To o nim Karvin mówiłes mi w piatek ,że to potencjalny następca Gretzkiego?
-
-
Mistrzostwa Świata Elity w hokeju na lodzie w 2024 r. Praga/Ostrawa
- Edytowany
Hejka, jeden i drugi macie swoim sposobem racje bo jedna i druga marka pochodzą z tego samego miasta, przed i za komuny to były inne browary, inne firmy. Jak pisza, tak to przeszło pod jeden szyłd Plzeňský Prazdroj a.s w 1994 roku, potem pod SABMiller (1999) teraz jest pod japońskim Asahi (od 2017), cokolwiek to znaczy, masakra dla mnie, wysprzedaż majątku.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Plze%C5%88sk%C3%BD_Prazdroj
Pilsner-Urquell – klasyczne gorzkie piwo, które nie lubiłem i polubiłem koło 40 😊 (koło 11,6 stopni, 4,4%)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-05/image-png-28632268.png[/img]
Gambrinus, 10, 11, 12 stopni, bardzo go łubiłem.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-05/image-png-38460705.png[/img]
- Edytowany
[quote]#post1619053 Z tego co mi się wydawało to Plzeňský prazdroj od dawna ma Gambrinusa...
[/quote]
Zgadza się, tak samo jak Kozel i Radegast są w grupie, tak jak u nas Żywiec, Warka i Leżajsk, ale to są osobne piwa i jak leją w Strefie kibica Plzeň a na arenie Gambrinus to jest inne piwo.
Finowie i Słowacy ładnie dzisiaj.
Witam. Podpowie ktoś gdzie najlepiej zaparkować autem przed meczem? Pozdro
Łotwa - to prawdziwe przekoty! Grają do upadłego... Chciałbym, aby nasi grali z taką ambicją...
Przekotami to byli rok temu, jak zdobyli brązowy medal, a teraz stracili już dwa punkty z (przyznajmy szczerze) najsłabszymi drużynami grupy. Zostały im 🇸🇪 🇺🇸 🇸🇰 🇩🇪 i 🇰🇿 . Nie wiem czy awansują do ćwierćfinału.
Ale to nie nasz problem. Nasz problem to to, że 🇫🇷 zdobyła punkt, co może mieć znaczenie.
Łotwa w tym roku jest cienka jak du..a węża 😋
Szwecja to jest kosmos! Ciekawe czy strzelimy bramkę.
- Edytowany
[quote]#post1619074 . Jak pisza, tak to przeszło pod jeden szyłd Plzeňský Prazdroj a.s w 1994 roku, potem pod SABMiller (1999) teraz jest pod japońskim Asahi (od 2017), cokolwiek to znaczy, masakra dla mnie, wysprzedaż majątku.
[/quote]
Tak jak zwiedzając Budziejowicki browar dowiedziałem się od przewodnika ,że sa ostatnim duzym browarem w rekach Czech ...dramat i to w piwnych Czechach...
Ale są plusy. Czesi patriotycznie doprowadzili ,że Budvar ma najwieksza sprzedaż (koło 2015 przegonili Pilsneńskie) no i te dziesiatki małych swietnych browarków .
...a w Polsce wszystko duże w obcych rekach i czesto jak Żywiec tylko nazwą piwa przypominaja dawne.
Są nieliczne małe niezłe np. Cieszyński ze swoim swietnym lagerem.
Co do Pilsnera to Anton bysmy sie dogadali. Urgel nigdy mi nie smakował jak na Czechy dawno temu jeżdziłem ale Gambrinus 12-a czy Radahast bardzo mi podchodził.
Preferuje jednak Svijany 13 i Poutnika ew. "Hrabalowe" Postriżińskie
Zróbcie sobie może jakiś nowy wątek o piwie w Hyde Parku.
Przepraszam, juz się nie powtórzy
- Edytowany
18 - letni Conor Bedard dzisiaj 2 bramki i 1 asysta , to jest przekot z Chicago !!
W pewnym momencie meczu pokazali jego statystykę z całego turnieju, 7 strzałów, 4 bramki 🤔
[quote]#post1619232 [quote]#post1619074 . Jak pisza, tak to przeszło pod jeden szyłd Plzeňský Prazdroj a.s w 1994 roku, potem pod SABMiller (1999) teraz jest pod japońskim Asahi (od 2017), cokolwiek to znaczy, masakra dla mnie, wysprzedaż majątku.
[/quote]
Tak jak zwiedzając Budziejowicki browar dowiedziałem się od przewodnika ,że sa ostatnim duzym browarem w rekach Czech ...dramat i to w piwnych Czechach...[/quote]
No i co z tego, byłem u żródła, czyli w Budejovicach i piwo jest bez smaku, co z tego że czeskie i nie sprzedane jak jest nijakie.
Plzeń niefiltrowany w browarze jak zwiedzałem był pyszny, tak samo jak w Pradze U Hrocha czy U Tygra, właściciel browaru się zmienił, ale piwo nie i to jest najważniejsze.
Szwedzi grają na pół gwidzdka wg komentatorów, może nie będzie tak źle.
- Edytowany
[quote]#post1619241 Zróbcie sobie może jakiś nowy wątek o piwie w Hyde Parku.[/quote]
Przepraszam bardzo, o piwie już ani słowo. I jak będziesz na meczu, daj sobie kofolu. Bardzo dobra i uspokaja.
Szacun dla chłopaków jak z Vikingami walczą
Biorąc pod uwagę jaka przepaść dzieli obie reprezentacje to naprawdę był bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu, gdyby się nie przytrafiła nam przypadkowa w sumie kara to było 3-1 i mogliśmy jeszcze Szwedów trochę postraszyć. Przyjemnie mi się to oglądało.
Mnie się nasza gra dziś bardziej podobała niż wczoraj. Uważam że zagraliśmy lepiej niż wczoraj.
Najważniejsze, że taki wynik idzie w świat i przynosi szacunek. Dzwonił kumpel, spec od hokeja (w Czechach każdy drugi jest specem 😊 ) „mówiłeś mi, że w tej Polsce tylko kilka klubów gra w hokeja, co się stało, grają dobrze, dziś i wczoraj ich oglądałem, mogą się spokojnie utrzymać według mnie”
Mecz naprawdę dobry, kara 2+2 i dwie bramki na 1:4 i 1:5. nieco przyćmiły naszą postawę, kto wie jaki byłby wynik bez tego osłabienia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)