ja tylko krótko:
Bernasik-5
Kwasnik-1
-
-
TERAZ PASY! - oceń komentatorów Radia Kraków?
Sławetni, bądźcie obiektywni. Ja nie mam pretensji do pana Tadzia. To cóż, że jest kibicem pieskow? Swoją robotę wykonywał profesjonalnie. O naszym hokeju mówił cieplutko, potrafił się przekonywująco cieszyć z naszego sukcesu, krakowiackiego sukcesu ... i smucić z powodu kiepskiej bazy, podczas gdy w Toruniu mają budować drugie, nowe lodowisko. Sursum corda!
Panowie, to jakaś paranoja. Czytałem już na tym forum i to wielokrotnie, ze kibicami Wisły są Tadeusz Kwaśniak, Marek Solecki i Grzegorz Bernasik. Równocześnie Ci sami dziennikarze są na tym samym forum opiewani że pięknie cieszą się z bramek Pasów i że nareszcie mamy prawdziwego pasiastego komentatora (w przypadku pana Tadka też wielokrotnie czytałem takie komentarze!!!) Nie ma podziału na naszych i waszych. W przeciwieństwie do niektórych gazet dziennikarze Radia Kraków nie są przypisani do klubów tylko do dyżurów, ew. dyscyplin i komentują wszystkie mecze i to obiektywnie. A jeżeli ktoś słyszał jak wygląda hokejowa relacja w wydaniu Radia PiK (Bydgoszcz miasto koło Torunia ;D) to musi przyznać że dziennikarze Radia Kraków są doskonali
I na koniec zagadka (może będzie nagroda) Który dziennikarz RK od lat obsługuje imprezę sportową przenaczoną dla najwierniejszych kibiców Pasów, imprezę która wymaga sporego poświęcenia i jast najbardzeij znaną w Polsce pasiastą tradycją, czyli Trening Noworoczny. I czy z tego powodu zasługuje na miano Prawdziwego Pasiastego Komentatora?
W pełni popieram słowa Leoncja... tym bardziej że słuchałem radia PIK - tam "obiektywizm" komentatora był... mniiej niż zerowy.
Chyba dublują się tematy, ten i w dziale hokeja.
Na RK nie ma co narzekać. Kwaśniak nie jest idealnym komentatorem, ale nie było źle. Nie mylił nas z Wisłą tym razem... Zresztą styl relacji nie miał wczoraj znaczenia. Zmienili ramówkę programu, dostosowali się do meczów. Wejscia były prawie cały czas, to z Torunia, to z Tychów. Relacja do końca z dogrywką oczywiście. W skali szkolnej oceniam na 5.
Ni o DareCki, nie sprawdziła Ci się zasada. Na szczęście zresztą.
Panowie przestańcie już narzekać! RK jako jedyne przeprowadziło radiową relację z toruńskiego spotkania i chwała im za to!
Mam nadzieję, że nikt nie będzie się starał oceniać komentatorów RK w piątkowym meczu, gdyż wszyscy będziemy (obowiązkowo) na stadionie Cracovii!!!
Pozdrawiam!
Mentny napisał:
> Ni o DareCki, nie sprawdziła Ci się zasada. Na szczęście
> zresztą.
Jak się nie sprawdziła ? Przy 2-0 dla Krzyżaków wyłączyłem radio a potem
tylko live i chat śledziłem. I Pasy 3 brameczki pykły :)
To w przyszłości, nawet się nie zbliżaj do radioodbiornika ;)
Jeszcze trzeba załatwic z RK, aby każdy mecz komentował Kwaśniak, no i mamy mistrza.
Leoncio:
[i]Panowie, to jakaś paranoja. Czytałem już na tym forum i to wielokrotnie, ze kibicami Wisły są Tadeusz Kwaśniak, Marek Solecki i Grzegorz Bernasik.[/i]
Ja mysle ze tu powinno chodzic o warsztat dziennikarski, a nie kibicowanie temu czy innemu klubowi. O ile panowie Solecki i Bernasik maja ten warsztat dopracowany i robia z czasem widoczne postepy, to pan Kwasniak juz od lat nie robi zadnych postepow w tym zakresie. Jest po prostu beznadziejnie slabym komentatorem, popelniajacym mase bledow, nudzacym. Jego relacje charakteryzuja sie pewna nieprzyjemna maniera. Mam na mysli m.in. takie sztuczne "ukwiecanie polskiego jezyka", jego relacje czesto charakteryzuja sie przerostem formy nad trescia.
Fatalnie jest w ogole z organizacja codziennych serwisow sportowych w Radiu Krakow. Sluchacz lokalnego radia publicznego zainteresowany jest glownie wiadomosciami sportowymi z regionu. O lidze mistrzow mowi kazda ogolnopolska radiostacja. Jezeli robi to regionalne radio zamiast dokladniej relacjonowac wydarzenia zwiazane z malopolskimi druzynami, to jest to nieporozumienie.
Krytyka jednak nie moze byc totalna i trzeba tez radio Krakow pochwalic. Za ostatnie relacje z hokejowej ekstraligi nalezy wyrazic Radiu Krakow serdeczne podziekowanie. To jest wlasnie dobry przyklad jak redakcja sportowa tego radia powinna funkcjonowac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)