciez one tez teraz powiny one byc rowniez obłoszone 7% Vat t
Ja proponuje zadzownic pod rządowy telefon zaufania do spraw nieuzasadnionych podwyzek cen (spekulacyjnych), ktore uzasadniane sa tylko "wjesciem do unii". Jest taki telefon na prawde uruchomiony (chyba po "aferze" cen cukru). Ludzie, k* gdzie my zyjemy, paradoks za paradoksem i klamstwem w twarz ludzi obrzucaja :(
Wmowili wam, ze bedzie taniej ??????????????????????????
PS ciekawe czy pojawia sie w sklepach takie koszulki, jak po wygranych wyborach przez JE Aleksandra Kwasniewskiego, z napisem "ja na niego nie glosowalem". Bo akurat tym razem to bym sobie taka kupil...
złk77 - to tak jakbyś kupił płytki do wyflizowania podłogi przed 1.5.2004 aby uciec z 22% VATem (obecnie na materiały budowlane jest 7%), ale Urząd Skarbowy doliczyłby Ci niezapłacony VAT bo ułożyłeś te płytki w czasie wakacji. VAT obowiązuje w dniu dokonania transakcji czyli wystawienia faktury lub paragonu fiskalnego.... (właśnie zaczynam się zastanawiać nad ostatnimi czterema wyrazami..., no nic już nie mówię)
Karnety będą obłożone 7% VATem po pierwszym maja, tak samo jak bilety - ten sam rodzaj usługi.
Klub nie straci bo przed nami HITY II RUNDY - Pogoń, ŁKS /fetowanie awansu/,Szczakowianka /koniec sezonu II fetowanie awansu/
Myślę że padną rekordy frekfencji 12000-14000 Cracusów na Kałuży
o właśnie Biś - nowy problem. Czy Klub na bilety będzie musiał wystawiać faktury lub choćby paragony fiskalne? Jeśli tak, to to [b]też[/b] wydluzy czas oczekiwania na bilet w kasie. Jak to dobrze ze mam klarnet :)
A ci bandyci z SLD, na których część tutejszych głosowała i tak zwalą wszystko na Unię (co jest wierutnym klamstwem). Unia swoje wady ma (i to dużo), ale akurat w sprawie VAT-u nasz kochani millerrząd zawalił maksymalnie.
Informacje z Brukseli mowia, że [b]w ogóle[/b] o niższe stawki nie wystąpiłm, tylko zaczął płakać jak się zrobiło o tym glośno.
Dla chętnych możnaby sprzedawać bilety na pozostałe 4 mecze już w tym tygodniu (bez VAT-u). Myślę, że przynajmniej na najbliższy mecz z Podbeskidziem znaleźli by się chętni. A może i na Pogoń? Zawsze to szkoda oddawać 7%.
NO TO WSZYSCY NA PIASTA (jeszcze bez VAT-u :)
jedna podwyzka juz byla!
na przykladzie ulgowych wzrost z 10 na 12 zł czyli całe 20%!!!! Moim zdaniem klub powinien zachowac sie fair wobec kibicow i utrzymac cene biletów ... po awansie :) bedzie i tak podyzka wiec troszke wyluzujmy
O 1,18 zł robicie taką afere ?
1,18 PLN - to nie jest mała podwyżka.
Jędrek, chyba beztroska młodość przez Ciebie przemawia.
Tu akurat byłbym przeciwny. O wejściu pod "brutalny dyktat Eurokratów z Brukseli;-)" wiadomo nie od dziś. Jeżeli planować takie podwyżki to trzeba informować z wyprzedzeniem przed rundą np. namawiając wtedy do kupowania karnetów (np. kup karnet a EuroVAT Cię nie złapie;-). Wiadomo ,że nic tak nie wnerwia kibiców jak podwyżki w trakcie sezonu. Dodatkowo może być,że czeka nas (mam nadzieję bo oznacza to awans) znaczna podwyżka cen biletów w sierpniu. Dwie podwyżki to wystarczy jak na jeden rok.
no moze po rowno
ps:Cholerna unia!!
Karnety można chyba sobie kupić jeszcze w tym tygodniu po starej cenie ?
Na te cztery mecze (dwa w środku tygodnia), to chyba bez sensu zmieniać ceny. Od nowego sezonu, razem solidarnie....
W zamian można zebrać kasę w dobrowolnych składkach (ominie się wtedy ten VAT cały) za kary które klub zapłacił za nas - kibiców !!!
Wszelkim podatkom nie! (szczególnie tym "brukselskim")
A tak przy okazji, co powiecie o wchodzeniu (i wpuszczaniu na bramkach) na jeden bilet (proszę pana, czy możemy wejść na jeden bilet - ja z tym panem...). Jeżeli już jest biednie, to niech młodzież zapłaci mniej, np 8 zł, ale niech PŁACI. W ten sposób ci młodzi "kibice" uczą się cwaniactwa i nieuczciwości i to na "łonie" Cracovii.
Pewnie mi się za to dostanie, ale uważam, że jak ktoś kocha Klub i naprawdę mu zależy, to wysupła (wywalczy, wyprosi) odrobinę kasy na bilet. Tym bardziej, że wielu z tych młodych (bardzo nastoletnich) pali i jest co nieco "ciepła". Więc co, na fajki i pyfko jest, na bilet nie ma?
Widzimy się na Piaście... Hej, hej Cracovia!!!
Zawsze Pasy!
Mówię o cenie ulgowych biletów bo takowe studentów dotyczą... podnoszenie ceny i to w trakcie sezonu to absurd... co do ogólnych podwyżek to na miejscu decydentów byłbym baardzo ostrożny zwłaszcza jeżeli chodzi o cenę ulgowych... powiem tak - dla mnie zapłacić za bilet ulgowy nawet 15 złotych to nie jest większy problem... natomiast dla dzieciaków (wzgl. młodzieży) już 12 złotych to jest naprawde dużo... nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ile jest młodych chłopaczków, a nawet dziewczynek w wieku 13 - 17 lat którzy nie pójdą na Pasy bo nie mają... wszystko rozumiem, że każdy płaci za spektakl który ogląda, 2 złote na stadion itd. ale kolejna podwyżka obetnie frekwencje, i nie ma boola (bez aluzji ;P )...
=>=>=> pp3d: wprowadzanie przez osoby starsze młodych dzieciaków na zasadzie "niech Pan mnie wprowadzi" jest - przynajmniej dla mnie - jedną z tradycji, wręcz rzeczą uświęconą..... sam jako smarkacz tak wchodziłem i na piłkę i na hokej, teraz zawsze jakiegoś chłopaka wprowadzam...... nie odbieraj mi tego:)
Nie podnosić cen biletów! Cztery mecze jakoś przeżyjemy "na mniejszym zysku" a unikniemy zamieszania i negatywnego komentowania tej akcji wśród kibiców.
Od przyszłego sezonu, mam nadzieję w I lidze, można zrobić to bez większego bólu. Schowa się to pod płaszczyk awansu i po temacie :)
Aktualnie cena biletu to X+2 zł. X to kasa klubu a +2 zł to pieniądze zbierane przez G100 na akcję Stadion dla Pasów. Aby klub zachował swoje zyski i nie zmieniał ceny biletu w środku sezonu, może powinien zmniejszych cegiełkę na stadion o 1 zł. Wtedy proble zmniejszenia wpływów zostanie praktycznie rozwiązany.
Jako pocieszkę dla klubu dodam, że Opravcy planują dołożyć swoją małą cegełkę do akcji Stadion Dla Pasów, która może trochę zrekompensuje utratę złotówki od biletu na tą akcję ...
ps. Czy ktoś może podać jak idzie akcja Stadion Dla Pasów? Jaka kwota jest już uzbierana?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)