[quote]#post1632113 [quote]#post1632108 @Jeden9Zero6#42513
Liga Norweska przynajmniej według transfermarkt nie jest aż znacząco niżej wyceniana w porównaniu do Ekstraklapy. Powiedziałbym, że wręcz porównywalnie.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-38594647.png[/img]
Mikkel grał jednak częściej na skrzydłach w 4 2 3 1 niż na ŚPO lub ŚP. [/quote]
Transfermarkt i jego wartości nic nie znaczą, równie dobrze mógłbyś się posiłkować rankingiem UEFA Norwegia jest dwunasta a my jesteśmy na osiemnastym miejscu, ale to też nie jest miarodajne bo wystarczy że liga ma ze dwa mocne kluby które dobrze punktują w pucharach i ciągną całą lige[/quote]
True, jakiś jednak punkt odniesienia warto przyjąć. Fakty są takie, że Maigaard grał i zdobywał liczby w lidze, które jakościowo jest bardziej podobna do Naszej niż do np. Łotewskiej.
-
-
Mikkel Maigaard witamy w Pasach!
[quote]#post1631946
Trzymajcie mnie, zawodowego piłkarza, który pewnie zarabia kilkukrotnie tego co zarabiam, mam pochwalić, że prosto kopnął piłkę ? Gość się do tarcia chrzanu narazie nie nadaje. Tyle co on to potrafią chłopaki z akademii. Przecież w zeszłym roku mało nie spadliśmy, a gość miał patelnię z koroną, co na orliku się strzela z zamkniętymi oczami. W większości meczów nie dał nic. I ja mam go chwalić, bo dobrze raz podał w meczu 😂[/quote]
Dokładnie tak, za to masz go chwalić, na tym polega obiektywizm. Ja absolutnie nie przeczę temu, że do tej pory gra kichę i - bądźmy szczerzy - zawodzi. Za zepsucie patelni na meczu z Koroną należała mu się mocna krytyka. Którą dostał. Inna rzecz, że na przykład wczoraj też zawodowy piłkarz Amir Al Ammari miał wymarzoną sytuację, by strzelić, ale się "machnął"... Krytyka była na tym forum mniejsza... Choć i patelnia mniejsza 😉 ale trafić w piłkę i strzelić w światło bramki z tej pozycji należało. A podanie Maigaarda było pierwsza klasa, przez pół boiska i Bochnak dobrze to wykorzystał i to był zalążek bramki. I to (dokładnie to) należy pochwalić i docenić. Tym bardziej, że jest niemal pewne, że gdyby nie to podanie (oczywiście należy docenić to co było dalej, miało kluczowe znaczenie) to byśmy ten mecz przegrali.
PS. [i]który pewnie zarabia kilkukrotnie tego co zarabiam[/i] - nie wiem ile zarabiasz, ale jeśli tak piszesz, to albo Ty zarabiasz dużo, albo on mało... 😋
Je w tej akcji bramkowej najwyżej oceniam Bochnaka. Pamiętam, że jak zobaczyłem to podanie to powiedziałem "nie zdąży". Zdążył. Jak zaczął kiwać powiedziałem "spierdoli" nie spierdolił. Podał tam gdzie miał podać, a reszta już jakoś wyszła. Mobilna grupa pancerna dała radę.
Maigaard to taka gorsza wersja Cecarica.
Czy gorsza czy lepsza trudno powiedzieć. Obaj podobnie bezproduktyni.
Gość dostaje hajs za granie. Na 100 zagrań zagra raz dobrze i mam go za to chwalić. I jeszcze pewnie za te 99 spieprzonych mam się nie odzywać, bo mu przykro będzie 😁 Jak zrobi coś ekstra, strzeli bramkę, zaliczy asystę to go pochwalę, ale narazie przez pół roku [b]raz[/b] kopnął piłkę prosto. I tak 50 % w tej sytuacji zrobił Bochnak i resztę bramki wywalczył Kalman. Bez przesady.
[quote]#post1632182 Na 100 zagrań zagra raz dobrze i mam go za to chwalić. [/quote]
Tak, bo za dobre zagranie (którego konsekwencją jest branka) należy się pochwała. Za podanie Ghicy do Maigaarda - bez przesady, bo to było na kilkanaście metrów na własnej połowie, ale tamto to był długi ciekawy przez pół boiska. Nie mówimy o innych zagraniach, mówimy o tym. Van Burena też należy pochwalić - ja wiem, że sztuką byłoby to nie strzelić, ale raz, nie takie pudła widziałem (ongiś Bania z Lechem w Poznaniu w analogicznej sytuacji), a dwa, znalazł się we właściwym miejscu...
[quote]#post1632182 I jeszcze pewnie za te 99 spieprzonych mam się nie odzywać, bo mu przykro będzie 😁 [/quote]
Aż mnie zmroziło... Mam głęboką nadzieję, ze nasi piłkarze nie czytają forum.
[quote]#post1632182 Jak zrobi coś ekstra, strzeli bramkę, zaliczy asystę to go pochwalę, [/quote]
No to było niestandardowe zagranie które doprowadziło do ładnego KZ. [b]Za to[/b] należy się pochwała. Dokładnie - za to.
[quote]#post1632182 narazie przez pół roku [b]raz[/b] kopnął piłkę prosto. [/quote]
Tak dokładnie śledzisz jego zagrania? E. Myślę że dużo więcej razy, tyle, że nic z tego nie było. Oczywiście to jedno dobre zagranie nie wyrównuje całej serii słabych, ale dobre zagranie należy docenić.
[quote]#post1632182 I tak 50 % w tej sytuacji zrobił Bochnak i resztę bramki wywalczył Kalman. Bez przesady. [/quote]
Nie do końca. Bochnak i Kallman to główni autorzy bramki, ale van Buren i Maigaard też mieli swój udział. Gdybym ja miał to oceniać procentowo, to bym dał
Bochnak: 37,5%
Kallman: 37.5 %
van Buren: 15%
Maigaard:10%
Tak kombinowałem, by do 100% się wysumowało... Ja to mniej więcej w takich proporcjach widzę
Wszyscy po nim jazda a prawda jest taka że wyglądał mimo wszystko lepiej od pozoranta Knapa który kurwa udaje piłkarza a ma problem z przyjął podał. Mikkel jest taki trochę zahukany, ale coś w nim jest jak się człowiek przyjrzy, minus że biega w jednostajnym tempie
Ja mam nadzieję , że czytają pilkarze forum. Cracovia to nie jest przytułek dla pseudokopaczy. Gość jest od pół roku w Pasach. Kiedy skończy mu się okres ochronny? Nie będę go chwalił za proste półgórne podanie , do którego Bochnak ledwo dobiegł i gdyby nie jego walka z obrońcą Piasta to gówno by było z tej akcji. Niech się chłop weźmie do grania a jak nie to adios. Mogą z podobnym rezultatem grać młodzi, a on zwolni pensję.
Btw. Jeśli krytyka no name’a z forum ma mu psuć psychikę to chyba nie nadaje się do tego zawodu.
- Edytowany
[quote]#post1632223 Ja mam nadzieję , że czytają pilkarze forum. .[/quote]
Ja mam głęboką nadzieję, że nie. Tyle bluzgów ile się tu na nich wylewa niemal każdego (no, oprócz zawodowych polityków, ale oni mają zawsze entuzjazm "swojej opcji") mogłoby doprowadzić do katastrofy psychicznej.
[quote]#post1632223
Btw. Jeśli krytyka no name’a z forum ma mu psuć psychikę to chyba nie nadaje się do tego zawodu.[/quote]
Noname no namem, ale ciekawe jak Ty byś się czuł gdyby na to, co robisz zawodowo regularnie wylewała się taka masa bluzgów, epitetów, obelg - nieważne przez kogo danych. Chyba, kolego, kompletnie nie znasz ludzkiej psychiki. Normalny człowiek się czymś takim cholernie przejmuje.
Forum jest do wymiany naszych opinii, ale myślę, że psychicznie to mało kto by wytrzymał to, co tu o nim piszą - i nieważne czy Maigaard, Rakoczy, Knap, Makuch, Niemczycki... A ja jednak chcę, żeby oni jakoś grali. Nie mówię, żeby ich zagłaskać, tu mamy sobie napisać co sądzimy - ale jak do nich podejść to niech decyduje trener i psycholog i Władze Klubowe... Lepiej, żeby oni tego nie czytali.
Dodam, że myślę, że niejeden forumowicz trochę inaczej by pisał, gdyby musiał się podpisać imieniem i nazwiskiem i jeszcze miejscem pracy/nauki... Byłoby nieraz grzeczniej, bardziej kulturalnie, bo może przy mamie/żonie/dziewczynie/nauczycielce/szefie/dyrektorze/dziekanie/księdzu_proboszczowi (niepotrzebne skreślić, można coś dodać) by się tak nie wyraził... My, forumowicze jesteśmy anonimowi (oprócz niektórych, bardzo nielicznych), oni nie.
6 dni później
jak się należy to trzeba krytykować,
ale dzisiaj trzeba też pochwalić, dobry mecz, nie tylko za bramkę, ale i za zaangażowanie
Dziś z Ravasem MVP.
Mam nadzieję, że częściej będzie mógł grać jako LS/PS czy tam LN/PN
Dziś całkiem spoko mecz, bramka cieszy :) oby tak dalej :)
Zaufanie które procentuje! ;)
Po bramce (było nie było z dupy) nabrał trochę pewności siebie.
Ja mówiłem i powtarzam, że już wcześniej.
Bo to jest tak jakby zatrudnić blacharza samochodowego , kazać mu lakierować auta i oczekiwać że nie będzie zacieków.
Po prostu grał na pozycji takiej jak w poprzednich klubach i wtedy miał liczby.
Mimo gola jakoś mnie nie oczarował. Ma nadzieję, że to wydarzenie jakoś go bardziej uaktywni.
A i jeszcze chyba , jeśli dobrze widziałem najwięcej km w całym meczu zrobione.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)