Dostanie tylko jeden mecz na Lecha, jako rekompensata za faule i zaczepki Podolskiego.
-
-
Pozostałe mecze 16-tej kolejki ekstraklasy 2024/2025
- Edytowany
Czy za czerwo z obligu jest jeden czy 2 mecze. Jak nie ma obligu, to za takiego plaskacza dostanie pewnie 1 mecz.
edit.
Sprawdziłem. Obligu nie ma.
Zależy jak takiego plaskacza wyceni KL i czy bedą chcieli, w kontekście zabranych nam punktów, pokazać, że nie każdą decyzją dyskryminują Cracovię.
- Edytowany
[quote]#Regulamin Dyscyplinarny PZPN
§2.1.Jeżeli przewinienie, za które zawodnik został wykluczony z gry w wyniku samoistnej
czerwonej kartki polegało na:
1) naruszeniu nietykalności cielesnej, znieważeniu lub zniesławieniu,
2) innym, wysoce niesportowym zachowaniu przed, w czasie meczu lub bezpośrednio po
nim,
- po przeprowadzeniu postępowania dyscyplinarnego wymierza się karę dyskwalifikacji, w
wymiarze nie niższym niż 3 mecze albo karę dyskwalifikacji czasowej[/quote]
[b]Edycja z 25.11.2024 o godz. 14:04 (scalono posty)[/b]
Jak dla mnie to pochodzi po ten paragraf.
Podchodzi ale pytanie czy wezmą okoliczność łagodzące. Nie powinni bo każdy by się tłumaczył okolicznościami i byłby precedens. Mogą mu jednak dać najniższą karę w widełkach jakie są.
Tylko te widełki tutaj brzmią "nie mniej niż 3 mecze"
Być może zastosują rozwiązanie salomonowe i dadzą mu dyskwalifikację czasową: do końca roku.
Zerkam na Puszczą- Widzew; co się stało z murawą? Przecież dopiero co wymieniana. Ja wiem, że koniec listopada, ale wygląda fatalnie…
Zaryzykowałbym nawet tezę, że wygląda gorzej niż przed wymianą
Jakby piasku dosypali, bo po uderzeniach widać jak spod butów coś się unosi
I co karny dla Puszczy czy normalna walka?
Czym od strony formalnej różniło się wejście Żyry w żubra od wejścia młodego cwela w Jugasa
- Edytowany
Co za dzban z tego Gikiewicza. Hahaha. Aferę kręci nie mając pojęcia czemu tak jest.
Już widzę żydzew sprzedający bilety na stadionie łksu, lub czemu nie ma gości. Co za debil.
Mógł sobie znajomych do Niepołomic wysłać po bilety.
A że o psach ujada to jeszcze cięższa kotwica mu w dupe.
- Edytowany
Dokładnie. I te jego brednie, że wszędzie na świecie każdy może swobodnie kupić bilet na mecz. Np. na taki Ajax to tylko na spejalny sektor dla "jednorazowych" widzów i sporo to wymaga.
Oglądałem drugą połowę i Puszcza ich zwyczajnie wyjaśniła. To nie były ani tylko stałe fragmenty ani przewaga dopiero od czerwonej kartki. Puszcza jechała z nimi jak chciała, jakby się 5:0 skończyło ( a mogło) to by się dopiero użalał.
Edit:
No i jeszcze taka "ciekawostka" z "Ekstraklasy po godzinach" na pytanie czy Ishak będzie w końcu królem strzelców "ekspert" Żyro odpowiada: jasne, no bo kto inny. Koulouris - gra w trochę słabszym zespole a Rocha w Radomiaku, który ma swoje problemy"...
A ja się pytam: czy ten ekspert słyszał o Kallmanie? To jest na razie bezdyskusyjnie piłkarz rundy. Najwięcej bramek, najwięcej asyst. Jeszcze patrząc na stonę Ekstraklasy to ma dodatkowo kluczowy udział (bez asysty) przy kolejncyh 3 golach - nikt nie jest tu lepszy.
- Edytowany
[quote]#post1653138 Czym od strony formalnej różniło się wejście Żyry w żubra od wejścia młodego cwela w Jugasa[/quote]
Moim zdaniem się różniło. Po dokładnych powtórkach, wejście młodego cwela bardziej zasługiwało na odgwizdanie faulu. Pan Lyczmański (ogólnie go cenię) ma jednak inne zdanie...
[quote]#post1653184
A ja się pytam: czy ten ekspert słyszał o Kallmanie? To jest na razie bezdyskusyjnie piłkarz rundy. Najwięcej bramek, najwięcej asyst. Jeszcze patrząc na stonę Ekstraklasy to ma dodatkowo kluczowy udział (bez asysty) przy kolejncyh 3 golach - nikt nie jest tu lepszy.[/quote]
I teraz go Ekstraklasa po godzinach wybrała do 11 kolejki, choć gra w drużynie która przegrała mecz...
- Edytowany
Gikiewicz:
- Poniedziałek wieczór, kibice nie mogą wejść - w tym moi znajomi, bo nie byli nigdy na meczu Puszczy. No, bo po co? Chcieli przyjść na mój mecz. Ktoś wymyśla chory przepis. Kibic, który spędza poniedziałkowy wieczór w Krakowie, nie może sobie kupić biletu, bo nigdy nie był na meczu Puszczy. To chory przepis, wirus polskiej piłki. [b]Drugi przykład: kibice wisły, którzy nie są wpuszczani. Wy, jako Canal+ czy Ekstraklasa, powinniście coś z tym zrobić, bo pokazywanie meczów na pustym stadionie, na którym jest sto osób, to chore.[/b] Niech ktoś w PZPN ruszy się, aby pociągnąć do odpowiedzialności za takie zachowania.
Coś mnie ominęło? To gts jest w Eklapie i pod kuratelą Canal+?? 😂 😂
[quote]#post1653186 ... Pan Lyczmański (ogólnie go cenię) ma jednak inne zdanie...[/quote]
Też uważam Lyczmańskiego za lepszego eksperta od pajaca Sławka, ale też zdarzają mu się od czasu do czasu analizy pod tezę, często pomijające to co widać na filmikach. Przy faulu Ziólkowskiego na Jugasie na przykład stwierdził, że młody cwel wygrał walkę ciałem i zagrał piłkę. Moim zdaniem to Jakub zagrał piłkę, a uderzenie przez obrońcę w plecy sprawiło, że zrobił to nie tak jak chciał.
Podibnie przy drugiej żółtej Żyry, ten wchodzi niebezpiecznie w zółtego, trąca go w palce jednej stopy, a jak ten go mimo to mija zahacza go drugą stopą, żeby nie przeszedł, a ten mówi "nie było faulu". Chyba obecność w studio brata(?) ukaranego wpłynęła na jego analizę.
Swoją droga kuriozalny pomysł by brat komentował grę brata na ogólnopolskiej antenie.
wirus polskiej piłki he he, gronix wspomniał o NL, wybyłem wprawdzie w 2014, ale nie sądzę zeby zasady zelżały..
jako mieszkaniec NL, miałem karte klubową Ado (mieszkałem w Hadze i chodziłem czasami), karte PSV na kumpla z Eindhoven, karte Feyenoordu na moją Miła i kartę Ajaxu na kumpele - bez karty se biletu nie kupisz, a kibicować ci wolno 1 klubowi i ci po prostu drugiej karty nie wydadzą bo jesteś w centralnej bazie. Ale to było od jakiegoś czasu, bo wcześniej takich jaj nie robili.
[quote]#post1653201 wirus polskiej piłki he he, gronix wspomniał o NL, wybyłem wprawdzie w 2014, ale nie sądzę zeby zasady zelżały..
jako mieszkaniec NL, miałem karte klubową Ado (mieszkałem w Hadze i chodziłem czasami), karte PSV na kumpla z Eindhoven, karte Feyenoordu na moją Miła i kartę Ajaxu na kumpele - bez karty se biletu nie kupisz, a kibicować ci wolno 1 klubowi i ci po prostu drugiej karty nie wydadzą bo jesteś w centralnej bazie. Ale to było od jakiegoś czasu, bo wcześniej takich jaj nie robili.[/quote]
Albo te zasady nie tyczą się wszystkich klubów, albo coś się jednak pozmieniało. Praktycznie dokładnie dwa lata temu byłem z żoną kilka dni w Amsterdamie, grał akurat Ajax z PSV, chciałem iść, ale okazało się, że bilety zostały wyprzedane zanim zapadła decyzja o eskapadzie do Holandii. Zdecydowaliśmy się na wypad do Arnhem na mecz Vitesse z Spartą Rotterdam. Bilety kupiłem online bez rejestracji, wyrobić karty nie potrzebowałem.
Nie mam pojęcia, moze zostawili to decyzji klubów, a moze po prostu ktoś poszedł po rozum do głowy ;)
BO tylko kluby na tym tracą, jak nie mozna uprawiać zwyczajnej turystyki stadionowej bądź chodzić sobie na wszystkie mecze, tak po prostu, bo się lubi.
Czerwiński dostał 3 mecze kary, więc z nami nie zagra.
Podolskiego 15k złotych kary.
To pokłosie meczu Górnik-Piast.
https://www.ekstraklasa.org/komisja-ligi/decyzja-komisji/decyzje-komisji-ligi-2024-11-27
Co do Czerwińskiego słusznie. Może nawet zbyt surowo, ale jak pisałem wyżej, dolna granicą widełek przy tej kwalifikacji to 3 mecze. Myślę, że mogli zastosować dyskwalifikację czasową do końca roku. Ale może nie mogli. Nie wiem.
Co do Podolskiego to jest kpina. Jeśli sędzia nie pokazał mu kartki za ten wślizg lub pchnięcie Czerwińskiego to KL miała psi obowiązek go za to ukarać. Ale nie od dzisiaj wiadomo, że są w polskiej piłce święte krowy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)