Gdy juz drogi Zarzad klubu Cracovia, prezes, Rada Miasta Krakowa i jego prezydent zatwierdza pomysl wybudowania nowego sztadionu dla klubu owspanialej nazwie Cracovia oraz tradycjach z tym klub zwiazanych , pada jedno moje pytanie!(Jezzuuu jakie dlugi zdanie).Jak waszym zdaniem czyli czytelnikow oraz uczestnikow w dyskusjach niekiedy na ogromnie duzym poziomie powinnien wygladac sztadion Cracovii??Moje typy to Amsterdam A
Arena, lub Nou Camp, Barcelona, lub Del Allpi,Turyn
-
-
Sztadionik
No projekt już jest...
[url]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2003/remont3/imagepages/image1.htm[/url]
Ja pamiętam projekt stadionu z za czasów sponsora CIC i tamten mi się podoba!!! A jeśli mam wybierać z podanych tu przez Fiore to chciałbym by stadion wybudowany został na wzór stadionu Arena.
Ale projekt już jest i wątpie aby coś się zmieniło!!!
Wiadomość zmieniona (17-04-04 16:26)
Według mnie trybuna od strony Focha powinna być większa, bo musi być ściana od której będzie się odbijał doping!!!
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2003/remont3/images/s02.jpg[/img]
Wiadomość zmieniona (17-04-04 16:19)
dobra dobra wiem ze jest, ale chyab chcemy lepszejszy, znaczy sie z bajerami typu 100000 krzeselek wiecej itp; :)
Ja mam prośbę do Kamil_ksc. Gdzie można zobaczyć projekt stadionu z czasów CIC?
A co do tego projektu, to moim zdanie stadion powinien tworzyć całość, bo ta trybuna od strony Focha to głupio tak wygloąda, jakby z innej bajki.
Wiem, wiem na nowym stadionie młyn będzie na łuku bo bilety są tańsza;-)
Błahahahahahahahahhahaha Fiore jak na nasze mecze będzie przychodziło średnio 10 tyś to będzie naprawde dobrze, hehe, a ty 100tyś byś chciał krzesełek???
Ja w ogóle uważam, że stadion powinien być na przynajmniej 20 tys. a nie jak jest przewidywany na 15. Trybuna od ul. Focha powinna być większa, a boki zabudowane. Dziwi mnie to, że te rogi stadionu od ul.Focha są tak otwarte. Przecież teraz teoretycznie wygląda na to, że stojąc na ulicy w tamtych dwóch miejscach możnaby sobie spokojnie oglądać mecz. Jeśli jestem w błędzie to niech mnie ktoś z niego wyprowadzi, bo bardzo mnie to interesuje i zarazem dziwi.
Sobo22 Na wzór Bayer Arena, a gdzie projekty można znaleźć to nie wiem.
Wiadomość zmieniona (18-04-04 08:28)
Pasiak_ksc po pierwsze to 20tyśęcznik był by za duży!!! Jesteś w błędzie, bo tam będzie stał mur i napewno byś nic nie widział;-)
Bayer Arena?! Przeciec Stadion CIC przewidywal tylko okrzeselkowanie tego co mamy i zadaszenie + wykopanie nowego tunelu pod trybuna jako zejscie do sztni.
Zwracam uprzejmie uwage, ze projekt nie uwzględnia strefy buforowej oddzielającej sektor gości, co zmniejszy ilość miejsc o kilkaset
chyba ze sektor gości to ta trybunka od Focha :))
Jakby trybuna od focha byla dla przyjezdnych to bylby to najladniejszy i najbardziej goscinny (z kibicowsko-pilkarskiego punktu widzenia) sektor dla przyjezdnych w Polsce. Szkoda by bylo tracic takie miejscowki
to jasne :)
niemniej dowozenie gości pod Alge nie moze skończyć sie dobrze
Dlatego sektor gości wróci na trybune od strony ul. Kraszewskiego.
tak,
tylko ze projekt nie pokazuje strefy buforowej
Kamil_ksc ja tego nie widzę na tym naszym projekcie stadionu, wyraźnie nie ma tam żadnego muru czy płotu! Wiem jednak, że coś tam na pewno będzie, tak by nie było nic widać z ulicy. I nie gadaj, że stadion nie powinien być większy. Teraz może nie jest taki potrzebny, ale już za niedługo nawet 20 tys. to może być za mało!
zapelnijmy poki co w 15 tys. a bedzie dobrze :)
Fajna strona ze stadionami i nie tylko. Podoba mi się projekt monachijskiej Areny.Polecam -
http://www.stadionwelt.de/Stadionwelt-Stadien-Arenen/Stadien-Arenen.htm
http://www.allianz-arena.de/de/home/index.php
Wiadomość zmieniona (17-04-04 20:47)
pobawilem sie troche w rachunki i pewne symulacje i powiem tak, z duza rezerwa patrze na te 15 tysiecy przy takim projekcie, moim zdaniem jest to oszacowane w gore i to o pare tysiecy za bardzo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)