Każdy się jarał jak zdobyliśmy PP. Po prostu w tym roku łatwiej znieść tą porażkę bo każdy liczy na medal. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
-
Puchar Polski 2024/2025
- Edytowany
Naszła mnie refleksja, że PP to w zasadzie dla wszystkich poza finalistami to w zasadzie tylko koszt. Tam zdaje się wypłacają coś klubom za każdy mecz, ale poza finałem to są żetony.
Smutne, bo lubię te rozgrywki (trochę mniej od czasu gdy zrezygnowano z rewanżów) i szkoda, że większość klubów kładzie na nie lachę.
Stawiam, że w tym roku PP zdobędzie widzew albo Piast.
Znalazłem ile płacą:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1147374/puchar-polski-kluby-walcza-o-milionowe-premie
wyjazd bliski więc te 15 tys starczyło na transport obiad i jeszcze zostało. Jesteśmy do przodu
Nie mamy kadry na 6 dodatkowych meczów w sezonie🤓
No gts to miał dopiero kadrę w ostatniej edycji.
Odpuszczanie rozgrywek o PP uważam za skrajną głupotę.
Zdobycie PP to wygranie rozgrywek w których uczestniczą wszystkie krajowe drużyny, w wielu poważnych krajach na świecie, rozgrywki o puchar krajowy są niezwykle prestiżowe, no, ale my poważnym piłkarskim krajem nie jesteśmy, nie mamy też poważnych kibiców.
Wstyd i hańba.
GTS tez nie miał i polegl sromotnie w lidze w związku z tym.
- Edytowany
Jasne. Lepiej polec w PP i w lidze niż tylko w lidze. W dwójkę zawsze raźniej.
Tylko proszę bez piepszenia, że teraz w lidze to pokażemy. Ch...ja pokażemy! Gdybyśmy mieli potencjał by coś pokazać w lidze to byśmy się w PP nie skompromitowali.
Czyli Lech i Rakow też zgubione?
Cracovia
Lech
Raków
spadek w tym sezonie?
Raz jeszcze nadmieniam, że co prawda my i Raków już nie, ale Lech nadal może zdobyć PP w tym sezonie :)
Jest to niezwykle mało prawdopodobne, ale nadal możliwe :)
- Edytowany
Czy rezerwy Lecha mogą grać PP przy Bułgarskiej?
I jak jest określony/ograniczony udział zawodników I drużyny w meczach rezerw w PP?
- Edytowany
[quote]#post1644153 Czyli Lech i Rakow też zgubione?
[/quote]
Jak będziemy stawali na podium MP z częstotliwością Lecha czy Rakowa, to będziemy sobie mogli pozwolić na "wypadki przy pracy" w PP
Jakoś lekceważony tutaj Raków 3 razy z rzędu stawał na podium i grał w finale PP. Niesamowite ileż oni musieli meczów w 2 z tych 3 sezonów rozegrać, toż jeszcze musieli się w Europie przy okazji skompromitować. Albo nie? O czym wy piszecie?
Leszeczku ....Cracovia jest sama w sobie jest tak zajebistym klubem ze sukcesy sa dla niej zbedne... nie potrzebuja nic wygrywac... nie raz i nie dwa pisali tu forowicze ze przeceiz na mecze chodzi sie dla spotkan ze znajomymi ,dla tradycji,dla Idei jaka byla Cracovia ,powspominac,wypic cos a nie dla wynikow czy sukcesow... po co wygrywac jak kibic idac na mecz jest spelniony przed meczem...
Po to, że tych kibiców o których piszesz jest zamknięta liczba i powoli się wykruszają i wymierają.
[quote]#post1644204 Po to, że tych kibiców o których piszesz jest zamknięta liczba i powoli się wykruszają i wymierają.[/quote]
Wiem i zdaje sobie sprawe z tego... napisalem to z "przekąsem" 😉
@KruszynaKSC#7322
Wiem, że wiesz ;-)
A propos przepisów to nie wiem ale gdzieś czytałem, że zawodnicy, którzy nie grali z Resovią mogą grać plus trzech grających może wystąpić. Patrząc na to skład może być nawet na wygraną w tej edycji.
Chyba ten przepis ma luki bo wystarczy, że Lech zagrał drugim składem i pierwszy może grać pod szyldem Lech II. Tutaj ułatwiają a w rezerwach w lidze trudniej. Dziwne te przepisy :)
Dobra. Wygrywają ten Puchar i co dalej? Kto może wystąpić w eliminacjach LE?
[quote]#post1644235 Dobra. Wygrywają ten Puchar i co dalej? Kto może wystąpić w eliminacjach LE?[/quote]
A swoją drogą byłby fajny numer, gdyby z "polskiej puli" do eliminacji pucharowych zakwalifikowały się dwie drużyny Lecha 😉
- Edytowany
@koziołek#3702
To fajny myk by grać PP przy Bułgarskiej
@Saunk#5634
Na to to chyba nawet Lech jest zbyt krótki.
Mam na myśli granie, bo zakwalifikowanie jest w zasięgu.
[quote]#post1644235 Dobra. Wygrywają ten Puchar i co dalej? Kto może wystąpić w eliminacjach LE?[/quote]
Znowu nie mam 100% pewności i teraz nie chce mi się szukać ale coś mi kołacze, że jeden z tych zespołów nie dostałby licencji na puchary. Ktoś gdzieś pisał, że to ten sam klub/właściciel aczkolwiek są takie przypadki w pucharach (właściciel City). Natomiast jeden klub to chyba nie ma takiej sytuacji. Oczywiście to raczej duża abstrakcja i nie zaprzątam sobie tym głowy bo znając działaczy Lecha wzmocnienie rezerw byłoby tylko kilkoma piłkarzami co mniej grają więc nie liczył bym na wygraną.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)