Sprzedać Comarch, jego ukochane dziecko ? 😲
-
-
Nowa rzeczywistość
Z tego co wiem zawsze byliśmy wzorem dla innych klubów,bo zawsze wychodziliśmy na plus z budżetem,kiedy to się posypało ? W latach pandemicznych ?
Profesor się w grobie przewraca na to co wyprawia jego rodzinka.
[quote]#post1653271 Profesor się w grobie przewraca na to co wyprawia jego rodzinka.[/quote]
A niedługo rocznica śmierci.
Nie bubajcie, jeszcze na lepsze nam wyjdzie ;)
Dajcie wiary.
skoro marzyłem o tym przez lata by się wyrwać od Comarchu to trzeba z nadzieją patrzeć na jego sprzedaż. gorzej nie będzie. teraz jak na tacy widać, że milijonowe milijony to po prostu grosze i byle bukmacherem na koszulce można to łatwo zbilansować
[quote]#post1653276 skoro marzyłem o tym przez lata by się wyrwać od Comarchu to trzeba z nadzieją patrzeć na jego sprzedaż. gorzej nie będzie. teraz jak na tacy widać, że milijonowe milijony to po prostu grosze i byle bukmacherem na koszulce można to łatwo zbilansować[/quote]
Albo Cichym Kącikiem
[i]"milijonowe milijony"[/i] a i kadra zarządzająca, pozostawiała wtedy delikatnie mówiąc, wiele do życzenia.
[quote]#post1653271 Profesor się w grobie przewraca na to co wyprawia jego rodzinka.[/quote]
A najbardziej go pewnie wk...ia, że jesteśmy w czołówce.
Przy całym szacunku dla profesora, zarządzać klubem sportowym nie potrafił.
Wszystko się finansowo spinało do czasu zbudowania Rącznej. Koszty nawozów go przerosły.
pisalem odnośnie Comarchu.
To inna sprawa, ale do Hyde Parku.
Co mnie tam Comarch
Czytajcie ze zrozumieniem, przecież tam wszystko zostało napisane.
Oddłużenie ma polegać na zamianie długu na kapitał, czyli z majątku klubu odjęte zostanie "Cichy Kącik", Wielicka, może jakaś część Rącznej.
Z jednej strony podwyższy to aktywa Comarchu, z drugiej nas zuboży.
Dobra, ten Cichy Kącik i tak przez wszystkich dawno był już spisywany na straty. Sądzę że to będzie główna karta w negocjacjach.
Sprzedać, piłkarzy najemników i prezesa a od cichego kącika, rącznej i wielickiej niech się odpierdolą
Chodzi o to co zostało już wstępnie napisane powyżej.
// Na grudzień zostało zwołane kolejne walne zgromadzenie, które ma oddłużyć Cracovię, zamieniając część długu na kapitał. //
Nowy inwestor jestem przekonany, ze powiedział tak - jeśli sprzedajecie udziały, to prosimy odjąć sumę zadłużenia od wartości nominalnej akcji Cracovii. Inaczej się wycofujemy. Z tego co wiem to chcieli sprzedać udziały, a potem ściągnąć jeszcze dług do swojej spółki. Czyli zarobić dwa razy...
Chytry traci dwa razy, ale kto nie próbuje ten nie pije szampana. Wiec, suma sumarow skończyło się tak jak już napisałem dużo wcześniej.
Nasz dług zostanie księgowo rozpisany jako kapitał spółki i wtedy będą próbować dalej przeciągać line na swoja stronę. I może to jeszcze potrwać. Aczkolwiek sam klub dla CVC może bardziej problemem jakiego trzeba się szybko pozbyć. I tym sposobem Cracovia w mojej opinii jest bardzo atrakcyjnym kaskiem dla inwestorów. Bo nieruchomości jakimi zarządza w centrum Krakowa są warte fortune. A miasto tonie w długach. I przy dobrze wymyślonym projekcie, są do przejęcia na własność. Ponieważ prawo w Polsce się zmieniło i dzierżawcy maja prawo pierwokupu.
Pytanie raczej brzmi, kto chce nasze udziały konkretnie przejąć lub jest zainteresowany wykupem ??
Bez Cichego Kącika i Wielickiej Cracovia zostanie gola i "wesoła" Tereny Rączna są w dzierżawie .... A stadion jest miejski ....
no to wymyślił Filipiak z Tabiszem jak wyjebać Cracovię bez mydła,
plan był prosty i skuteczny niestety, zadłużyć Cracovię i odebrać sobie sztuczny dług w terenach.
Sprzedać comarchowi tabisza i będzie po długu
- Edytowany
21 wiek jest niesamowity…
Niektórym nie przeszkadza zmiana herbu czy tam nazwy za ligę mistrzów inni mają wyjebane na trwały JEDYNY majątek klubu… a co tam sprzedać/stracić- byle wyrównać długi zaciągnięte przez „dobrodzieja”
Comarch dobry sponsor był taki współczesny Janosik swojemu zabrał sobie dał… Przecież za te lata sponsoringu zasłużył, po co ten cichy kącik czy tam jakaś psia kablowa odzyskana od telefoniki wielicka ( ch*j tam ze to była wymiana gruntów pod budowę stoczni) nie było to przecież Comarchu
Takich numerów to nawet komuniści nie wymyślili ( no przepraszam, odnośnie nazw wymyślili tylko niektórym nazwy zmieniano … ale to po złości dla temperowania tych bardziej „patriotycznych”) a ci „nowi” resortowi to zyskiwali i to w ch*j… i jakoś długów nie trzeba było spłacać to może komuno wróć?
[b]Edycja z 26.11.2024 o godz. 19:26 (scalono posty)[/b]
I tak wiem, że kabel to klub przedwojenny ale wiadomo kto tam za sznurki pociągał w tej wymianie gruntów, bo kto ma zakłady na przeciwko 😉
Tylko ten Kabel jedynie stracił swój dom… i się pałęta na Koronie teraz ot sprawiedliwość dziejowa.
Cracovia udostępnia boisko treningowe Babajadze
https://x.com/ASzczesny89/status/1861472007189111027
Plotki się zaczynają potwierdzać:
https://sport.tvp.pl/83682652/ile-warta-jest-cracovia-krakowski-klub-zmieni-wlasciciela
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)