Zagrali, choć Benek tylko w połowie. Niestety nelepety Finowie odstawali o klasę Anglikom. Kalman starał się, dużo biegał ale miał tylko kilka nieciekawych kontaktów z piłką.
-
-
BENJAMIN KÄLLMAN w Cracovii - witaj Finie :-)
- Edytowany
Za to Hoskonen miał najwyższą notę za pierwszą połowę wg Flashscore (7.8), w drugiej trochę słabiej, ale i tak zagrał bardzo dobry mecz
[quote]#post1641084 Za to Hoskonen miał najwyższą notę za pierwszą połowę wg Flashscore (7.8), w drugiej trochę słabiej, ale i tak zagrał bardzo dobry mecz [/quote]
Czyli z paprykarzami nie zagra.
20 dni później
Benjamin Källman i Arttu Hoskonen z Cracovii zostali powołani do reprezentacji Finlandii na październikowe mecze Ligi Narodów.
Finlandia zagra z Irlandią (10 października, 20:45, Helsinki) i Anglią (13 października, 18:00, Helsinki).
W kadrze znalazł się także m.in. Robert Ivanov (w przeszłości Warta Poznań).
http://www.90minut.pl/news/334/news3343222-LN-Arttu-Hoskonen-i-Benjamin-Kaellman-w-kadrze-Finlandii.html
Fin błyszczy w ekstraklasie. "Teraz czeka nas prawdziwy test"
Benjamin Kallman znakomicie prezentuje się w tym sezonie i jest jednym z liderów klasyfikacji kanadyjskiej w naszej ekstraklasie. Fin w rozmowie z "Faktem" podkreśla, że to teraz nadchodzi kluczowa faza rozgrywek. Oprócz tego wyjaśnił, dlaczego to on wykonuje "jedenastki" w zespole Pasów.
Cracovia może mieć po ostatnich tygodniach mieszanie uczucia. Pasy zanotowały naprawdę niezły początek sezonu i znajdują się tuż za podium w tabeli PKO BP Ekstraklasy. Jednak w poprzednim tygodniu najpierw zaliczyły sporą wpadkę, odpadając z Pucharu Polski po starciu z III-ligową Sandecją Nowy Sącz, a w poniedziałek przez brak skuteczności wywalczyły tylko punkt ze Stalą Mielec.
W rozmowie z "Faktem" o sytuacji Cracovii mówi napastnik Benjamin Kallman, który błyszczy od początku sezonu. Na koncie ma już 4 gole i 5 asyst w zaledwie 10 kolejkach. Jest jednym z liderów klasyfikacji kanadyjskiej (Leonardo Rocha ma 9 goli i zero asyst — red.).
— Myślę, że zareagowaliśmy dobrze na pucharową porażkę. Atmosfera w drużynie była dobra. Walczyliśmy do końca przeciwko Stali i uważam, że zasłużyliśmy na zwycięstwo. Tym razem się nie udało, ale mentalność, którą pokazaliśmy na boisku, była odpowiednia — mówi "Faktowi" napastnik Cracovii Benjamin Kallman.
Co spowodowało, że Pasy, które przez długi czas w starciu z mielczanami zawodziły, w końcówce stworzyły sobie sporo okazji? — Trudno dokładnie stwierdzić. Gra się otworzyła i być może "dostaliśmy dodatkowych mocy". Mieliśmy wystarczająco okazji, by wygrać spotkanie ze Stalą — przekonuje napastnik krakowskiego klubu.
Benjamin Kallman o Cracovii: musimy utrzymać dobre tempo
Fin podkreśla, że to teraz nastąpi kluczowa faza rozgrywek, która pokaże, na co stać klub. — Musimy wrócić do tego, co pokazywaliśmy w pierwszych kolejkach. Wchodzimy w środkową część sezonu i to ważne, by utrzymać dobre tempo z początku rozgrywek — zaznacza Fin, który podkreśla, że "trochę serce mu się zatrzymało", gdy wykonywał karnego w starciu ze Stalą, bo piłka wpadła do siatki dopiero po rękach golkipera.
— Na szczęście jednak wpadła do bramki — podsumowuje Kallman. Reprezentant Finlandii od pewnego czasu jest etatowym wykonawcą "jedenastek" w krakowskiej drużynie. Jak sam mówi, była to decyzja trenera.
https://sport.fakt.pl/pilka-nozna/fin-z-cracovii-blyszczy-w-ekstraklasie-teraz-czeka-nas-prawdziwy-test/zxggcxg?utm_source=lm.facebook.com_viasg_sport&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
31 dni później
Postuluje,ze kazdy wpis o sprzedazy mojego ulubionego Czelmana powinien byc nagradzany banem. Szczegolnie chodzi mi tu o docenta,ale innych powinno to rowniez dotyczyc.
Przedłużyć kontrakt natychmiast!!!
Zaś tutej kyba i komin nie pomoże 🥲
Ważne, że się zimno zrobiło i Fin wreszcie poczuł się jak ryba w wodzie. Gole tego dowodzą. Trzeba myśleć o medalu, a dopiero później o następnym sezonie
Zimno i van Buren mu miejsce zrobił.
[quote]#post1649926 Postuluje,ze kazdy wpis o sprzedazy mojego ulubionego Czelmana powinien byc nagradzany banem. Szczegolnie chodzi mi tu o docenta,ale innych powinno to rowniez dotyczyc. [/quote]
Powinieneś był dodać "twojego ulubionego docenta", ale co tam.
Cóż, ja tam mogę odszczekać, nawet chętnie. Dzisiaj niewątpliwie MVP meczu - może spodobała mu się krytyka i dlatego tak dobrze gra?😋 😎
Tu nie ma co sprzedawać, bo kontrakt się kończy. Niestety nie utrzymamy takiego kota. Mam nadzieję, że już rozmawiamy z następcą.
Prosić o podpisanie kontraktu i nie robić mu problemów. Dogadać się poprostu ...poprostu prostu jak człowiek. Żebyśmy choć troszkę zarobiła nasza Cracovia. Jest kotem ale można rozmawiać. Chłop się promuje u Nas , My jesteśmy potrzebni dla niego i On dla Nas!!@
Jestem za tym, żeby został, bo jakże inaczej. Ale jeśli chce odejść, to odejdzie. Kontrakt wypełnił. Natomiast nie zrozumiem, jeśli odejdzie, zostając w Polsce. Argument, że chce się rozwijać przyjmę tylko wtedy, gdy pójdzie do lepszego zespołu w lepszej lidze.
Mam obawy, czy on już nie jest gdzieś dogadany, bo tak to trochę wygląda po reakcji na pytania o to czy zostanie. Mam tylko nadzieję, że nie do lampucery tylko gdzieś z granicę. Jeżeli jest cień szansy, to Dróżdż powinien stanąć na głowie, żeby takiego kocura zatrzymać.
Na bank już jest po słowie, w styczniu podpisze kontrakt. Zostały dwa miesiące, żeby to przebić i przepłacić
https://www.google.com/search?q=kiler+przep%C5%82aci%C4%87&oq=kiler+przep%C5%82aci%C4%87&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIKCAIQABiABBiiBDIKCAMQABiiBBiJBdIBCTE4NTM3ajBqOagCD7ACAQ&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:aa55d314,vid:rF4AC3w_87Q,st:0
Nie ma co płakać, trzeba szukać następcy.
Poprzedni tak dobry piłkarz w Cracovii to był Ammersfort.
doczekałeś się jego następcy? Może teraz jak policzyć Hasica
Znowu ta garbata dola i trwanie. Zadnego kur... zastepcy, tylko trzeba mu zaplacic, tak zeby rozwazyl co jest dla niego lepsze: pierwszy sklad w druzynie z czolowki naszej ligi czy lawka w jakims sredniaku europejskim. Kakabadze jakos zostal, wiec tego tez da sie zatrzymac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
konserwa, Goście (1)