Tvp jest w stanie likwidacji ot co.😵
-
-
Trening Noworoczny 1.01.2025, 12:00 Ziemia Święta
- Edytowany
[quote]#post1656995 Kiedyś bywały wzmianki, zwłaszcza w regionalnej. A teraz? W programie jest sport i 15min, a faktycznie może 3min i jak mają upchnąć to wszystko co się dzieje.
Ale wstyd, że nawet rodzima TVP3 nic nie pokazała. Nawet mogli się posiłkować naszym YT.[/quote]
zwykle komunistyczne bydlo w publicznej telewizji i taka prawda
Koziol komuch otwiera TN ? nosz kurwa mac !!!
jprdl wydlubac z resztek plomy i splunac mu do kielicha
jestem ciety na to całe chore miasto !!! a jeszcze widze te czerwone gęby to mnie telepie !!!
Dziennikarze co mają cztery nogi dobrze pilnują, żeby było cicho o Cracovii, zwłaszcza w kontekście wysokiej frekwencji na TN.
o dziwo interia po odejściu owcoruchacza i zmianie właściciela nie jest już tak antypasiacka jak np. onet, i czasem cos o nas piszą, a już na pewno mniej o gts.
no tvp3 zeszlo na psy .....
[quote]#post1657003 Dziennikarze co mają cztery nogi dobrze pilnują, żeby było cicho o Cracovii, zwłaszcza w kontekście wysokiej frekwencji na TN.
o dziwo interia po odejściu owcoruchacza i zmianie właściciela nie jest już tak antypasiacka jak np. onet, i czasem cos o nas piszą, a już na pewno mniej o gts.[/quote]
CO najbardziej mnie dziwi, to przecież chyba Onet jest naszym partnerem medialnym. I jak to jest, że mało co zamieszczają. Wywalić takiego partnera.
Na weszlo.pl był artykuł o TN:
https://weszlo.com/2025/01/01/trening-noworoczny-cracovia-2025/
Tradycji stało się zadość. 10 goli w treningu noworocznym Cracovii
Szymon Piórek
Jak co roku 1 stycznia doszło do wewnętrznego sparingu między pierwszym zespołem a rezerwami Cracovii. Ekstraklasowicze wygrali 6:4, a pierwszego gola w 2025 roku strzelił Szymon Doba.
Godzina 12:00 1 stycznia to nie jest najlepszy czas na aktywność fizyczną, o ile nie jest to krótki spacer po wodę. Rokrocznie właśnie wtedy piłkarze Cracovii spotykają się na treningu, rozgrywając wewnętrzną grę między pierwszym, a drugim zespołem. Nie inaczej było i w 2025 roku.
Górą w sparingu byli piłkarze z Ekstraklasy, którzy pokonali rezerwy 6:4. Pierwszego gola o godzinie 12:18 strzelił 19-letni rosły napastnik Pasów Szymon Doba. Później kolejne trafienia dla “jedynki” dołożyli Mikkel Maigaard, Filip Rózga, Fabian Bzdyl, Oskar Lachowicz i nieznany zawodnik, którego w swojej relacji Cracovia nazwała Lionelem Messim. Ten popis możecie zobaczyć poniżej.
Dla drugiej drużyny strzelali natomiast Mirosław Tabor, Wiktor Mamroł, bramkarz Sebastian Madejski i ponownie niezidentyfikowany piłkarz.
Mecz trwał dwie połowy po 30 minut i toczył się w zimowej aurze. Boisko przy ul. Kałuży 1 było zaśnieżone. Nie zabrakło również szampana i noworocznych życzeń.
Cracovia – Cracovia II 6:4 (3:1)
1:0 – Doba 13′
2:0 – Maigaard 17′
3:0 – Rózga 24′
3:1 – Tabor 25′
3:2 Mamroł 34′
4:2 – Bzdyl 46′
5:2 – zawodnik nieznany 53′
5:3 – Madejski 55′
5:4 – zawodnik nieznany 57′
6:4 – Lachowicz 57′
Treningi noworoczne to od lat jest mało widowiskowe wydarzenie. Sam od wielu lat nie chodziłem bo było nudno, w zeszłym roku chyba się wybrałem żeby się wyrwać z domu, teraz wpadłem na chwilę z dziećmi i bardziej się pewnie teraz chodzić dla nich. Ale to ciągle tylko bardziej z obowiązku. Brakuje w tym szaleństwa, Doba się nawet z bramki nie cieszył, nie mówiąc o wystrzałowej cieszynce, która powinna być udziałem pierwszego strzelca gola. To jest mecz inny niż wszystkie można sobie pozwolić na dużą dawkę fantazji. Ja tego nie widzę. Też nie rozumiem czemu stranieri nie uczestniczą w tym wydarzeniu w zasadzie nigdy i czemu na plakacie promującym wydarzenie był nieobecny Kallman. Nie rozumiem też czemu Rakoczy nie mógł się pożegnać z kibicami skoro odchodzi?
Fajnie Tabisz pokręcił Janasikiem w pierwszych 30 minutach. Szkoda że nie strzelił bramki bo czekałem na fetowanie tego nazwiska :) jestem fanem jego talentu
- Edytowany
Pięknie tradycję TN przedstawił w dniu 1 stycznia na swoim profilu FB Instytut Pamięci Narodowej rozwijając dodatkowo postaci Kałuży i Sperlinga. I to już dwie minuty po 6 rano!
- Edytowany
który to był ten Tabisz?
taki wysoki blondyn z niezłym zwodem, grający bliżej lewej strony?
- Edytowany
Nie wiem co by musiał zrobić żebym się do niego przekonał. Chyba hattrick w derbach na Reymonta.
[b]Edycja z 03.01.2025 o godz. 12:40 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1657060 Pięknie tradycję TN przedstawił w dniu 1 stycznia na swoim profilu FB Instytut Pamięci Narodowej rowijając dodatkowo postaci Kałuży i Sperlinga.[/quote]
Dla tych którzy nie mają FB:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/obraz-png-37812438.png[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)