Jak odejdzie to kto będzie siedział na ławce trenerskiej ? Kogo po taniości ogarną.
W Comarchu chyba nikt nie ma uprawnień trenerskich.
Zatrudnią jakiego zdesperowanego młodzieniaszka z papierami UEFA PRO i taka będzie zmiana dla zmiany, na trwanie w beznadziei jaka nastała.
-
-
Dawid Kroczek, trener Nadzieja
- Edytowany
Nie chce bredzić ale mnie Zieliński nie przeszkadzał. Czy by sie utrzymali bez zmiany bez trenera Kroczka. Trudno gdybać. Na nowe rozdanie wolałbyłm żeby jednak został nasz "Cracovia ma spirit" . Nic. Teraz jest w Koronie już. Nowemu trenerowi zyczę dobrze, ale brak mi wiary w jego wysiłki. Może dlatego że jestem pesymistą.
PS. Dobry eksperyment niż ktoś typu beton Urban itd.
Powodzenia dalej ale oczy bolą duszą w błocie nie ma ochoty iść na mecz. No chyba żeby coś wypić albo pobiegać po koronie. Nie po dachu.
Panowie,
Myślę, ze sam Pan Kroczek doskonale sobie sprawę z tego zdaje. I wie czego mu brakuje. Chodzi o doświadczenie i autorytet. W tym zawodzie te cechy są najważniejsze plus sukcesy. Niestety póki co tego nie ma jeszcze, bo i kiedy miał to zdobyć. I jak maja się dla niego poświęcać, skoro są prawie w jednym wieku... Tak samo jest w firmach małych lub dużych.
Popatrzcie proszę na byłego piłkarza a teraz trenera - Łobodzińskiego - jedna drużynę spuścił do I ligi, A odkąd jest w Arce, to meczą się niemiłosiernie z nim w każdym meczu. I przepychają jakos te wyniki. Ale oglądać się tego nie da.
Może na początek niech przynajmniej trener Kroczek z całym swoim sztabem wytłumaczy na tablicy, ustnie itd Ze jak rozgrywamy pilke lub ja przejmujemy to mamy się przy piłce jak najdłużej utrzymać i stworzyć sobie sytuacje bramkowa. A nie posyłać lagi do nikogo jak w ostatnim meczu. I niech im tłuka do głowy, ze aby wygrać trzeba strzelać na brake przeciwnika czasem więcej razy niż raz na mecz...
Dlaczego z Hiszpanami nikt nie lubi grać ? Bo oni tak właśnie grają - jak nie ma przestrzeni i nie ma jak zagrozić bramce przeciwnika. To wraca piłka do polowy i rozgrywają akcje raz jeszcze i tak do skutku. A u nas ? Dwa-trzy podania i strata....i gonimy jak durni za piłka i tracimy bez sensu siły. I w każdym meczu jest tak samo. Jak ma się chcieć piłkarzom starać, kiedy gramy taka chujnie a trener nie reaguje i jeszcze mówi na konferencji, ze było super...Nie nie było - należało powiedzieć, przepraszam zagraliśmy jak frajerzy i przegraliśmy zasłużenie 1:3
On przede wszystkim nie ma warsztatu. Autorytetu się nie zbuduje jak piłkarze widzą, że trener jest dyletantem.
W głowie tony teorii , natomiast praktyki - brak .
- Edytowany
Niestety nie każdy może być Siemieńcem z Jagi. Dróżdż musi to zrozumieć.
W tamtym sezonie 10 punktów na 18 możliwych i to nie z burakami raków,górnik,Jaga z tymi zespołami wygraliśmy w tym sezonie dopiero jest 3 mecze a mamy 4 punkty nie róbmy dramy......
Najlepsze że miewaliśmy dużo gorsze starty sezonu (raz chyba były nawet 2 pkt w 5 meczach). Ciekawe czy wtedy bysmy nie pisali, że lepiej było brać trenera który gra brzydko ale ma 4 pkt po 3 meczach ;)
Paradoksalnie tak się ułożyło po przejęciu scyzoryków przez JZ że ten mecz czy tego DK chce czy nie, będzie mocnym sprawdzianem dla niego, prezesa MD i całej tej filozofii #CracoviaOdNowa.
No i dla którego trenera zagrają nasze piłkarzyki...
Tyle pytań...
Od początku byłem za tym aby dać mu szansę na rozwój, co teraz? Zobaczymy po tych dwóch meczach jeśli je przegra no to nie mam pytań, jeśli się obroni to być może (powtarzam być może) coś z tego będzie- zobaczymy.
- Edytowany
Dramat to będzie jeśli gra drużyny diametralnie się nie zmieni. I po dwóch wyjazdowych spotkaniach będziemy mieć na koncie dalej 4 pkt. Jeśli zdobędziemy +4 lub minimum 2pkt , to zwracam honor. Ale po 6 kolejkach powinniśmy oscylować koło 8-10 pkt. aby nie grać tylko wyłącznie o utrzymanie. Bo każda strata w następnych meczach będzie skutkowała tym, ze nam rywale z pierwszej 10 zaczną odskakiwać na 10 pkt.
Mam nadzieje, ze Skovgard wróci do składu i Haskonnen jest zdrowy. Jugasa albo Ghite powinien przesunąć do środka jako defensywnego, bo nie ma kto wysokich piłek zbierać w środku pola - tak jak grał swojego czasu Covilo. Bo Irakijczyk czy Sokołowski do wysokich nie należą i maj z tym duży problem. Patrz ostatni mecz z Widzewem.
- Edytowany
Też oczywiście nie jestem zachwycony grą, ale koledzy wyżej dobrze piszą. Co innego wymagać, a co innego robić dramę jak teraz. Z wielu względów to nie jest czas na zmianę trenera. Statystycznie wyniki pod jego ręką też nie są jakieś ekstremalnie słabe, choć wizualnie kiepsko. Za wcześnie wyrokować jakim jest trenerem. Za mała mimo wszystko liczba meczów pod jego wodzą, a te z końcówki zeszłego sezonu i tak należałoby wziąć w nawias zważywszy okoliczności.
@naki#14649
Jugas po kontuzji jest wolny na DP. Może faktycznie VG dalby radę. Ale w dalszym ciągu brakuje sensownego rozegrania. Kto na klasyczne rozegranie?
Miki,Hasic? Sokołowski jako box do ich ochrony? Atanasov gdzie?
- Edytowany
[quote]#post1635687 W tamtym sezonie 10 punktów na 18 możliwych i to nie z burakami raków,górnik,Jaga z tymi zespołami wygraliśmy w tym sezonie dopiero jest 3 mecze a mamy 4 punkty nie róbmy dramy......[/quote]
10 punktów na 21 możliwych. Tak dla porządku. Czemu niby mamy nie liczyć meczu z Ruchem? Brak tych 3 punktów to największa, obok Puszczy, kompromitacja trenera.
spoko mam demencja starcza faktycznie liczyłem do momentu utrzymania
Ale z gry nie zasłużyliśmy na żaden, może na 1 z Rakowem. Logika podpowiada że z Korona 0:0 po archaicznym meczu. Jakoś nie czuję ekscytacji, tego napięcia meczowego, jakoś nie ma człowiek ochoty specjalnie patrzeć na te nieudolne próby ataku pozycyjnego.
Tytuł wątku przypomina tytuł z Gwiezdnych Wojen. Boję się, że nasze przyszłe sukcesy z DK to też fantastyka...
[quote]#post1635717 Jakoś nie czuję ekscytacji, tego napięcia meczowego, jakoś nie ma człowiek ochoty specjalnie patrzeć na te nieudolne próby ataku pozycyjnego.[/quote]
To nie patrz tylko jedź z nami do muzeum w Kielcach , baw się dobrze i dopinguj, a po meczu zrobimy po 100 pompek 😁
[quote]#post1635745 [quote]#post1635717 Jakoś nie czuję ekscytacji, tego napięcia meczowego, jakoś nie ma człowiek ochoty specjalnie patrzeć na te nieudolne próby ataku pozycyjnego.[/quote]
To nie patrz tylko jedź z nami do muzeum w Kielcach , baw się dobrze i dopinguj, a po meczu zrobimy po 100 pompek 😁 [/quote]
Na trasie jest też Koziołek Matołek, ....polecam w Pacanowie...;)
i huta w Ostrowcu... i grzyby w Jedrzejowie a ponoc zaczyna sypac..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)