[quote]#post1654618 Może i Polska liga żużlowa jest najlepsza na świecie to generalnie ten sport jest mało popularny w innych krajach i jest traktowany jako sport „wiejski” Inne ośrodki upadają (choćby Tarnów który jest podtrzymywany z podatków przez Urząd Marszałkowski) Kraków nie jest miastem żużlowym i im nie będzie. Zawody na Wandzie były popularne bo odbywały się rzadko i raczej cieszyły się popularnością jako egzotyka…
Podobno zaangażowanie miasta w Żużel zostało wychodzone przez działaczy i klepnięte przez polityków lokalnych którzy chcieli się przypodobać wyborcom w Hucie (i to pomimo sytuacji finansowej miasta)
Na tym tle środowisko hokejowe ma tradycje i ludzi którym na tym zależy. Trzebacisnąć Zarząd, cisnąć polityków (nawet jak na nich nie głosowaliśmy) iść do mediów. Chcecie ten hokej po tylu latach chodzenia po prostu odpuścić? Jak teraz go zlikwiduja to już się nie podniesie nigdy…[/quote]
Masz racje, jak hokej padnie to na zawsze.Przykład Łodzi i Warszawy jest znamienny.
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
- Edytowany
4000 zł za kij hokejowy?
Gdzieś czytałem (artykuł był z 2017 chyba), że średnio kij hokejowy gracza NHL kosztuje 185 dolców.
O mam:
https://lasvegassun.com/news/2017/may/27/calculating-the-costs-of-outfiting-an-nhl-player-i/
[quote]#post1654629 4000 zł za kij hokejowy?
Gdzieś czytałem (artykuł był z 2017 chyba), że średnio kij hokejowy gracza NHL kosztuje 185 dolców.
O mam:
https://lasvegassun.com/news/2017/may/27/calculating-the-costs-of-outfiting-an-nhl-player-i/[/quote]
Pie*doli głupoty
Zważywszy jeszcze na dostawcę Kijów true 🤣🤣🤣 to zdecydowanie bliżej będą te kije kwoty 400 złotych niż 4000 😉
Czyli co? Ma nas za idiotów?
Nie wiem skąd to 4000, może dla jednego zawodnika dedykowane kilka sztuk tyle kosztuje, a nie zamawia się po jednej sztuce raczej.
Filipiak miał nawóz a Dróżdż ma kije. Czego nie rozumiecie?
Chyba kwestia kosztu kijów i tego co ktoś kiedyś powiedział na ten temat to najmniejszy z problemów jakie teraz ma sekcja. Nawet jak te kije kosztują te 4 tys to jest kropla w morzu kosztów związanych z tym sportem…
Mnożąc liczbę kijów łamanych przez zawodnika w całym sezonie przez liczbę graczy i dalej razy 4000 to się i z pół bańki zrobi (jak słusznie mi w pw jeden forumowicz napisał).
Zawodnik średnio w sezonie potrzebuje z 15 szt. A średni koszt jednego kija to około 800zl....w skali sezonu robi się naprawdę duza kwota ale kije to i tak przysłowiowym pikuś w porównaniu z łyżwami
Kij z kijami.
Tak czy inaczej stabilność sekcji będzie zależeć od tego czy na to wszystko (lodowisko, sprzęt, akademia, pensje trenerów) będą pieniądze.
W tym momencie wszystko to jest na jednym prywatnym podmiocie którego właściciel miał kaprys (dzięki mu za te lata) łożyć. Jak najszybciej trzeba szukać rozłożenia kosztów na większą liczbę podmiotów inaczej w bezlitosnej kalkulacji ekonomicznej będzie ciężko…
Dobra dobra, ale sprzętu nie miało nam zapewniać czasem CCM? Ja rozumiem, że nie dostajemy sprzętu za darmo, ale z uwagi na współpracę nie mamy tego sprzętu jakoś taniej? Jeżeli nie, to po co nam taki partner techniczny? Żeby się pochwalić logo CCM na koszulkach?
[quote]#post1654677 Tak czy inaczej stabilność sekcji będzie zależeć od tego czy na to wszystko (lodowisko, sprzęt, akademia, pensje trenerów) będą pieniądze.
W tym momencie wszystko to jest na jednym prywatnym podmiocie którego właściciel miał kaprys (dzięki mu za te lata) łożyć. Jak najszybciej trzeba szukać rozłożenia kosztów na większą liczbę podmiotów inaczej w bezlitosnej kalkulacji ekonomicznej będzie ciężko…[/quote]
Filipiakowa polityka kopania w dupę wszystkich mniejszych sponsorów kręcących się przy klubie od Grupy100 daje owoce.
- Edytowany
Nie no ja jestem w miarę spokojny. Są tabuny firm i działaczy którzy wg. wielu forumowiczów tylko czekali w blokach startowych aby wejść do pasiastego hokeja. Przeszkodą był wg. Nich tylko Filipiak. On już ogląda niebieski hokej, więc tu na Ziemi już nic nie zablokuje i namiesza. Czekamy
[quote]#post1654593 ... w tym sezonie "czysto sportowo" jak na ten moment jesteśmy ZDECYDOWANIE LEPIEJ NIŻ ROK TEMU....[/quote]
Powiem tak: czyste bałamucenie. W zeszłym roku RR odpuścił sezon zasadniczy, bo 2 lata temu byliśmy PIERWSI - i co nam to dało? Ano nic, dokładne zero, nawet udziału w PK, bo w czasie sezonu IHC zmieniło przepisy (wyrzucając Polskę). Natomiast w PO wypadliśmy bardzo dobrze, przegrywając nieznacznie z przyszłym mistrzem - było na co popatrzeć. W tej sytuacji mówienie o "6 miejscu" jest kompletnie bez sensu, bo w ogóle wszystkie "miejsca" poza medalowymi się nie liczą. Nie TU, nie u 12-krotnego mistrza Polski i jedynego zdobywcy Pucharu Kontynentalnego w PL.
[quote]#post1654672 Zawodnik średnio w sezonie potrzebuje z 15 szt. A średni koszt jednego kija to około 800zl....w skali sezonu robi się naprawdę duza kwota ale kije to i tak przysłowiowym pikuś w porównaniu z łyżwami[/quote]
Z tego co pamiętam, od 4000 do 5000 zł. Tylko warto pamiętać, że część zawodników gra swoimi łyżwami.
Wystarczy popatrzeć ilu zawodników ma Bauera.
CCM chyba coś zapewnia
Tak, ale część zawodników woli swoimi łyżwami grać.
To nie jest tak że ktoś ktoś mówi że nie będzie grał w CCM bo nie i już.. jeśli całe życie grasz w Bauerach to zupełnie inna bajka i nie przejdziesz na CCM .
[quote]#post1654720 To nie jest tak że ktoś ktoś mówi że nie będzie grał w CCM bo nie i już.. jeśli całe życie grasz w Bauerach to zupełnie inna bajka i nie przejdziesz na CCM .[/quote]
Tak jest , ja całe życie w gaciach Levi's 501 chodzę a kurtkę M65 już trzecia zdzieram. Tylko wkurwiony jestem że już Granprixów nie produkują bo też bym w nich chodził.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)