Dzisiaj gramy kolejny mecz z rywalem do medali. Póki co jesteśmy punkt za Tychami ale mamy też jeden mecz mniej rozegrany. Liczę na kontynuację dobrej gry i emocje do końca. Oby z happy endem!
TYLKO 3 PUNKTY!!!
-
-
[8] GKS Tychy - Cracovia | 04.10.2024, godz. 18:00
Kolejny mecz, który pokaże potencjał zespołu oraz dyspozycję na tym etapie rozgrywek. Liczę na punkty, a jeśli wygramy, to super.
Wybiera się ktoś do Tychów?
Jak zawsze.
Na razie 0:1 w plecy.
Już 2:0 dla Tychów.
Okazje są, ale brakuje wykończenia. Tyscy konkretniejsi w ataku.
- Edytowany
Ciężko nam coś skleić na konkretnie, ale bramkarz sporo nam uratował.
Edit: jest kontakt
[b]Edycja z 04.10.2024 o godz. 19:54 (scalono posty)[/b]
I rozpykali na 3:1
Dział organizacji meczu, na szkolenie do Tyskich. To jest przepaść.
Niespodzianki nie było. Tychy lepsze. Martwi słaba skuteczność naszych ataków; a ta była podstawą sukcesów w pierwszych meczach. Osobna sprawa to gra w przewagach, która była słabiutka. No cóż... Czwarta lokata przed play offem będzie sukcesem. Wcześniejsze wygrane rozbudziły nadzieje na cos więcej, ale jak na razie nie mamy argumentów na czołówkę ligi.
Wygrywamy z Katowicami, przed nami Jastrzębie, a ty już piszesz o 4 lokacie jako ewentualnym sukcesie... nie no spoko.
Tychy i Unia raczej poza zasięgiem. Z Katowicami i Jastrzębiem będziemy się prawdopodobnie bić o miejsca 3-5. Dla mnie 4 miejsce również będzie sukcesem i nie widzę tu żadnej sensacji.
Jeszcze się pierwsza runda nie skończyła, a Wy już dzielicie medale.🤔
Na razie to pierwsze mecze, zobaczymy jak będzie wyglądała nasza gra za , ot chocby 2 miesiace .
Cokolwiek to po dwóch rundach będzie można napisać.
Pamiętam taki sezon mistrzowski, gdzie chyba przegraliśmy wszystkie mecze zasadniczego ze Stoczniowcem, a potem mieliśmy ich w play-offach. Dlaczego przywołałem ten sezon? Bo zaznaczyłem, na początku, że mistrzowski, a niewygodna dla nas Stocznia mogła prognozować inny scenariusz.
Dajcie się zgrywać drużynie, skupiajmy się na każdym kolejnym meczu i bez presji. Przede wszystkim nie wieszamy medali na szyjach. Nikt nie mówił, że startujemy z jakimś konkretnym celem na ten sezon.
Na prezentacji drużyny padł cel, kto byl to słyszał.
ps; czasy takie jak mecze ze Stoczniowcem już się prędko nie powtórzą, bo już się nie da wymienić pół składu prze play off.
To nie były czasy, gdy wymieniliśmy połowę składu. Bardziej chodziło mi o to, żeby nie analizować rozstrzygnięcia w play-off pod kątem pierwszych porażek zasadniczego. Wiadomo, że nie ma kasy na MP, a pomimo trwania w okresie przejściowym gramy przyzwoity hokej. Przypomnę, że ostatnie sezony to skład na finał i miejsca poza podium. Jest lepiej niż było.
Ach pamiętam ten Stoczniowiec z Przemkiem “sezon zasadniczy superstar” Ozdobnym (jak go niektórzy w Gdańsku nazywali) w bramce
Pamiętam bo wiele osób wieszczyło apokalipsę przed tym playoffem bo przecież Stocznia tak nas lała i ten bramkarz taki super i to mówili ludzie nie tacy co to zawsze wieszczą najgorsze tylko tym razem mała wiara w pasiastym narodzie była powszechna - a powtarzałem Ozdobny to bramkarz idealny na mecze o nic bo jak jest stawka to zmienia się w ręcznik i tak też się stało - najbardziej przereklamowany bramkarz jakiego pamiętam zagrał na swoim poziomie a Stocznie odprawiliśmy szybko i gładko
Ps. Jak ktoś przywoływać będzie że przecież Ozdobny zdobył MP z Sanokiem więc potrafił w PO to polecam zobaczyć jaka miał drużynę z przodu - z taką obroną to można tam było postawić jakiegokolwiek średnio ogarniętego bramkarza i zrobiliby mistrza
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)