Ciasto czekoladowe....
-
-
Ajdin Hasić - witamy w klubie!
[quote]#post1639276 Napisałbym nawet murzyn....[/quote]
To już byłby błąd ortograficzny. Biały to określenie potoczne a nie nazwa rasy. Z wielkiej napiszemy np. Słowianin
- Edytowany
Kto Murzyna ma, u tego Murzyn gra.
https://m.sadistic.pl/kto-murzyna-ma-vt186182.htm
[quote]#post1639281 [quote]#post1639276 Napisałbym nawet murzyn....[/quote]
To już byłby błąd ortograficzny. Biały to określenie potoczne a nie nazwa rasy. Z wielkiej napiszemy np. Słowianin[/quote]
Racja, pochrzaniłem.
Rasy z dużej.
Czyli ustalone że Hasić nie jest Murzynem ani nawet Afroamerykaninem.
Mnie ciekawi czy nie jest aby Muzułmaninem, bo to się wiąże z obowiązkami takimi jak np. ramadan , pielgrzymka do Mekki czy podkładaniem bomb w weekendy ( końctygi) co by mogło kolidować z meczami ligowymi.
To samo dziś pomyślałem 😁
Teraz wszystko sie da zalatwic zdalnie :)
Z Amirem będą bomby na Kazimierzu podkładać...;)
- Edytowany
Albo w Sukiennicach, dejcie spokój tyle ludzi zabitych szachami...
- Edytowany
Bośnia była królestwem więc miała króla. Żadnego szacha, szejka, sułtana, kalifa, ani nawet maharadży.
A czym była po 1463 roku?
Bośniacy występują w zasadniczo trzech odmianach - muzułmanin, prawosławny i katolik. Patrząc poprzez udział procentowy jest pół na pół szansy że to nie muzułmanin (nie wygląda). Jednak w czasach gdy się rodził ok.2005 większość stanowili jednak chrześcijanie 55:45, zatem większa szansa że rodzice są z tej większości.
[quote]#post1639331
Mnie ciekawi czy nie jest aby Muzułmaninem, bo to się wiąże z obowiązkami takimi jak np. ramadan , pielgrzymka do Mekki czy podkładaniem bomb w weekendy ( końctygi) co by mogło kolidować z meczami ligowymi.[/quote]
Niech nie podkłada bomb, niech nikogo nie wsadza na mine.. Wystarczy że będzie strzelał celnie, tak jak to zrobił w ostatnim spotkaniu z Górnikiem.
https://www.youtube.com/watch?v=8jnQM41OY7k
Wygląda na fajnego grajka. W dodatku sprawia pozytywne wrażenie jako człowiek. Ciekawe jakie miejsce na boisku znajdzie mu nasz trener... :)
Kiedy będziemy grac w systemie 4-4-2 to po lewej stronie , tak jak z żabolami , być może wymiennie z Bultim .
[quote]#post1639365 Bośniacy występują w zasadniczo trzech odmianach - muzułmanin, prawosławny i katolik. Patrząc poprzez udział procentowy jest pół na pół szansy że to nie muzułmanin (nie wygląda). Jednak w czasach gdy się rodził ok.2005 większość stanowili jednak chrześcijanie 55:45, zatem większa szansa że rodzice są z tej większości.
[/quote]
Hej, jeżeli o kimś na chorwackich portalach piszą, że jest Bošnjak, jest na 90% pewne, że nie jest Chorwatem ani Serbem. Čovilo był serbski piłkarz urodzony w BiH. Ale potwierdzenie o Hasiću nie znalazłem.
Do tego, że jest Bośniakiem, nie znaczy, że jest wierzącym muzułmaninem. Nie oglądałem mecz, tak nie wiem, jaki znak robił, jak wchodził na boisko i jak się radował 😊.
P.S. powiedz Chorwatowi z Herzegowiny, że jest Bośniakiem, tak będziesz mial kłopoty, to wiem na 100% 😎
Tak, tylko Aidin też o sobie nie mówi że jest Bośniakiem. Tak mówią (piszą) o nim dziennikarze, którzy najczęściej pojęcia nie mają o tym co napisałeś powyżej. Dla nich jak z terenu Bośni to Bośniak.
A co do religii to chyba coraz powszechniejsza staje się przynależność „bez religijny”. Może on też tak ma?
Ludzie a jakie to ma dla nad wszystkich znaczenie co?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)