Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Stare płyty winylowe

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 22.09.2024 o 13:12
      Ostatnia aktywność 24.09.2024 o 21:26
      1142 wyświetleń
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 24.09.2024 o 11:25
      Post #1643524 24.09.2024 11:25
    [quote]#post1643473 I pomyśleć, że na początku lat 90-tych oddałem za darmo kolekcję ok. 100 winyli z polskim rokiem. Uwierzyłem, że winyl przeszedł do historii i zaczyna się era CD.[/quote] A ja wtedy kupiłem mnóstwo winyli po 1 ,2, 5 10 i 20 zł 😉 Teraz moim zdaniem winyle są stanowczo przewartościowane, a powstałe w ostatnich czasach jak grzyby po deszczu giełdy winyli, to kokosowy interes dla handlarzy szukających frajerów, którzy kupią wszystko za każdą cenę 😁 I jakby handlarze nie mieli tak złotego interesu na tych płytach, to po prostu tyle tych giełd by nie było. Za to teraz można kupić za grosze płyty CD i to takie tytuły, które na Discogs są warte masę pieniędzy. Zresztą zauważalny jest już trend wzrostowy cen płyt CD, a szczególnie z muzyką metalową, zaś o płytach polskim rockiem z lat 80-tych to już lepiej nie wspominać, bo nie dość, że ich nie ma, gdyż ich nakłady były bardzo małe, to teraz ich ceny niejednokrotnie są horrendalne, np. CD TSA - 52 dla Przyjaciół i pojedyncze płyty CD Dżemu, Lombardu czy Oddziału Zamkniętego. Więc za niedługo ten trend się odwróci z powrotem na korzyć płyt CD. A wiem co mówię, bo muzykę zbieram już ponad 40 lat i parę tysięcy pozycji różnej muzyki na winylach, kasetach i głównie CD już się za ten czas uzbierało 🤗
    • RZ1975 lubi to.
    • awaria

1.7K
      1.9K
    • 24.09.2024 o 12:29
      Post #1643540 24.09.2024 12:29
    Coś tam mam , ale ja jestem jebnięty i wolę jednego "Japończyka" niż tysiąc "normalnych" wydań. Zresztą i tak teraz patefona nie mam bo kilkanaście lat temu potrzebna była kasiora to sprzedałem. Kiedyś wrócę do pokoju odsłuchowego aby raz na tydzień - miesiąc wrzucić sobie winyla i odpłynąć w dobrej jakości dźwięku.
    • manolo1 oraz DiegoKSC lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.5K
    • 24.09.2024 o 21:26
      Post #1643848 24.09.2024 21:26
    Jurassicu, ogólnie jest trend wzrostowy na nośniki, nawet na kasety, czego kompletnie nie rozumiem, ale są koneserzy co kolekcjonują i pojawiają się nowe wydawnictwa i reedycje kasetowe. Dla mnie ten nośnik bez sentymentu kompletnie, ale coś tam łyknąłem z wydań w limitowanych nakładach, bo by później wymienić na jakiś wosk albo CD.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie