https://www.goal.pl/transfery/legia-kramer-kallman-cracovia-02092024/
Lampucera znów wyciąga brudne łapska
-
-
BENJAMIN KÄLLMAN w Cracovii - witaj Finie :-)
"Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
że co? chyba dziesięć :)
Dokładnie. Za milion to można było Makucha kupić 😆
Niech spierdalają od naszego Benjamina
Niech biorą tego hiszpańskiego alfonsa z gtsu .
Mam nadzieję żę Dróżdż dotrzyma słowa...
- Edytowany
[quote]#post1640307 "Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
że co? chyba dziesięć :)[/quote]
W obecnej sytuacji jeżeli Kallman nie podpisze nowego kontraktu to 1 mln euro wydaje się dużo - ostatnia szansa na jakieś pieniądze.
Oczywiście wolę żeby został i podpisał z nami nowy kontrakt :)
- Edytowany
[quote]#post1640317 [quote]#post1640307 "Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
W obecnej sytuacji jeżeli Kallman nie podpisze nowego kontraktu to 1 mln euro wydaje się dużo - ostatnia szansa na jakieś pieniądze.
Oczywiście wolę żeby został i podpisał z nami nowy kontrakt :) [/quote]
Tylko jeśli mielibyśmy go sprzedać to najpóźniej gdzieś na początku sierpnia(czyli już za późno) , teraz gdy się kończy okno transferowe nie wiadomo czy pozyskamy godnego następcę, Kalman to nasz kluczowy gracz jeśli nie najlepszy więc zastępca będzie potrzebny
Nie sprzedawać.
70% zdobytych punktów to zasługa Kallmana dla Cracovii on jest być alo nie być w czubie tabeli.
Milion euro + Kapustka i można odebrać telefon.
- Edytowany
Oczywiście idealnie byłoby go zatrzymać na ten sezon i próbować nakłonić na nowy kontrakt. Jednak jeżeli Benek bedzie naciskał na transfer to jedynie za kwotę 1 mln euro lub wyższą, wtedy dawać kogoś z dwójki Bogacz z Miedzi lub Karasek z Termaliki. Dwójka młodych zdolnych chłopaków, którzy zaraz będą w ekstraklasie, z potencjałem na rozwój u nas i transfer za granicę za grube melony.
Szczerze, nie wyobrażam sobie sprzedaży Benka w tym momencie. Tak jak było napisane powyżej, trzymam Prezesa za słowo.
Dla mnie jego obecność w składzie gwarantuje wręcz brak drżenia o spadek w tym sezonie, nie ma na ten moment drugiego takiego zawodnika w kadrze, który znaczy dla zespołu tyle co nasz Fin.
Mam takie pytanie jeszcze, dlaczego nikt nie przedłużał z nim kontraktu pol roku temu?
bo może nie chce? wiecie o tym, że potrzeba woli dwóch stron? za rok będzie wolny i trafi do tej cwelki tak czy siak. bo zawodnik ma w doopie Wasze przyśpiewki, że mistrz zdobędziemy tylko faktycznie chce go zdobyć. Widzi, że w Cracovii nie ma na to widoków. Więc praktycznie rzecz biorąc gdy i tak gramy o nic, a cele klubu zakładają grę o nic - to lepiej go już teraz sprzedać, bo latem nic nie zarobimy. chyba, że Cracovia będzie w czubie i przedłużą kontrakt to wtedy posypię głowę popiołem. ale to w klubie lepiej wiedzą, czy on jest na raczej nie, czy nie ma żadnych szans latem odchodzę do poważnego klubu i tyle mnie widzieli. jak to pierwsze to można gadać, jak to drugie to sprzedać. z tego co słychać to nie całkiem to drugie ale bliżej tego drugiego jest Benek
Wg Transfermarktu , transfer Benka do cweli upadł ale , wiadomo , kasa ...
Nie sprzedawać.
Bańka Euro za sezon grania takiego kota to niewiele (choć samo w sobie dużo). Jednak jak mamy jeszcze przy tej kwocie wzmacniać Legię to by było już totalnie chujowe.
Jak się tak rwie do wyjazdu to niech idzie na cypr albo do 2 bundesligi.
[quote]#post1640317 [quote]#post1640307 "Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
Oczywiście wolę żeby został i podpisał z nami nowy kontrakt :) [/quote]
Milion € to stracimy na wpływach za miejsce w tabeli jak go sprzedamy. Wolę, żeby dograł kontrakt i odszedła za darmo niż żeby poszedł za takie frytki i to do lampucery. Mam nadzieję, że Dróżdż nie jest debilem.
Miejsce w tabeli to jedno. A poza tym jest masa innych spraw, na które pozostanie i dobra gra Fina ma wpływ. To są naczynia połączone: wyniki, miejsce w tabeli, frekwencja, pozyskiwanie sponsorów, medialność. Mimo krótkiego kontraktu cena powinna być dużo, dużo wyższa (a na to stolicznych nie stać) jeśli w ogóle by miał odejść. Przy tym co słyszymy powinien zostać!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-09/image-png-17134083.png[/img]
- Edytowany
Transferu Benjamina Kallmana do Legii Warszawa nie będzie. Oczekiwania Cracovii nie do spełnienia przez stołeczny klub na chwilę obecną.
https://x.com/Filipinn009/status/1830594376256397745
Spokojnie. Nikt Benjamina nie chce sprzedawać, zwłaszcza do Leglej za frytki... To nie jest koncert życzeń. Zwłaszcza, ze nie mamy alternatywy, a w piątek okno się zamyka. Tak samo jak to ma miejsce z Rakim. Musimy się cenić. Każdy z nich ma ważny kontrakt i jeść nie wola.. Nasz Prezes liczy nie tylko ile może klub uzyskać, ale i ile konkretnie wydaliśmy na utrzymanie takiego zawodnika do dzisiaj. I wtedy wychodzi suma poniżej jakiej nie możemy oddawać zawodników, bo to jest po prostu niegospodarność.
- Edytowany
Chwilę mnie nie było, a nie chce mi się szukać. Proszę o odpowiedź na pytanie (forma antykajakowa ;-) ) : Jaki jest w końcu status Jaroszyńskiego?
( zaakceptowane do dalszej dyskusji)
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/pawel-jaroszynski-odchodzi-z-cracovii/
Dzięki.
Jaroszynski wczoraj juz siedzial na lawce rezerwowych Salerniatiny
Jest postęp, może w wolnym tempie ale jednak.
Ależ kibice lampucery mają ból dupy, że im nie chcemy Benka za pół darmo dodać. Dla dobra polskiej piłki.
[quote]#post1640369 Chwilę mnie nie było, a nie chce mi się szukać. Proszę o odpowiedź na pytanie (forma antykajakowa ;-) ) : Jaki jest w końcu status Jaroszyńskiego?[/quote]
aż się prosiło by napisać, że żonaty. Kajak powoli traci swój urok..
Jeżeli oddamy Kalmana do Legii to nie jesteśmy nic warci, będziemy kretynami do potęgi! Kropka
Prezesie daj Benkowi kartkę papieru i niech napisze ile chce 😀
Według informacji przekazanych przez Piotra Koźmińskiego, dziennikarza Goal.pl na antenie naszego kanału, Legia Warszawa oraz Slovan Bratysława dogadają się ws. transferu Blaza Kramera i ruch ten wkrótce powinien się wydarzyć. [b]Jednocześnie Piotr Koźmiński przekazał, że potencjalny transfer Benjamina Kallmana do stolicy raczej nie dojdzie do skutku. Wszystko przez fakt, że Cracovia od początku negocjacji stawia zaporową cenę, a tuż przed końcem okienka transferowego może ona jeszcze wzrosnąć.[/b]
https://www.goal.pl/transfery/legia-warszawa-kramer-cracovia-03092024/
Zaporową dla biedaków.
Piękna manipulacja, "zaporową cenę" :)
Jeśli jest coś takiego jak manifest Cracovii, to powinno się w nim znaleźć , że do polskich klubów oraz tych niepolskich grających w ogókowej sprzedajemy tylko i wyłącznie z naszego punktu widzenia szrot lub prawie szrot.
cwele płaczą , oni chcą ale my nie chcemy a jeśli już to za uczciwa cenę , nie za frytki !
Postawa LzS w tej sprawie (i nie tylko tej) jest delikatnie rzecz ujmując "niesmaczna".
Oni chyba sądzą, że dalej funkcjonują w głębokim PRL-u i z każdego klubu są w stanie każdego grajka powołać do wojska .
Brawo Panie Prezesie,
nie ma co wzmacniać rywala.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)