Wczoraj moja żona zrobiła de volaille i nie wylało się jej masełko.
Nie dodała go, była tylko mozzarella i szyneczka w środku. ;)
-
-
W naszym garnku...
brzmi jak profanacja de volaille, którego nadziewa się tradycyjnie masełkiem
albo jak profanacja kotleta po szwajcarsku (cordon blue) którego robi się ze schabu a nie kurczaka
ale miło, że żona gotuje i się stara :)
Dzisiaj bezmięsnie. Sosik z mrożonych, zeszłorocznych zbiorów. Trzeba miejsce w zamrażarce zrobić.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/1000009336-jpg-47456772.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/1000009328-jpg-90284219.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/1000001649-jpg-09432598.jpg[/img]
Fajna vlepa
91 dni później
Wieczór z pizzą. Z 2 kg mąki 7 blach pięknych jak obrazy wyszło.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/1000015240-jpg-81794894.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/1000015245-jpg-50313831.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/1000015259-jpg-80079732.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/1000015286-jpg-29296435.jpg[/img]
25 dni później
- Edytowany
Powtórka z malowania pizzowych obrazów: "Krzyk" Muncha.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1000016648-jpg-06580379.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1000020750-jpg-82385398.jpg[/img]
Matisse, Toulosse-Lautrec i Cezanne dopiero w "pizzowaniu".
- Edytowany
Piec w trakcie pizzowych obrazów najwidoczniej nie wytrzymał polotu, temperamentu i wyobraźni...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1000016672-jpg-79181356.jpg[/img]
Nie znał się na sztuce? Trudno, kupimy nowy.
Żonie właśnie pokazywalem, widziała obraz w galerii w Oslo w czerwcu, pokazywałem jej właśnie kompozycję na pizzy, ale piekarnik, jpdl.. 🙈🙈
[quote]#post1652277 Piec w trakcie pizzowych obrazów najwidoczniej nie wytrzymał polotu, temperamentu i wyobraźni...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1000016672-jpg-79181356.jpg[/img]
Nie znał się na sztuce, a może był za Gts-em? Trudno, kupimy nowy.[/quote]
Krzyk się chciał wydostać.
- Edytowany
Takie tam, znalezione w sieci:
[i]Krzyk radości i krzyk bólu,
Namiętności i cierpienia.
Tyle krzyków jest na świecie -
Każdy inne ma znaczenia.
Kiedy sobie głośno krzyczysz,
To powiedzą: jest szalony.
Każą leczyć się od krzyku -
Biel i kaftan założony.
Ale kiedy tylko mogę,
Bez obciachu krzyczę sobie.
Do mnie... klamki czasem mówią:
wisła kur.wa - to mam w głowie![/i]
🤪
Nie jest to Broniewski, Tuwim ani Staff, ale... może być.
10 dni później
Mintaj w śmietanie z winem, miodem i musztardą + pęcak + surówka z białej z kminkiem.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000020727-jpg-54762260.jpg[/img]
Jeszcze dyniowa była 😋
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000020704-jpg-07425735.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/fb-img-1730890409386-jpg-78098574.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000020718-jpg-43760137.jpg[/img]
Hihi
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000015990-jpg-21745144.jpg[/img]
- Edytowany
Nieaktualne! Spór o wyższość jednego majonezu nad drugim został już rozwiązany. Problem polegał nie na tym, który z nich jest lepszy, tylko który ma do czego zastosowanie.
Okazało się, że Kielecki jest do jajek, sałatek, wędlin i ogólnego użytku, a Winiary do wyjebania.
15 dni później
Nie samym schabowy czlowiek zyje...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000026255-jpg-47090946.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000026261-jpg-92385948.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000026270-jpg-31488228.jpg[/img]
Kruszynko, można gdzieś kupić legalnie mięsiwo na takie wyroby??? No takie bardziej naturalne od tych szynek czy schabów z marketów. Ja na razie chciałbym spróbować popeklować w słoikach , a tak jak Ty to w przyszłości.
Ja kupuje w Kauflandzie.. Mieso nigdy mnie nie zawiodlo... Kiedys kupowalem w lidlu ale przy wedzeniu wyplywalo z niego bardzo duzo wody... z Kauflandu naprawde malutko... i tak jak pisalem wyzej nie zawiodlem sie i juz dosc dlugo korzystam z tego sklepu jesli sie rozchodzi o mieso... aaaa i nigdy sie nie kupuje w poniedzialek czy wtorek... najlepiej w srode bo masz raczej pewnosc ze z poniedzialkowej swinki bedzie...
A jesli sie rozchodzi o taka stricte ze wsi na ziemniaku chowana to strach dla tych co sprzedaja... sasiad sasiada podpierdala ze wogole choduje dwie czy trzy dla siebie bo bez numerow bo sam zabil bo sam oprawil bo nie zglosil..pojebane...... chyba ze masz kogos w rodzinie to wtedy tak..
Nie no , o tego typu sprzedawcach myślę
https://m.olx.pl/d/oferta/poltusze-wieprzowe-z-wlasnej-hodowli-CID757-ID13hcdc.html
https://m.olx.pl/d/oferta/poltusze-wieprzowe-od-rolnika-z-mozliwoscia-rozbioru-na-elementy-CID757-IDYPJTO.html
https://m.olx.pl/d/oferta/poltusze-wieprzowe-od-rolnika-odbior-17-09-CID757-IDHtrty.html
- Edytowany
Nie.. nie szukam takich półtuszy..raz wzialem połówkę z Proszowic z bratem i jakoś roznicy nie czułem w smaku wędlin które zrobiliśmy... a narobiliśmy wtedy wszystkiego w opór bo nawet pasztetowe wędzone czy salcesony bo dal nam też podroby...
- Edytowany
No w Święta coś trzeba jeść 🙂
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/img-20241215-161334-jpg-25029833.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/img-20241215-153831-jpg-58800253.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/img-20241215-113603-jpg-83498338.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)